Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Millet iktidara sarı kart gösterdi”

“Millet iktidara sarı kart gösterdi”
"Millet iktidara sarı kart gösterdi"

MHP’nin ülke ve il genelinde oyunun arttığını belirten MHP İl Başkanı Raşit Demirel ve Milletvekili Mehmet Parsak, hedefledikleri sonuca ulaşamadıklarını ancak milletin iktidara sarı kart gösterdiğini açıkladılar

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Raşit Demirel ile MHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Mehmet Parsak yarı resmi sonuçlar doğrultusunda medyaya seçim sonucu değerlendirmesinde bulundu.
“OY ORANIMIZ YÜKSELDİ”
MHP İl Başkanı Raşit Demirel, yaklaşık olarak yüzde 92 oranında açılan sandıklardan elde edilen veriler ışığında değerlendirme yaptı. MHP olarak bir hedef koyduklarını belirten Demirel; “Aslında bir hedef koymuştuk. Ben insanların hayatından mutlu olmadıklarını düşünüyorum. Asgari ücretle çalışanların, emeklilerin aldıkları ücretten, ev hanımı mutfağında ki ateşten memnun olmadıklarını düşünüyordum. Bunları dikkate alarak halkın mevcut hükümeti nadasa bırakacağını düşündüyordum. Fakat halkın memnun olduğunu gördüm. MHP açısından seçim sonuçlarına göre oy oranımızın yükseldiğini, hedefe ulaşamadığımız kanaatindeyim. MHP Afyon’da başarılı sonuç aldı. Bunu yönetim kurulu toplantımızda sonrasında düzenleyeceğimiz basın toplantısı ile de ayrıca değerlendireceğiz.” dedi.
OY ARTTI, BEKLENEN
BAŞARI BU DEĞİL
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Mehmet Parsak, il ve ülke geneline yönelik seçim değerlendirmesinde bulundu. İlk tespitin elde ki verilerin AK Parti Genel Merkezi tarafından ajanslara dağıtılan verilerinden ibaret olduğunu kaydeden Parsak; “AKP Genel Merkezi’nce dağıtılan veriler nedeniyle manipülasyon ihtimalini de gözönüne almak gerekiyor. Yaygın basında ve bölgesel kanalda ortaya konulan verileri, doğru kabul ettiğimizde önceki genel seçimlere nazaran dikkate değer bir oy artışı olduğu fakat bunun beklenen başarı düzeyinde olmadığını tespit etmek mümkün. 2007 Milletvekili Genel Seçimlerinde yaklaşık 80 bin, 2011 genel seçimlerinde yine yaklaşık 80 bin, bu seçimlerde 105 bin civarında oy aldık. Bu nispeten oyumuzu arttırdığımız anlamına geliyor. Fakat çalışmalarımız ve beklentilerimiz kapsamında değerlendirdiğimizde hedeflediğimiz başarı rakamı bu değil.” diye konuştu.
İKTİDAR 276’YI BULAMADI
MHP Milletvekili Av. Mehmet Parsak, Türkiye genelinde partisinin 2011 yılında elde ettiği yüzde 12.95’lik oy oranından yüzde 17.5’lara ulaştığını belirtti. Partisinin yurt genelinde yaklaşık yüzde 4,5 oranında oyunu arttırdığını söyleyen Parsak şöyle konuştu: “Farklı bir tablo ile de karşı karşıyayız. Biz geçtiğimiz seçimlerde yüzde 12.95 ile 52 milletvekili çıkarmışken, son seçim itibariyle 80 milletvekili civarında milletvekiline sahip olacağımız görünüyor. HDP’nin seçim sonuçları doğrulusunda alması gereken oyun düşüklüğüne rağmen 70’e yakın oranda milletvekiline sahip olması seçim sistemimizin ayrıca sorgulanması gereken bir boyutudur. Cumhurbaşkanının meydan meydan gezip mitingler düzenlemesine rağmen başta 400 milletvekili isteyip daha sonra 330 milletvekili istemesine karşılık bugün hükümet kurmak için gereken 276 milletvekiline dahi ulaşamadılar. Bu anlamda milletimiz AKP iktidarının pek çok uygulamasından rahatsız olup bundan dolayı deyim yerinde ise bir sarı kart gösterdiğini, kulağını çektiğini tespit etmek kolayca mümkün.” (Kocatepe Haber Merkezi)