Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Millet İttifakında HDP’de var, aklınızı başınıza alın”

Mehmet Kocacan, devletle milleti

Mehmet Kocacan, devletle milleti karşı karşıya getirmeye çalışanlara karşı ülkücü camianın nefeslerinin enselerinde olduğunu söyledi

 

MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, devletle milleti karşı karşıya getireceklere ülkücü hareketin müsaade etmeyeceğini, bu düşüncede olanlara akıllarını başlarına almaları çağrısında bulundu. Kocacan, Millet İttifakı’nın içinde HDP’nin de yer aldığını, asgari ücret beklentisinin 4 bin TL civarında olduğunu açıkladı

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan dün sabah partide basın toplantısı düzenledi. Toplantıda İl Sekreteri Beytullah Bostancı, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Gün ve Ramazan Eryıldız yer aldı.
“KOMŞU İLLER AFYON’A GIPTA EDİYOR”
Mehmet Kocacan, Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in göreve başladıktan sonra, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’le birlikte Afyonkarahisar’da çok güzel verimli gelişmeler yaşandığını kaydetti. Kocacan, “Valimiz Gökmen Çiçek’in göreve başlaması ile birlikte ilimizde çok güzel gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Örnek verecek olursak, Kadın Kültür Evlerinin kurulması ve eş zamanlı olarak albikere.com alış veriş sitesinin kurularak öğrencilerimize hem burs sağlanması hemde üreten kadınlarımızın ürünlerinin sergilenerek aile bütçesine katkı sağlamalarıdır. İhsaniye bölgesinde Frig vadisinde yapılan çalışmalarla turizme açılması, gastronomi şehri olmamız, Dünya Motokros Şampiyonasının ilimizde yapılması gibi son yıllarda önemli atılımlar yaparak kıskanılan şehir durumuna geldik. Yapılan bu çalışmalarla komşu illerimizin ilimize gıpta ile bakılan bir il olması sağlandı.” dedi.
“KARAMSARLIĞIN TEŞHİS VE
TEDAVİSİYLE UĞRAŞILMALI”
Mehmet Kocacan, yaşanılan tüm olumlu gelişmelerde Vali Gökmen Çiçek’in en büyük katkısının birbirine sırtını dönen, yapılan hizmetleri kıskanan ve eleştiren olmak yerine bir araya getirici bir rol üstlendiğini söyledi. Kocacan, “Sayın Valimiz kucaklayıcı, sıcak davranan, fikre açık ancak kafasına koyduğu olgunlaştırdığı işinde bizzati üzerine giden bir yapısı vardır. Ben bu minvalde Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’e ve öncülüğünde, Milletvekillerine, il idarecilerine, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e çok teşekkür ediyorum. Bilindiği üzere son günlerde Türkiye’de birçok konuda karamsar tablolar çiziliyor. Bizim derdimiz karamsar tablo çizmek değildir. Varsa bir karamsarlık onun üzerine giderek tedavi, teşhisle uğraşmalıyız. Bu minvalde Afyon ilinde yapılan güzellikleri öne çıkarmamız birbirimize aktarmamız ve neler yapılabileceğini konuşmamız lazımdır.” diye konuştu.
“MARKALAŞMADA DA YOL KAT EDİLDİ”
Daha önce zor zamanlar geçiren Afjet Afyonspor’un 7-0’la başlayan, Ziraat Kupasında 3-2’lik skorla turu geçtiğini belirten Kocacan, “Biz sporda da gelişen bir iliz. Bu gelişme sadece futbolla değil basketbolda ve Efeler Ligi’nde voleybolda devam eden bir süreç vardır. İnşallah bizde MHP olarak yakın zamanda sporumuza katkı amaçlı şahsen sporsever biri olarak stadyumda bizzat bulunmayı kendimize düstur edindik. Arkadaşlarımızla inşallah bizlerde spora bu şekilde katkı sağlayacağız. Afyonkarahisarımız termali, mermeri, gastronomisiyle her alanda zaferin kazanıldığı topraklarda öne çıkan bir ildir. Ancak markalaşmanın gerisindeydik. Çok şükürler olsun ki markalaşmada da birçok kurumumuz ve birçok özel işletmemiz devletimizin her konuda yardımını alarak markalaşmada da bir hayli yol kat ettiler.”
“AFYON BÜROKRASİDE SİYASETTE
YETENEKLİ VE BECERİKLİ”
Afyonkarahisar’ın son zamanlarda hiç görmediği kadar bakan gördüğünü söyleyen Kocacan şunları kaydetti: “19 yıl önce Afyon’da 25 olan spor tesisi bugün 89’a ulaşmıştır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı bizzat ilimize geldi. Birçok eksikler söylenerek bütçeden de Afyon için Valimiz ve Milletvekillerimizin ısrarlarıyla alınabilecekler alındı. Yetmedi Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanımız geldi kendisinden birçok şey istedik. Yetmedi, Gençlik ve Spor Bakanımız geldi ondan birçok şey istedik. İçişleri Bakanımız geldi, 1945 yılından kalma Kaymakamlık binalarının yenilenmesi, jandarma binalarının yenilenmesiyle ilgili birçok yardımlara bizim ihtiyacımız olduğunu söylediğimizde bunlar için söz aldık. İşte tüm bunlar Afyon’un hem bürokraside hem de siyasette yeteneği, becerisi oldu. Buradan bir kez daha bu vesileyle Sayın Milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
“DEVLETİN BAŞIBOŞ DEĞİL”
“Benim derdim kara tablo çizmek değil.” diyen Kocacan şu ifadeleri kullandı: “İnkâr etmeden alabildiklerimizide söylemektir. Enflasyon karşısında emeğin korunması durumunda zamların buna göre yapılmasını elbette bizde istiyoruz. Ancak devletimiz çalışıyor. Devletin başıboş değil. Her kurumunda bakanlıklar düzeyinde, genel müdürlükler düzeyinde, şube müdürlükleri düzeyinde çalışmalar devam ediyor. Asgari ücret belirleme görüşmeleri başladı. Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu açıklamalardan da anlaşılacağı gibi enflasyon karşısında emeği koruyacak bir zammın yapılacağı düşüncesindeyiz. İnşallah bu anlamda vatandaşlarımızı memnun edecek, piyasa koşullarında vatandaşlarımızın elini güçlendirecek ve gelir dağılımındaki eşitsizliği azaltacak ve katkı sağlayacak bir zammın yapılmasını bekliyoruz. Bu gerçekleşirken de sanayicimiz ve işverenimiz üzerindeki yükün elbette ki azaltılması da temennilerimiz arasındadır.”
“MİLLET İTTİFAKI İÇERİSİNDE
HDP’DE YER ALIYOR”
CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay’ın “Biz HDP’yi terör örgütü görmüyoruz. Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’nın cezaevinde tutulmasını doğru bulmuyoruz. Açığız bu konularda ve cesuruz bu konularda. HDP legal ve meşru bir partidir” sözlerini eleştiren Kocacan şöyle konuştu: “Terörist Selahattin Demirtaş cezaevinden sosyal medya hesabından muhalefete çağrıda bulundu. ‘Hiç değilse Meclis’te temsil edilen muhalefet partilerinin genel başkanlarının, ortak bir basın toplantısıyla hükümeti istifaya çağırmalarının ve yedi bölgede yedi ortak miting yaparak halkla birlikte derhal seçim istemelerinin önünde bir engel mi var? Bugün değilse ne zaman?’ çağrısında bulunuyor. Bu açıklamaların hemen ardından ilimize baktığımızda muhalefet partilerin Afyonkarahisar il başkanları bir araya gelerek basın toplantısı düzenliyorlar. Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıyı kaosu çevirerek fırsat kolluyorlar. CHP’li Altay’ın ve terörist Demirtaş’ın bu açıklamalarına, CHP, İP ve diğer muhalefet partilerin tabanındaki Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizin gereken tepkiyi vereceğine inanıyoruz. Millet İttifakı’nın içinde HDP’de yer almaktadır. CHP’nin üst yöneticilerinin açıklamalarına baktığımızda, HDP’yi terör örgütü olarak görmüyormuş. Buradaki birlikteliği herkesin görmesini istiyoruz.”
“ÜLKÜCÜ CAMİANIN NEFESİ
ENSELERİNDE AKLINIZI BAŞINIZA ALIN”
“Devleti sakamete uğratacak, milletle devleti karşı karşıya getirecek durumda olanlar tavsiyem bir an önce akıllarını başlarına almalarıdır.” uyarısında bulunan Kocacan şunları söyledi: “Ben Ülkücü camianın Afyonkarahisar İl Başkanı olarak söylüyorum; Akıllarını başlarına alsınlar. Başka sığınacak bir devletimiz, içinde yaşayacak, özgürlük adına dalgalanacak bir bayrağımız sözkonusu olamaz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti daha önce bunun sıkıntılarını yaşamıştır. 80’li yıllarda yaşanıldı, 28 Şubat süreciyle 90’lı yıllada yaşanmıştır. Kara Çarşambalar görüldü. Tüm bunların hepsini gördük. Son olarak 15 Temmuz hain darbe kalkışmasını gördük. Türkiye’nin kendi ordusu içerisinde ki terör düşkünleri kendi milletine kendi mermisini sıktı. Bunlar unutuldu. Siyasi gelecek uğruna kendilerince prim yapmaya çalışıyorlarsa toplum buna asla müsaade vermeyecektir. MHP Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin de Grup Toplantısında söylediği gibi inanın nefesimiz enselerindedir. Sessiz duruyoruz ama herşeyi gözümüzle görüyoruz. Akıllarını başlarına alsınlar diyorum. Bu saltanat değil bir görevdir elbette zamanı geldiğinde değişiklikler olur. Bizlerde buralarda baki değiliz.”
“GÖREVDE DEĞİŞİKLİK GEREKİRSE YAPILIR”
Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndaki görev değişikliğine yönelik düşüncesini açıklayan Kocacan, “Akit tek taraflı olamaz. Çift taraflı olur. Görevinden affını isteyen Lütfi Elvan ile Sayın Cumhurbaşkanımızın görüşmelerinde ne geçtiğini bilmiyoruz. Sayın Elvan lüzumu üzerine görevden müsaade istemiştir. Bu durum işletmeler içinde geçerlidir. Gönüllü olmayan işlerde karın ağrısı çok olur. Daha önce duyum alanlar bunu yine kara propaganda ile görev değişikliklerini dillerine doladılar. Görev değiştirenler ülkemizin vatandaşı değil mi? Ehliyeti, liyakati yok mu? Konuya hiç bu tarafından bakıldı mı? Hayır, bakılmadı. Biz MHP olarak hükümet ortağı değil, denge ve denetlemedeyiz. Bizler vatansever, ülkücü ve milliyetçi insanlarız. Bizim davamız Türklük davasıdır. Hedef bellidir. Önce Kızıl Elma gideceği yer Turan’dır. Bunu açık yüreklilikle söylüyoruz. İnanan inanır inanmayan arkamızdan gelir. Kızıl elmaya yeşil diyenler vardı. Şimdi ise dillerine pelesenk ettiler.” dedi.
“ASGARİ ÜCRETTE BEKLENTİ 4 BİN TL”
Basın toplantısında bir gazeteci Mehmet Kocacan’a yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin terörist başı Fetulah Gülen ile yan yana yayınlanan fotoğrafları hakkındaki düşüncesini sordu. Kocacan soruya şu cevabı verdi: “Geçmişte 15 Temmuz darbe kalkışmasından öncesi var sonrası var deniliyor. İnşallah o fotoğraflar öncesidir ki öyledir. Sonrasında da yaşanmışlıklar asla unutulmaz. İnsan evlendiği tarihide unutmuyor, evliliğini de unutmuyor. E tabi boşanmada bir haktır. Şu anda boşanılmış görünüyor. Göreceğiz.” Mehmet Kocacan yeni asgari ücretle ilgili tahmininin 4 bin TL civarında olacağını sözlerine ekledi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti