Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Millete efendilik taslayanlarla aramızda gönül farkı var”

AK Parti iktidarının 18

AK Parti iktidarının 18 yıldır hizmet siyaseti ile var olduğunu belirten İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, “AK Parti olarak biz 18 yıldır Türkiye’de sadece hizmet ettik, yatırım yaptık, eser ortaya koyduk. Siyasetimiz gönül kazanma ve kalpleri fethetme siyasetidir. Millete efendilik taslayanlarla aramızdaki en büyük fark, bu gönül farkıdır” dedi

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay ilk basın toplantısını dün sabah partide düzenledi. Toplantıda İbrahim Eroğlu ve Hüseyin Menteş’te hazır bulundu. Uluçay, 15 günde bir basın toplantısı düzenlemeyi düşündüğünü gündemde konu aciliyetine göre bu sürenin kısalabileceğini kaydetti.
“2023 SEÇİMLERİ İÇİN ŞİMDİDEN
ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAĞIZ”
29 Eylül 2020 Salı günü itibarıyla Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile göreve başladığını söyleyen Uluçay, “Teşkilat mensuplarımızla birlikte davamızı daha ileriye götürmek, başarı bayrağımızı daha yukarılara taşımak için gece gündüz çalışacağız. Şehrimize ve aziz milletimize hizmet yolunda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın her alanda belirttiği hedeflere doğru ilerlememiz için her biri birbirinden kıymetli teşkilat mensuplarımızla birlikte davamızı daha ileriye götürmek, başarı bayrağımızı daha yukarılara taşımak için ve 2023 seçimleri için şimdiden çalışmalarımıza başlayacağız. Orman ve Su İşleri eski Bakanımız Milletvekilimiz Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na, Milletvekillerimiz Av. Ali Özkaya’ya ve Av. İbrahim Yurdunuseven’e, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e, Belediye Meclis Üyelerimize, İl Genel Meclisi (İGM) Başkanımız Av. Burhanettin Çoban’a, İGM Üyelerimize, teşkilatımıza, ana kademeye, Kadın ve Gençlik Kollarımıza, İlçe Başkanlarımıza ve Belediye Başkanlarımıza destekleri içi ayrı ayrı teşekkür ederim.” dedi.
“İL KONGRESİ TARİHİNİ
GENEL MERKEZ BELİRLEYECEK”
İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Allah’tan kardeşlik, birlik ve beraberliği daim eylemesini dileyerek, “Rabbim kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Önümüzde genel merkezimizin belirleyeceği bir takvimde il kongremizi yapmayı planlıyoruz. Bu noktada il başkanlığı görevinden istifa eden önceki dönem İl Başkanımız Av. Hüseyin Sezen’e de yaptığı hizmetlerden dolayı çok teşekkür ederiz. İnşallah ondan devraldığımız bayrağı daha yükseğe taşımak için çalışacağız.” diye konuştu.
“KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN’A
DESTEK SÜRECEK”
Türkiye’nin dün olduğu gibi bugün ve yarın da dost ve kardeş Azerbaycan’ın yanında olmayı sürdüreceğini dile getiren Uluçay, “Bölgemizin tabiri caizse İsrail’i olan Ermenistan’ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarını terk etmesiyle, bölge yeniden barış ve huzura kavuşacaktır. Bu bir hesaplaşmadır, bu hesaplaşmada da bizim ülke olarak, AK Parti olarak tarafımız ve çizgimiz bellidir. Ancak bizde bir muhalefet var ki dış politikada resmen ülkesinin çıkarlarını savunmak yerine Türkiye’ye karşı olanların çıkarlarını koruma derdine düşmüştür. Bunu bazen yüksek sesle, bazen sessiz kalarak, bazen de lehte cılız bir ses tonu ile ifade ediyorlar. Bugün Suriye’de Türkmenleri dahi katleden Esed’den, Mısır’da Yunanistan’la hareket eden Sisi’den, Libya’da Türkiye’yi tehdit eden Hafter’den yana olarak kendilerini gösteriyorlar. Maalesef bunlarla da yetinmiyor terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD’ye hoşgörülü davranırken Azerbaycan’a destek olunmasına da karşı olduklarını açıkça gösteriyorlar. Bunun adına da ana muhalefet diyorlar. Azerbaycan’a destek vermeyeceğiz de Ermenistan’ın orada yapacağı katliamları mı seyredeceğiz? Ben Ermenilerin saldırıları sonucu Kafkasya’daki şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Kardeş ülkemiz Azerbaycan’ın yanındayız.” şeklinde konuştu.
“AFYONKARAHİSAR’DA YAŞAYAN KİMSE YALNIZ BIRAKILMAZ”
Sosyal Koruma Kalkanı’nda, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Türkiye genelinde verdiği desteklerin tutarının 35 milyar liraya yaklaştığını ve bu 35 milyar liranın 184 milyon lirasının Afyonkarahisar’da ulaştığını aktaran Uluçay şöyle konuştu: “Bu arada Afyonkarahisar Belediyemiz öncülüğünde 10 bin gıda paketi hazırlanarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırıldı. AK Parti bayrağının dalgalandığı ilçe ve belde belediyelerimiz de maske, dezenfektan, gıda ve sıcak yemek imkânı sunarak kimseyi yalnız başına bırakmadık. Bununla birlikte ‘Biz Bize Yeteriz Türkiye’m’ kampanyası ile 2 milyar lirayı aşkın bir bağış toplandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk’un dediği gibi bu rakamın şu anda yüzde 90’ından fazlası vatandaşlarımıza ulaştırılmış durumda. ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ kampanyasında da Afyonkarahisar’da 16 bini aşkın ihtiyaç sahibine yardımlarımızı ulaştırdık. Şehrimizde yaşayan kimseyi yalnız bırakmayız.”
“İL GENELİNDE AK PARTİLİ
BELEDİYELER ÜCRETSİZ
TABLET DAĞITACAK”
12 Ekim 2020 Pazartesi günü, tüm ilkokulların, köy okullarının, 8. ve 12. sınıflar ile özel gereksinimli çocukların okullarının açılacağını belirten Uluçay, “Öğrencilerini yüz yüze eğitime göndermek istemeyen velilere esneklik sağlanacak. Yüz yüze eğitime katılmayacak öğrencilerin mutlaka uzaktan eğitim ile okula devam etmeleri gerekiyor. Teknik ayrıntılar da bu hafta içerisinde paylaşılacak. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüsle mücadele ve yüz yüze eğitim konularının ele alındığı kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada ‘İlk etapta 500 bin öğrencimize ücretsiz tablet bilgisayar vereceğimiz bir süreci başlattık. Önümüzdeki haftadan itibaren dağıtıma başlıyoruz.’ dedi. Burada şart öğrenci ailesinin ihtiyaç sahibi olmasıdır. Öğrencisinden kullandığı tebeşirin parasını isteyen devletten, öğrencisine ücretsiz tablet dağıtan bir devlete hamd olsun. Afyonkarahisar’da merkez belediyemiz başta olmak üzere bütün belediyelerimiz de zaten bu konuda bir çalışma başlattı. İl genelinde AK Partili belediyeler ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için ücretsiz tablet dağıtacak.” ifadelerine yer verdi.
“REZERV KONUT
ALANI OLUŞTURULDU”
Kentsel dönüşüm konusunda Bakanlık yetkililerinin ofis açarak, vatandaşın rızasına dayalı bir model üzerine çalışıldığını aktaran Uluçay şunları söyledi: “Gökçe Mahallesinde rezerv konut alanı oluşturuldu. 600 daire yapılacak. Bu dairelerden 300 tanesi Mısri, 300 tanesi Çavuşbaş tarafına yapılacak. Çöp kamyonları Belediye’nin mülkü oldu. Yıllık kirası 5 milyon liraydı, şimdi mülkiyeti 11 milyona alındı. 10 yıl boyunca 31 adet kamyonun kullanılması planlanıyor. Seçim vaatlerinden olan Hobi Bahçeleri ihalesi yapıldı, imalatına başlandı 229 adet 2021 teslim edilmesi öngörülüyor. Yine seçim vaatlerinden olan Atatürk Caddesindeki üst geçit tamamlanıp teslim edildi. Cirit kayalığına yapılacak millet bahçesi ihale hazırlığında yıl sonuna kadar TOKİ ihale yapacak. İkmal ve Garnizon Komutanlığından 80 bin metre kare alan belediyeye devredildi. Belediye kendi imkânları ile 2021 de başlanacak olan bir millet bahçesi yapacak. Meydan ve otelin tapuları Belediye mülkiyetine geçti. İstihdam Ofisi sözümüz vardı, ofis de açıldı, fabrika da açıldı. Fabrika çalışmaya başlandı. Yaklaşık 300 kişi çalışıyor ancak pandemi koşulları dolayısıyla çalışan sayısı bine kadar çıkması bekleniyor.”
“ŞEBEKELER YENİLENDİ
DEPOLAR TAMİR EDİLDİ”
İl Özel İdaresi yatırımlarına da değinen Uluçay şunları kaydetti: “Yatırım programına 45 proje alındı. 15 Proje bitti, 24 proje devam ediyor. 6 proje ise beklemede. Sıcak asfalt çalışmaları kapsamında Çay Belediyesi’ne 4 kilometre, Pazarağaç Belediyesi’ne 1,2 kilometre, Sülün Belediyesi’ne 1 kilometre, Emirdağ Belediyesi’ne 4 kilometre, Dinar Belediyesi’ne 10 kilometre, sıcak asfalt yapıldı. 2020 yılı iş makinası alımları kapsamında; 5 adet greyder, 2 adet dozer, 2 adet ekskavatör, 6 adet bekoloder, 11 adet damperli kamyon, 1 adet yükleyici, 3 adet çöp kamyonu, 2 adet hidrolik kırıcı ile vatandaşımıza daha iyi hizmet için toplam 25 milyon lira maliyetli alım yapıldı. İçme Suyu kapsamında şebeke yenileme, depo yapımı tamiri, ilave şebeke, hat değişimi, elektrik hattı, sondaj gibi 110 adet proje mevcut. Bunlardan bir kısmı tamamlandı, bir kısmı proje aşamasında, bir kısmı devam ediyor, bir kısmı ihale aşamasında. Bir kısmı ise teknik sebeplerle yapımı uygun değil. Kanalizasyon yatırım programında 63 kanalizasyon projesi var. Bunlardan tamamlanan, devam eden, proje aşamasında olan, ihale aşamasında olanlar var.”
“YEDİ OKULUN
PROJELERİ TAMAMLANDI”
Sulama işlerinde 3 adet sulama projesi olduğunu belirten Uluçay şu ifadeleri kullandı: “İki tanesi proje aşamasındadır. Bunlar Bayat Çukurkuyu-Çay Deresinek’tir. Bir tanesi de inşaat aşamasında. Bu da Evciler Gökcek’te yapımı devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığının gönderdiği ödenek ve İl Özel İdaresi’nden ayrılan bütçe kapsamında güçlendirme işlerimiz devam ediyor. Güçlendirme ihaleleri Köylere Hizmet Götürme Birlikleri tarafından yapılıyor. Buna göre 7 okulun projesi tamamlandı ilçelere gönderildi. 4 okulun projesi bitmek üzere. 17 Okulun da projesi devam ediyor.”
“AK PARTİ ESERLERİYLE VAR”
Tüm ilçelerde Kadın Kültür Evi Projesi’nin devam ettiğini kaydeden Uluçay sözlerine şöyle sürdürdü: “İlçelerimizde Kadın Kültür Evi projeleri devam etmekte olup, İl Özel İdaresi bütçesinden Şuhut, Dinar, Çobanlar, Sinanpaşa, Bayat ve Bolvadin ilçelerimize gerekli maddi destek verilmiştir. İşlemler devam etmektedir. 18 yıldır Türkiye’de sadece hizmet ettik, yatırım yaptık, eser ortaya koyduk. Biz eserlerimizle varız. Türkiye şu anda milyarlarca liralık yatırımlarına devam ederken bir yandan da Libya’da, Suriye’de ve Azerbaycan’daki kardeşlerine destek vererek büyük destanlar yazıyor. Amacımız ülkemizin bekası, milletin huzuru, evlatlarımızın geleceği için dosta güven, düşmana korku salacak tarihî bir zaferle çıkmak istiyoruz. Gece-gündüz demeden millet için çalışıyor, milletin refah ve huzuru için koşturuyoruz. Siyasetimiz gönül kazanma ve kalpleri fethetme siyasetidir. Millete efendilik taslayanlarla aramızdaki en büyük fark, bu gönül farkıdır. Afyonkarahisar’lı aziz milletimizin efendisi değil, hizmetkârıyız. Çünkü bizim rotamızı Afyonkarahisar halkı çiziyor, istikametimizi yine hemşerilerimiz belirliyor.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti