Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Millete kumpas kuranların kumpasını mahkeme kararı kesinleştirdi

Millete kumpas kuranların kumpasını mahkeme kararı kesinleştirdi

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, Milletvekili dokunulmazlığının sadece görevi icra ederken Milletvekiline tanınan anayasal bir hak olduğuna dikkat çekerek, “Kaset kumpasıyla millete kumpas kuranların ortaya çıkan kumpası mahkeme kararıyla kesinleşmiş sonunda da Milletvekilliği düşmüştür. Kısaca işin özü budur” dedi.

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, ülke gündemini değerlendirdi.

“3 MİLLETVEKİLİNİN MİLLETVEKİLLİKLERİ DÜŞÜRÜLDÜ”

AK Parti Milletvekili Av. Ali Özkaya, 2,5 ay sonra sosyal mesafe kurallarına uyarak ilk Cuma Namazının geçen hafta kılındığını belirterek, 470 yıl hizmet verdikten sonra 1933 yılında yıkılan tarihi Paşa Camii’nde ikinci bir Cuma Namazı kılmaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydetti. Özkaya, “Allah Cuma’ya da, camiye de, milletimizle birlikte sosyal mesafeyi kaldırarak kısa sürede dönmeyi nasip etsin.” dedi. TBMM’de tarihi günlerden birisinin daha yaşandığını kaydeden Özkaya, “daha yaşandı. Malum CHP İstanbul Milletvekili Enes Berberoğlu, HDP’den de 2 milletvekilinin milletvekillikleri düşürüldü. Bu sürecin nasıl olduğunu bilmekte fayda vardır. O dönem Cumhuriyet Gazetesinde Genel Yayın Yönetmenliği yapan Can Dündar mit tırlarıyla ilgili FETÖ terör örgütünün Adana ve Hatay baskınlarında ele devlet sırlarını ele geçiren FETÖ’cülerin videoları, fotoğrafları Cumhuriyet Gazetesinde 29 Mayıs 2015’de yayınlamışlardı. Can Dündar ‘Tutuklandık’ diye bir kitap yazdı. Bu kitapta yayından iki gün önce ki tarih olan 27 Mayıs’ta bir Sosyal Demokrat Milletvekilinden bu kaseti ve bilgileri aldığını dile getirdi. Sonrasında 7 Haziran genel seçimlerinde Enes Berberoğlu Milletvekili seçildi. Bugünlerde de terör örgütü PKK’ya ciddi yardımlarda bulunan HDP Milletvekillerinin her gün fezlekeleri geliyor. Bir taraftan şehitlerimiz geliyor bir taraftan da terör örgütüne silah, cephane taşımaları, yardım ve yataklıkları olan milletvekillerine yönelik kamuoyunda dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde ciddi manada bir talep vardı.” dedi.

“MAHKEME KARARINA HERKES UYMAK ZORUNDADIR”

Ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun tüm Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması için meydan okuduğunu belirten Özkaya, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ‘Hodri meydan gelin tüm dokunulmazlıkları kaldıralım’ diye meydan okudu. O süreçte ki birkaç toplantıya bende katılmıştım. Dönemin Başbakanı bu konularda bakanlardan, komisyon başkan ve üyelerinden görüşler aldı. Muhalefetten bu talepte olanlara ‘Biz kendimizden korkmuyor ne yaptığımızı biliyoruz. Dokunulmazlık gibi bir derdimiz de yok madem dokunulmazlık istenilmiyor o zaman toptan kaldıralım.’ Bu süreçte milletvekili dokunulmazlığı için Anayasanın 83. maddesinin ikinci fıkrası uygulanamaz denilerek yaklaşık 830 adet dosya için milletvekili dokunulmazlığı kaldırıldı. Hatta Orman ve Su İşleri eski Bakanımız Veysel Eroğlu’nun da İSKİ döneminden bir dosyası vardı. Hep birlikte dokunulmazlığın kaldırılmasında evet oyu kullandık. Yargılamalar başladı, Can Dündar yaptığı casusluk nedeniyle ceza aldı. Enes Berberoğlu da ceza aldı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi casusluktan açılan dava da müebbet hapis cezası verdi. Sonra İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) müebbet hapis cezasını kaldırıp  Devlet Sırlarını İfşa etmekten 5 yıl 10 ay hapis cezasına çevirdi. Malum Berberoğlu tutuklandı. Dosya Yargıtay 16. Ceza Dairesine geldi. Uzun bir tartışmadan sonra ceza onaylandı. Mahkeme kararına herkesin uyması gerekir.” diye konuştu.

“MİLLETE KUMPAS KURANLARIN KUMPASI MAHKEME KARARIYLA KESİNLEŞTİ”

Ali Özkaya, dokunulmazlığın Milletvekiline suç işlemesi için değil Milletvekilinin görevini özgürce yapabilmesi amacıyla tanınan anayasal bir hak olarak verildiğinin altını çizdi. Özkaya, “AK Parti’nin yaptığı yargı kararının anayasa gereği mecliste okunmasıdır. CHP’nin bu kadar büyük gürültü koparmasını FETÖ’nün MİT tırlarına yaptığı kumpasın ortaya çıkmış olmasıdır. Bu kumpas o zaman CHP Genel Başkan Yardımcısı olan Enes Berberoğlu’nun, Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla bu işleri yapmasından dolayı ortaya çıkmıştır. Kaset kumpasıyla millete kumpas kuranların ortaya çıkan kumpası mahkeme kararıyla kesinleşmiş sonunda da milletvekilliği düşmüştür. Kısaca işin özü budur.” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE ÖNEMLİ İŞLER YAPIYOR”

“TBMM bu hafta itibariyle çalışmaya başladı. Bekçiler Kanununu görüşüyoruz.” diyen Özkaya sözlerine şöyle devam etti:

“Yargılamanın hızlandırılmasıyla ilgili Hukuk Mahkemeleri Kanununu komisyonda kabul edildi. Toplumumuzu rahatlatmaya yönelik bir torba kanun var. Şu an ki planlamaya göre TBMM 15 Temmuz 2020 tarihine kadar çalışacak. Türkiye hakikaten bir tarih yazıyor. Mikroskop dışında görünmeyen virüs dünya da herşeyi alt üst etti. Tüm güçlüleri güçsüz hale getirirken tüm zenginleri ise çaresiz hale getirdi. Virüs bütün zalimleri perişan etti. Virüsten dolayı en çok ölüm yaşanan yerler dünyayı en çok karıştıran ülkeler. ABD’de, İtalya’da, Fransa’da, İngiltere de müthiş gösteriler oluyor. Devlet düzenleri sallanmaya başladı. İnşallah yeni bir dünya kuruluyor. Bu yeni dünya da zalimin zulmünü devam ettirmediği bir dünya olması için dua ediyoruz. Türkiye bu süreçte çok önemli bir iş daha yapıyor. Suriye de ki operasyonlarını yürütüyor, Doğu Akdeniz’den doğal gaz yani enerji alıyor. Libya’da tüm emperyalistlerin hepsini hizaya diziyor. Allah’a hamd olsun Trablus tamamen kurtuldu. İnşallah diğer şehirlerde kurtulur. Oralara da tekrar huzur ve refah gelir. Cumhurbaşkanımıza Allah uzun ömür versin. Onun güçlü liderliği, tecrübesi, dirayeti, uzak görüşlülüğü sayesinde hükümetimizin, teşkilatlarımızın birlikte çalışmasıyla bu büyük devleti daha iyi noktalara taşıyacağız.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi