Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Millete yapılabilecek tüm darbeleri 15 Temmuz ‘da tarihe gömdük”

AK Parti İl Başkanı

AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, merhum Başbakan Adnan Menderes’in idam edilişinin 59’uncu yıldönümünde Menderes ve arkadaşlarını büyük bir hüzünle yâd ettiğini belirterek, “Aziz milletimize karşı bundan sonra yapılacak darbeleri 15 Temmuz’da tarihe gömdüğümüzü anımsatmak istiyorum” dedi

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, merhum Başbakan Adnan Men-deres’in idam edilişinin 59’uncu yıl dönümünde açıklama yaptı.
İl Başkanı Hüseyin Sezen, 17 Eylül 1961’de Türkiye tarihine “kara bir leke” olarak geçen merhum Adnan Menderes’in idam edilişinin 59’uncu yıldönümünde, 27 Mayıs darbesi ve ardından yaşanan idamların Türkiye’de büyük tahribata yol açtığını kaydetti. Sezen, “Türk siyasi tarihinin en acı günü olan 17 Eylül 1961 bir milletin idama mahkûm edildiği günün karşılığıdır. Merhum Menderes’in idam edilişinin 59. yıl dönümünde kendisini büyük hüzünle yâd ederken aziz milletimize karşı bundan sonra yapılacak darbeleri de 15 Temmuz’da tarihe gömdüğümüzü anımsatmak istiyorum. Ömrünü ülkemizin demokratikleşmesi ve gelişmesine adayan Merhum Menderes, Başbakanlığı döneminde verdiği büyük mücadele ile ülkemizin ekonomik açıdan daha müreffeh, siyasi olarak daha demokratik ve özgür bir ülke haline gelmesi için çalışmıştır. Vefatlarının üzerinden geçen 59 seneye rağmen, merhum Menderes ve arkadaşlarının halen hayırla ve şükranla yâd edilmelerinin sebebi, milletimizin safında yer almış olmalarıdır” dedi.
>> Kocatepe Haber Merkezi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti