Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Milletin azmi ve vatan sevgisi ile Kurtuluş Savaşı zaferle taçlandı”

İscehisar’ın Doğanlar Köyü’nde bulunan

İscehisar’ın Doğanlar Köyü’nde bulunan Giresunlular Şehitliği’nde düzenlenen “Giresunlular Şühedanın İzinde” anma programında konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, milletin azmi ve vatan sevgisi ile Kurtuluş Savaşı’nın zaferle taçlandığını söyledi

Büyük Taarruz Zafer Haftası’nın 97. yıl kutlama etkinlikleri kapsamında Giresun’dan gönüllü olarak yola çıkan ve İscehisar İlçesi’ne bağlı Karaağaç ve Doğanlar köyü sınırlarında Yunan ordusuyla çarpışarak şehit olan 42. ve 47’inci Alaylar’dan 14 Giresunlu askerin kabrinin bulunduğu Giresunlular Şehitliği’nde anma töreni düzenlendi.
Törene Vali Mustafa Tutulmaz, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Afyonkarahisar ve Giresun Milletvekilleri, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Giresun Federasyonu Genel Başkanı Muhterem Memiş, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, il müdürleri, STK temsilcileri, şehit yakınları, gaziler, İstanbul ve Giresun’dan gelen misafirler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
“BU TOPRAKLAR KOLAY KAZANILMADI”
Ardından konuşmalara geçildi. Törende konuşan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Ağustos ayı zaferler ayıdır. 1071 Malazgirt’ten bu yana Ağustos ayında sayısız zaferler vardır. 1071’de Sultan Alparslan bir Cuma günü kendisinden kat kat güçlü orduyu yere serip Anadolu’nun kapılarını bizlere açtı. Bu başarıdan sonrası düşman da boş durmadı 1699 Karlofça Anlaşmasından sonra geri çekilmek zorunda kaldık. Sakarya Meydan Muharebesi ile bir kez daha umutlar yeşerdi. Orada da Giresunlu yiğitler 42. Ve 43. Alay olarak çarpıştı. Orada da kahramanlarımız var. Aziz Atatürk ve silah arkadaşları bu topraklarda yaptıkları plan ile bu ülkeyi zafere taşıdı. Bu topraklar kolay kazanılmadı. Vatanımıza sahip çıkmalıyız. Bu coğrafyada ayakta kalmanın yolu güçlü olmaktan geçiyor. İnşallah büyük hedeflere kilitleneceğiz ve bu ülkeyi çok daha ilerilere taşıyacağız.” dedi.
“KURTULUŞ
SAVAŞI TOPYEKÜN KALKINMANIN BİR SONUCUDUR”
Milletimizin azmi ve vatan sevgisi ile Kurtuluş Savaşı’nın zaferle taçlandığını söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz, “Bugün bir hafta boyunca devam eden etkinliklerin son günü. Bugün Afyonkarahisar ve Giresun’un şühedanın yolunda bir araya geldiği bir gün. Afyonkarahisar olarak, cumhuriyetin kazanıldığı topraklar olarak Giresunlu kardeşlerimizi burada ağırlamaktan büyük bir onur duyduğumu belirtmek isterim. Kurtuluş Savaşı ülkemizin topyekün kalkınmasının bir sonucu olarak kazanıldı. O gün hiçbir şey yoktu. Var olan tek şey milletimizin azmi ve vatan sevgisiydi. İşte bu azim ve vatan sevgisi ile milletimiz 25 Ağustos’ta Afyon’dan başlayan yürüyüş ile Büyük Taarruz emriyle beraber Dumlupınar’da 5 gün sonra sonuçlandı ve daha sonra 10 gün süreyle devam edecek yolculukla da düşman denize döküldü. Bu mücadelede Afyonkarahisarlı henşehrilerimiz de en büyük mücadeleyi verenlerdendi.” diye konuştu.
“ŞEHİTLERİMİZİN İZİNDE GİDERKEN
ONLARI İYİ ANLAMALIYIZ”
“Bizlere düşen şehitlerimizi iyi anlayabilmek.” diyen Vali Tutulmaz, “Şehitliklerimizi gezdiğimizde ise ülkemizin farklı illerinden ve Osmanlı İmparatorluğunun hüküm sürdüğü yerlerden çok sayıda şehidimiz var. İşte Giresunlu şehitlerimizde bunlardan biridir. Diğer alanlarda şehitlerimiz karışık olarak savaşıyordu. Sadece bu bölgede Giresunlu 2. Alay topyekün mücadeleye katıldı ve bu ülke için canlarını feda ettiler. Burada 14 şehidimiz bir semboldür. Aslında ülkemizin her toprağı, özellikle Afyonkarahisar’ımızın her toprağı şehitlerle doludur. Bize düşen şehitlerimizin izinde giderken onları iyi anlayabilmek, onların seve seve can verdikleri bu vatanı daha iyi aşamaya getirebilmektir. Bize bu topraklarımızı emanet eden şehitlerimizin rahmetle anıyor, onları organize eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm gazilerimizi minnetle anıyorum. Tüm gençlerimize de onları iyi anlayabilmelerini tavsiye ediyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.
VALİ SARIFAKIOĞULLARI TEŞEKKÜR ETTİ
Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları da Afyonkarahisar’da aziz şehitlerini yalnız bırakmayan İstanbul, İzmit, Bursa ve Ankara’dan gelen hemşehrilerine teşekkür etti. Sarıfakıoğulları, Afyonkarahisar’da ilerleyen yıllarda da anma etkinliklerinin tekrar etmesini dilediklerini söyledi. Giresun Federasyonu Genel Başkanı Muhterem Memiş ise 27 Ağustos 1922 günü İscehisar’da şehit düşen 47’inci gönüllü alayına mensup 14 kahraman ile istiklal ve istikbal uğrunda toprağa düşen şehitlere Allah’tan rahmet diledi.
İstanbul ve Giresun’dan gelen çok sayıda vatandaş, “Giresunlular Şühedanın İzinde” anma programında büyük coşku yaşadı.
MEŞALELİ YÜRÜYÜŞ BAŞLATILDI
Konuşmaların ardından Vali Mustafa Tutulmaz, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları ve beraberindeki protokol üyeleri Giresun Şehitliğinde yapılan törenlerde şehitlerin köylerinden getirilen toprakları şehit kabirleri ile buluşturdu.
Vali Mustafa Tutulmaz ve beraberindeki protokol üyeleri Giresun Şehitliğindeki Kültür Evini de ziyaret etti. Ardından savaşın çetin yaşandığı bölge olan Dedesivri Tepesine doğru meşaleli yürüyüş başlatıldı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti