Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Milletin malına sahip çıkıyoruz” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
“Milletin malına sahip çıkıyoruz”

Maden-İş Yatağan ve Havalisi Şubesi, Yatağan Termik Santrali’nin özelleştirilmesine karşı başlattığı yürüyüşte Afyonkarahisar’da mola verdi. Şube Başkanı Süleyman Girgin, “Milletin malına sahip çıkıyoruz” dedi

Türk-İş’e bağlı Maden-İş Sendikası’nın Muğla Milas’taki Kemerköy, Yeniköy santrallerinin yanı sıra Yatağan Termik Santrali’nin özelleştirilmesine karşı başlattığı yürüyüşte, işçiler Afyonkarahisar’da mola verdi. Türk-İş İl Temsilciliği, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği, Cumhuriyet Halk Partisi İl ve Merkez İlçe Başkanlığı ile Türkiye Gençlik Birliği tarafından karşılanan işçiler, Asri Mezarlık, Turgut Özal Bulvarı, Atatürk Bulvarı, Gazlıgöl Caddesi güzergahından yürüyerek Anıtpark’ta basın açıklaması yaptı.
“ÖZELLEŞTİRMELER, İŞGALE DÖNÜŞTÜ”
Grup adına konuşan Maden-İş Yatağan ve Havalisi Şubesi Başkanı Süleyman Girgin, “Özelleştirmede sıra enerji santrali ve kömür ocaklarımıza geldi. Şunu bilin ki enerji ve maden işçileri, sizlerin bir parçasıdır. Bizim yürüttüğümüz kavga sadece iş yerlerinde, işimizden aşımızdan olacağımızın kavgası değildir. Açlıktan kimse ölmez, biz sadece aşımızın, işimizin kavgasını değil, milletin malı olan millet mallarına sahip çıkmanın kavgasını veriyoruz. Emperyalist işgale dönüşen özelleştirmelere karşı kavga veriyoruz. Biliyoruz ki burada kazanacağımız zafer, bundan sonraki özelleştirmelere de barikat olacaktır” dedi.
HER YER AFYON, HER YER DİRENİŞ
Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu ise, emek mücadelesinin son derece önemli olduğuna dikkat çekti. Uslu, “Bu meselenin haklı bir dava olduğunu, bir hak kaybının giderilmesi için yapılan bir çalışma olduğunu herkes biliyor. Herkes bu konuda duygularını her gün ortaya koymuş olmasına rağmen maalesef bu emek, bu çaresizlik içinde bugün Afyonkarahisar’da tekrar bunu konuşmaya çalışıyoruz. Türkiye’yi yönetenler bizim mücadelemizin hesabını yapmalı” diye konuştu. Uslu işçilere hitap ederken bir ara “Her yer Afyon, her yer direniş” sloganı atıldı.
“YAPTIKLARIMIZI YIKTILAR”
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz ise, Cumhuriyet kazanımlarının tek tek özelleştirildiğine dikkat çekti. Görgöz, “Bizim yaptıklarımızı 10 yıldır yıkan ve yakınlarına peşkeş çeken AKP iktidarını şiddetle kınıyorum. Bu onurlu mücadelenizi kutluyorum. Mücadelenizin arkanızdayız” ifadelerini kullandı.

Başkanlar arasında gerginlik

Yürüyüş sırasında Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu ile Maden-İş Yatağan ve Havalisi Şube Başkanı Süleyman Girgin arasında gerginlik yaşandı. Uslu’nun yürüyüşte yolun kapanmaması uyarısı yapması, Girgin’i kızdırdı. Girgin, Maden-İş sendikası üyelerine doğru koşarak “Arkadaşlar yola yayılın” talimatı verdi. Bu sırada trafikteki şoförlerden de özür dileyen sendika yönetiminin yanına Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu geldi. Girgin, Harb-İş Şube Başkanı Nihat Koçak’a “İşbirlikçi sendika mısınız” diye sorarken, Uslu’ya da “AKP’nin sendikasısınız” dedi. Bunun üzerine Uslu, “Sen sendikacı mısın” diyerek çıkıştı. Kısa bir süre devam eden gerginlik, yürüyüş kolunun ilerlemesiyle son buldu.

Murat ARISOY

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti