Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Milletvekili sayımız 6’ya yükseliyor” – Kocatepe Gazetesi

“Milletvekili sayımız 6’ya yükseliyor” – Kocatepe Gazetesi
“Milletvekili sayımız 6’ya yükseliyor”

AK Parti Afyonkarahisar İl Yönetim Kurulu toplantısı, Merkez İlçe Yönetim Kurulu ile birlikte Değirmenayvalı Beldesi’nde İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven’in başkanlığında gerçekleşti.
Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, “Yapılacak olan düzenleme ile mahkemelere bağımsızlık yanında, tarafsızlık da eklenecek. 550 olan milletvekili sayısı 600’e yükselecek. Bu düzenleme ile temsil kabiliyetini tabana yaymaya çalışıyoruz. 50 fazla milletvekilinin 5 yılda alacağı ücret Afyonkarahisar’daki Devlet Hastanesi’nin 1 yıllık bütçesine denk geliyor. Fakat temsil kabiliyetini ve nüfusumuza bakacak olursak, bu kabiliyetin daha fazla tabana yayılması için gerekli görüyoruz. Yine Avrupa ülkelerindeki sayılara bakarsak, bizim milletvekili sayımız 600’e çıkması durumunda, 145 bin kişiye bir milletvekili ortalaması düşüyor. Afyonkarahisar’da bu düzenleme ile 1 milletvekili daha kazanıyor. Yani 5 olan milletvekili sayımız 6’ya yükseliyor. Bir diğer düzenleme ise milletvekili seçilme yaşını 18’e düşüyoruz. Hukuk 18 yaşındaki gençlere temyiz, borçlanma, miras gibi yetkiler verirken milletvekili seçilme yeterliliği neden olmasın. Şimdiki 18 yaşındaki gençlerimizin çoğu teknolojiye çok hakim. Bu teknolojiye hakim gençlerimizin mecliste ülkemizin sorunlarını anlasa ve çözüm önerilerinde bulunsa kötü mü olur? Bu konuda en çok eleştirilen durum ise, 18 yaşındaki birisinin milletvekili seçilmesi ve 5 yıl sonra 23 yaşında emekli olması gibi bir durum söz konusu değil. En az 2 yıl milletvekilliği yapan kişi, yaşını doldurduktan sonra emekli olabilir. Erken emeklilik diye bir durum söz konusu değil” dedi.
17 NİSAN SABAHI AYNI YERDEYİZ
Yurdunuseven,“Türkiye’nin güçlü bir yürütmeye ihtiyacı var. CHP’liler rejimi değiştiriyorsunuz diye eleştirilerde bulunuyorlar. Allah aşkına şu yapılan düzenlemelerin neresinde rejim değişikliği var. Birkaç düzenleme dışında 1982 anayasası geçerli. Cumhuriyetin temelleri 1923’te atılmıştır. Bizim cumhuriyetle bir sorunumuz yok. Hatta biz her zaman yaşasın cumhuriyet diyoruz. Ülkemizde bir hükümet sistemi sıkıntısı var. Hükümet sistemi sağlıklı işlemiyor. Burada yaşanan sıkıntıları sona erdirmek ve hükümet sisteminin daha verimli çalışması için bu düzenlemeleri yaptık. Bu nedenle 16 Nisan’da inşallah evet diyeceğiz. 17 Nisan sabahı hayır diyenlerle de aynı yerde yaşayacağız, aynı cenazeleri omuzlayacağız, herhangi bir sıkıntı çıkmayacak” şeklinde konuştu.
AK PARTİ İLE İSTİKRAR OLUŞTU
AK Parti Merkez ilçe Başkanı Bülent Eser de toplantıda yaptığı konuşmada, “2002 yılında partimiz iktidar olduktan sonra ülkemizde bir istikrar oluştu. Partimiz vaat ettiği bütün icraatları tek başına iktidar olduğundan dolayı teker teker gerçekleştirmek için start verdi. 15 yıldır da Türkiye’yi istikrarlı bir şekilde yoluna devam ediyor. Şuanda baktığımız zaman her hangi bir sıkıntı görülmüyor. Şuanda istikrarlı ve uyumlu bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Allah’a şükür son 15 yıldır istikrarsızlık yok. Birlik ve beraberliğin devam etmesi, uyumun devam etmesi ve tıkanan sistemin açılması için bizlerde bundan önce olduğu gibi bundan sonrada çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

 

SABİH KANADOĞLU HATIRLATMASI
AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 2007’de yaşanan 367 krizini hatırlattı. Yurdunuseven, “2007 yılında cumhurbaşkanı seçimlerinde 363 milletvekiline sahip olmamıza rağmen meclisi açtırarak seçim sürecini başlatamadık. O zamanlar Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, 367 milletvekilinin oluru alınmadan meclis açılmaz ve cumhurbaşkanı seçimi yapılamaz gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. O başvuruyu değerlendiren Anayasa Mahkemesi Kanadoğlu’nu haklı bularak cumhurbaşkanı seçimini yaptırmadı. Bizde o dönemde cumhurbaşkanını halkın seçmesi için girişimlerde bulunduk. Girişimlerimizin halkımız tarafından destek bulması sonucu 10 Ağustos 2014 tarihinde Sayın Recep Tayyip Erdoğan halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanı oldu. Şimdi de 16 Nisan’da halkımıza bir kere daha gidiyoruz. Onların vereceği her kararı başımızın üstünde tuttuk, tutmaya devam edeceğiz, eğer sandıktan evet çıkması durumunda ülkemiz Türk usulü Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne geçmiş olacak” dedi.