Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milli Eğitim yeni sisteme alışıyor

Bu haberin fotoğrafı yok
Milli Eğitim yeni sisteme alışıyor

İl Milli Eğitim Müdür Metin Yalçın’ın başkanlığında “Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi” başlıklı toplantı yapıldı

17 ilçenin Milli Eğitim Müdürleri ve ortaokul müdürleriyle İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın iki ayrı toplantı yaptı. Yalçın, ilçe milli eğitim müdürleriyle dün öğleden sonra saat 14.00’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı salonunda toplandı. Ortaokul müdürleriyle ise saat 16.00’da RAM salonunda toplantı yapıldı.
6 TEMEL DERS
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın başkanlığında yapılan İl Milli Eğitim Müdürleri toplantısından çıkan kararları aktaran Metin Yalçın,4+4+4 eğitim sisteminin ardından, yeni eğitim öğretim yılında “Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi” uygulandığını dile getirdi. Yalçın; “Yeni eğitim-öğretim yılında 6 temel ders için 8. sınıfta dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi ortak olarak gerçekleştirilecektir. Ortak değerlendirme kapsamındaki dersler; Fen ve Teknoloji, Matematik, Türkçe, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülüktür. Ortak değerlendirme sınavlarında, her dönem iki yazılısı olan derslerden birincisi, üç yazılısı olan derslerden ise ikincisi olmak üzere akademik takvime göre işlenen müfredatı kapsayacak şekilde yapılacaktır.” dedi.
AÇIK UÇLU SORULAR OLACAK
Ortak değerlendirmelerin her dönem iki okul gününe yayılarak yapılacağını anlatan Yalçın; “O günlerde okullar tatil edilecek yalnızca sınava girecek öğrenciler bulunacaktır. Sorular çoktan seçmeli 4 seçenekli olacak, yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir. Geçerli bir mazereti sebebiyle ortak sınava giremeyen öğrenciler için önceden belirlenen bir hafta sonunda belirlenen sınav merkezlerinde sınav yapılacaktır. Sistem uygulanmasında önümüzdeki yıldan itibaren de ortak değerlendirmeler de açık uçlu soruları içerecektir. Öğrencilerimiz ortak sınavlara olağanüstü haller dışında kendi okullarında girecekler. Sınavlarda görevlendirilecek öğretmenler kendi okullarından farklı bir okulda görev yapacaklar.” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti