Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milli Eğitim’de yeni şube müdürlükleri iptal edildi

Bu haberin fotoğrafı yok
Milli Eğitim’de yeni şube müdürlükleri iptal edildi

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Erol Özsoy, sendika genel merkezinin iptal davası açtığı şube müdürlüklerine sınavsız ve keyfi atama yapma amaçlı olarak çıkartıldığını öne sürdüğü 2012/44 sayılı genelgenin 29 Aralık 2012 tarihli genelge ile yürürlükten kaldırıldığını bildirdi. Buna göre Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yapılan atamalarda iptal edildi

Hatırlanacağı üzere Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de 4 şube müdürüne ilaveten 9 atama daha yapılmıştı. Dokuz atama ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde halen 4 olan şube müdürü sayısı 13’e yükseltilmişti.
Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde şube müdürü olarak halen Ayşe Güner, Rifat Eksik, A. Fevzi Özdemir ve İbrahim Yeşilırmak görev yapıyor. 2012/44 sayılı genelgenin 29 Aralık 2012 tarihli genelge ile yürürlükten kaldırılması sonucu valilik oluru ile yapılan atamalarla Gürbüz Bıdık, Musa Dinçgez, Mehmet Doğan, İbrahim Özkul, Ahmet Ertürk, Abdullah Demir ve Murat Diktaş yeni şube müdürleri olarak görevlendirilmişti. İki şube müdürünün ise il dışından atamayla gelmesi bekleniyordu. Atamaların yapılmasını sağlayan 2012/44 sayılı genelgenin iptali ile birlikte şube müdürlüklerine yapılan yeni atamalar iptal edildi.
Şube Başkanı Erol Özsoy, Türk Eğitim Sen Genel Merkezi’nin şube müdürlüğü görevlendirmelerini yakından takip ederek hukuksuz olarak yapılan tüm görevlendirmelerin karşısında hukuki mücadeleye devam edeceklerini kaydetti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konuda yapacağı en doğru şeyin, bir an önce şube müdürlüğü sınavı yapmak olduğunu belirten Erol Özsoy; “Genelge iptali şunu göstermektedir ki Milli Eğitim Bakanlığı, bu genelgeyi çıkarırken tamamen öngörüsüz davranmış ve sonuçlarını hesaplamamıştır. Bakanlık bürokrasisinin başta Sayın Bakan ve müsteşar olmak üzere bu işlerden zerre kadar anlamadığı bu vesile ile bir kez daha ortaya çıkmıştır. Başta Sayın Bakan ve müsteşar olmak üzere bakanlık bürokrasisinin bir “acemiler ordusu” olduğunu defalarca dile getirmiştik. Bu genelge fiyaskosu da bunu açıkça ortaya çıkarmış, Türk Eğitim Sen’in haklılığı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu vesile ile Türk Eğitim Sen olarak bu tür hukuksuzluklara geçit vermeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz.” dedi. (Kocatepe)

“2012 yılı
hüsranla bitti”

Kamu-Sen İl Temsilcisi Erol Özsoy, 2012 yılını
değerlendirdi. Özsoy, 2012 yılının hüsranla
biten bir yıl olduğu düşüncesini açıkladı

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Kamu-Sen İl Temsilcisi Erol Özsoy, 2012 yılının gerek Türkiye’de gerekse sınırlar dışında yaşananlarıyla hiç de hatırlamak istenmeyecek bir yıl olduğunu belirtti. Özsoy, Türkiye’nin yakın coğrafyasında, dil, din, kültür ve tarih birliği bulunan ülkelerde başlatılan iç çatışmaların, Irak’ta bir türlü dinmek bilmeyen kan ve gözyaşı, Kerkük’te, Doğu Türkistan’da, Arakan’da, Filistin ve Afganistan’da oluk oluk akıtılan Türk ve Müslüman kanının, 2012 yılında ülke dışından yüreklere işleyen acılar olduğunu, bu yılın hüsranla bittiğini kaydetti.
EK ÖDEME ARTIŞI YAPILMADI
Erol Özsoy, Türkiye sınırları içerisinde tırmanışa geçen terör eylemleri nedeniyle toprağa verilen şehitlerimizin belleklerden hiç çıkmayacak, yarası hiç kapanmayacak acılar bıraktığına vurgu yaptı. Özsoy; “Devlet ve millet bütünlüğünü parçalayıp federasyon kurmayı talep edenlerin seslerini iyice yükselttikleri; cüretkar tavırlarla devlete meydan okuyanların iç ve dış desteklerle palazlandıkları; kapalı kapılar ardında teröristlerle yapılan kirli pazarlıkların şehitlerimizin kemiklerini sızlattığı; şairlerimizi, ozanlarımızı, sanatçılarımızı, düşünür ve devlet adamlarımızı kaybetmenin gönül telimizi titrettiği bir yıl oldu 2012. 2012 yılında ‘Son 50 yılın en iyi toplu sözleşmesini yaptık’ deyip, müsteşara 772 TL ek ödeme verilmesine rağmen; kamu görevlilerinin büyük çoğunluğunu oluşturan öğretmen, din görevlisi, hekim dışı sağlık personeli, polis, subay, astsubay, profesör, doçent, yardımcı doçent, araştırma görevlisi, Maliye Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanları ve KİT çalışanları gibi 1,5 milyon kamu görevlisine hiç ek ödeme artışı yapılmamasına sessiz kalanları ibretle izledik” dedi.
“İSTİKRARLI BÜYÜDÜK”
Kamu-Sen İl Temsilcisi Erol Özsoy, doğalgaza yüzde 29,3, trene yüzde 27,1, şampuana yüzde 25, oduna yüzde 21,2, elektriğe yüzde 20, vapura yüzde 19, sabuna yüzde 18, kömüre yüzde 15,9, tavuk eti, fasulye ve tıraş bıçağına yüzde 15, deterjana yüzde 13, mazota ve benzine yüzde 12, mutfak tüpüne ve okul masraflarına yüzde 10 zam yapılırken, memurlara, emekli, dul ve yetimlere 4+4 artışının reva görüldüğünü kaydetti. Özsoy yetkililerin; ülkedeki bütün ekonomik sorunların sebebi olarak, yokluk içinde kıvranan bu dar ve sabit gelirli kesimi işaret ettiğine şahit olduklarını belirtti. Özsoy, “Sorgusuz sualsiz her şeye evet demenin, biat etmenin bir hastalık haline geldiğini, siyasetin bütün desteğini arkasına alıp, toplu sözleşme masasına yetkili Konfederasyon sıfatıyla oturanların Hakem Kurulu’na atadığı akademisyenin, vatandaştan toplanacak vergilerde yapılacak yüzde 18, kreş ücretleri, lojman kiraları, resim ve harçlara yapılacak yüzde 12 zammı görmeyip, 2013 yılında memur ve emeklilerimizi ekonomik cenderenin içine sokacak yüzde 3+3 maaş artışına da evet demesinide gördük. Bütün yalanlara, yanlış yönlendirmelere ve olumsuz şartlara rağmen istikrarlı bir şekilde büyümesini sürdüren ve 420 bine ulaşan üyesiyle, koca bir çınar haline gelerek 20. kuruluş yılını kutlayan Türkiye Kamu-Sen’in, dost düşman herkese daha nice 20 yıllarda haksızlıkların karşısında, emeğin, hakkın ve memurun yanında olacağını haykırışının mutluluğunu ve gururunu yaşadık.” dedi.
2013 HUZUR GETİRSİN
Mücadeleyle, acılarla, kayıplarla ve mutluluklarla geçen bir yılın daha geride bıkarıldığını kaydeden Erol Özsoy, Türkiye Kamu-Sen olarak memurların milli gelirden hak ettiğini alın teri kurumadan alması, bütün haksızlıkların, yoksullukların ve acıların dinmesi için verdikleri mücadeleye 2013 yılında da aynı azim ve kararlılıkla devam edeceklerini belirtti. Özsoy sözlerine şöyle devam etti: “Sevdası ile mücadelesi ile milli değerlerine ve inançlarına bağlı, hak mücadelesi veren memurlarımızın tek ve en korunaklı sığınağı olan Türkiye Kamu-Sen, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün haksızlıkların karşısında her zaman dik durmasını bilecektir. Bu vesile ile grevli, toplu sözleşmeli, siyasete katılma hakkını da içeren, özgürlükçü sendikal haklarla donanmış, refah ücretine kavuşmuş, geleceğe umutla ve güvenle bakan bir kamu çalışanı; birlik, bütünlük ve kardeşlik içinde yaşayan, huzurlu bir toplum ve örnek alan değil, örnek olan; çığır açan, güçlü, lider ülke, büyük bir Türkiye için çıktığımız bu zorlu yolda, başta bizleri 20 yıldır desteğinden hiç mahrum bırakmayan kamu çalışanları olmak üzere milletimizin ve tüm insanlığın yeni yılını kutlarken, 2013 yılının ülkemizin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi, bütün insanlığa barış, huzur, mutluluk ve esenlikler getirmesini dilerim.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti