Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Milli Güvenlik Dersi’ni üniformalı birinin vermesi şart değil”

“Milli Güvenlik Dersi’ni üniformalı birinin vermesi şart değil”
"Milli Güvenlik Dersi’ni üniformalı birinin vermesi şart değil"

Bakanlar Kurulu kararıyla Milli Güvenlik Bilgisi Öğretimi Yönetmeliği’nin yürürlükten kaldırılması ile ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplayan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu Türkiye’nin stratejik bir bölgede olduğunu anımsatarak, Türkiye üzerinde emelleri olan çok düşmanın olduğunu, Türk gençlerinin bu tür tehlikelere karşı uyanık yetiştirilmesi gerektiğini söyledi

Olumlu bir uygulama
Önemli olanın bu dersin verilmesi olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, “Bu dersi, illaki üniformalı bir subayın vermesi şart değil. Bu donanıma sahip bu ülkeyi bağrında taşıyan herkes verebilir. Bir boşluk olacağını zannetmiyorum. Dolayısıyla bazı spekülasyonların da önüne geçilmiş oldu. Bence olumlu iyi bir uygulama. Türkiye’nin sivilleşmesi açısından da olumlu buluyorum” dedi.
Normalleşmenin gereği
Vali Balkanlıoğlu, Türkiye’de iç ve dış düşmanlarına karşı uyanık olmak, milli hislere bağlı olmak, vatanı sevmek hiçbir kurum kuruluşun tekelinde olmadığını hatırlatarak, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Biz bu işi daha iyi yapardık bizim elimizden neden alındı diye kimsenin alınmaması lazım. Bu ders başkaları tarafından veriliyor. Eksik bilgiler verilecektir diye de kimse şüpheye kapılmasın. Normalleşmenin gereği bunlar. Zaman içerisinde milletimiz daha iyi takdir edilecektir.” (Kocatepe)