Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

MİLLİ KÜLTÜR

Her milletin bir kültürü vardır. Kültür, o milletin birleştirici özelliklerine hizmet ediyorsa millidir. Kültür, soğuk harp veya milletler arası mücadelenin bir argümanı olarak da kullanılabiliyor. Çünkü kültüründen uzaklaşmış bir milletin mücadele azmi kırılmıştır.
Türk milletinin var olduğu günden beri milliyetçilik duygusunu millet yaşayarak gelir. Hatta Hunlar zamanından bu yana Türk kültür birliğini kabul edebiliriz.
Türk milliyetçileri, milleti bir kültür birliği olarak tarif etmişlerdir. Almanlar soy, Fransızlar kültür, Araplar dil esasını dikkate alırlar.
Kültür, bir milletin yaşama biçimidir. Maddi, manevi, dil, din, mimari, aynı vatana, aynı bayrağa sahip olmak, ortak bir tarihi paylaşmak, ortak ülküleri benimsemek, aynı heyecanı taşımak, aynı yemeklere, aynı damak zevkine ve ortak inançlara sahip olmak kültür birliğimizi gösterir.
Bütün bunlar milleti millet yapan unsurlardır ve milli kültürü meydana getirir.
İnsanların ne kadar duygusal beraberliği, dayanışma duygusu güçlendikçe birlik duygusu o kadar kuvvetli olur.
Böyle olduğu için de Cumhuriyet, başından beri kültürel ortaklıkları çoğaltmaya, paylaşım alanını genişletmeye çalışmıştır.
Kültür zayıfladığı zaman toplum zayıflar, ona dayanan millet de o kadar zayıflar.
Bu tespitlerimizden sonra; milli kültürümüzü ve buna bağlı olarak milletimizi sapa sağlam bir ve bütün tutabilmemiz için hepimize görevler düştüğünü belirtmek isterim.
Bizi parçalama hevesinde olan vatan hainlerinin ayrıştırıcı ve kışkırtıcı çalışmalarına karşı uyanık olmalıyız.
Değerli dostlar; Necip Türk milleti ve Türk Kültürü zayıflar ve bozulursa insanlık da bundan nasibini alır ve dünya dengesi bozulur.
Milli kültürümüzden bizi uzaklaştırmak isteyen, heyecanları, üzüntüleri, düğünleri, bayramları milletten kopuk, milletine tepeden bakan burnu yükseklerdekilere dikkat edelim. Bunlar, birilerinin Yüce Türk milleti içine soktukları bizden görünen ancak bizden olmayan kumandası başkalarının elinde olan bombalardır.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER