Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milli Marşımıza adına yakışır kutlama

Bu haberin fotoğrafı yok
Milli Marşımıza adına yakışır kutlama

İstiklal Marşı’nın kabulü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u anma günü olan 12 Mart, Afyonkarahisar’da da törenlerle kutlandı

Afyonkarahisar Merkez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri tarafından Rehberlik Araştırma Merkezinde düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol, Garnizon Komutanı İkm.Alb Gökhan İsmet Gülmez, Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, Daire Müdürleri, Okul Müdürleri, askeri erkan ve Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri katıldı. Programda öğrencilerin okudukları şiirler ile piyes katılımcılar tarafından beğeni ile izlendi.
AVCIOĞLU’NUN KONUŞMASI ALKIŞ ALDI
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Erol Avcıoğlu yaptı. Okul öğrencileri tarafından Uyan, Hüsran, Bülbül şiirleri okundu. Avcıoğlu’nun Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’a hitaben yaptığı konuşması büyük alkış topladı. Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan video gösteriminin ardından, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Ömer Semerci tarafından Mehmet Akif Ersoy’un Edebi Kişiliği hakkında bilgiler verildi.
Tarihten Günümüze Türk bayrakları konulu slayt gösteriminden sonra, ‘İstiklal Marşı ve Büyük Şair’ konulu tiyatro gösterisi ise katılımcılar tarafından büyük alkış topladı.
YARIŞMADA ÖDÜLLER VERİLDİ
Programın sonunda 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Safahat’tan Şiirler” konulu yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol, İkmal ve Garnizon Komutanı İkmal Albay Gökhan İsmet Gülmez ve Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten tarafından verildi. (Kocatepe)