Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mimarlık Haftası kutlandı – Kocatepe Gazetesi

Taş Medrese’de gerçekleştirilen ve
Mimarlık Haftası kutlandı

Taş Medrese’de gerçekleştirilen ve AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş, Afyonkarahisar Mimarlar Odası Başkanı Süleyman Bircan, Resim Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hülya Ulaş Fevzioğlu, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şerife Ebru Okuyucu ile beraber çok sayıda öğretim üyesi ve öğrencinin katıldığı etkinlikte “Mekân ve Kimlik” teması işlendi.
“FARKINDALIK
OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Etkinlikte ilk konuşmayı gerçekleştiren Afyonkarahisar Mimarlar Odası Başkanı Süleyman Bircan, Mimarlık Haftası etkinlikleri ile mimarlık kültürünü anlatmaya ve farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını ifade ederek, “Biz Mimarlar Odası olarak İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü ile bu gibi organizasyonları yapmaktan onur duyuyoruz. Bu vesile ile tüm mimarlık camiamızın mimarlık haftasını kutluyor, öğrencilerimize de başarılar temenni ediyorum” dedi.
OKUYUCU MEKAN VE
KİMLİK KONULARINI ANLATTI
Mekanların insanların hayatlarına oluşturduğu etkilerden bahsederek, “Mekan ve Kimlik” konularına değinen AKÜ İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şerife Ebru Okuyucu ise, “Belirlemiş olduğumuz Mekan ve Kimlik temasının açılımını mekanların kimliği ve kimliksizliği olarak ele almak daha doğru olacaktır. Mimarlık insanın tüm yaşam alanını tasarlamasıdır. Yaşam alanı nedir diye soracak olursak da bu yaşam alanları insanın yaşadığı çevrenin tüm öğelerinin bütünüdür. Yaşadığımız konutlar, işyerlerimiz, sokaklar, yürüdüğümüz caddeler, camiler, fabrikalar bizim yaşam alanlarımızdır. Mimari kimliğini ise o mekanı kullanan kişilerin, grupların sosyal ve kültürel yapılarına ve alışkanlıklarına bağlı olarak gelişir” diye konuştu. Türkiye’de mimarlık alanında yaşanan kırılma noktalarından da bahseden Okuyucu, mimarların ürettiği her yapı için kimlikli ya da kimliksiz tanımlamaları yapmanın en doğru yöntem olduğunu dile getirdi.
“ÜNİVERSİTE-KENT
 BAĞLARINI GÜÇLENDİRMEK İSTİYORUZ”
AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş ise üniversite-sanayi, üniversite-yerel yönetimler, üniversite-sivil toplum örgütleri açılımlarıyla ortaklaşa üretilen projeler ve düzenlenen etkinlikler ile üniversite-kent bağlarını güçlendirmek istediklerini kaydetti. AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde birçok sergi, etkinlik ve seminerler ile disiplinler arası etkileşimi sağlamak istediklerini belirten Sağbaş, “Mimarlığın, mekânları tasarlanma işi olduğu düşünülürse, insanların yaşamını kolaylaştırmanın veya zorlaştırmanın mimarların elinde olduğu da söylenebilir. Bu bağlamda Mimarlık ve İç Mimarlık öğrencilerine tasarım kalitesi ve estetik mekânlar üretimi konusunda büyük sorumluluklar düşmektedir. İnsan odaklı bir meslek olan mimarlık mesleğini yapacak olan öğrencilerin kendi çevrelerinde ve yaşadıkları kentlerde kaliteli ve nitelikli yaşam alanları oluşturacak bir donanımla mezun olmaları fakülte olarak temel hedeflerimizdendir” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri tarafından oluşturulan sergi gezildi. Etkinlik, kokteyl ile sona erdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti