Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Mini Anayasa’da ‘devlet’ aklıyla hareket ediyoruz”

A Haber, TV Net
“Mini Anayasa’da ‘devlet’ aklıyla hareket ediyoruz”

A Haber, TV Net ve Kanal A’da gerçekleştirilen canlı yayınlara konuk olan MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Mini Anayasa Paketi ve sınır ötesi operasyonlar için sunulan tezkereyi desteklediklerini söyledi.
Programlarda ilk olarak sınır ötesi operasyonlar için verilen tezkere hakkında konuşan Parsak, “Milliyetçi Hareket Partisi sınır ötesi operasyonlarda millet ve devlet menfaatlerini gözetmektedir. AKP sayısal olarak teskereyi çıkarabilir. Ancak MHP bu tür operasyonların ülkemiz açısından stratejik öneme sahip olduğunu düşünmektedir. Bu yüzden Meclise sunulan tezkereyi destekledik. Biz 1 askerimizin dahi burnunun kanamasını istemiyoruz. Ama sınır güvenliğimiz, o bölgelerde yüzyıllardır yaşayan soydaşlarımızın hak ve hukukunun gözetilmesi için tezkereye destek verdik” dedi.
GÜVENLİK SAĞLANANA KADAR KALMALIYIZ
Türk askerinin sınır ötesinde ne kadar kalacağı yönünde soruyu yanıtlayan Parsak, “Türk Devleti o bölgeye turistik gezi için gitmiyor. Türk Milletinin menfaatleri doğrultusunda böyle bir operasyon gerçekleşiyor. Güvenliğimiz sağlanıncaya kadar ve o bölgede yaşayan soydaşlarımızın haklarının korunması için ne kadar zaman gerekiyorsa askerimizin de o kadar kalması gerekiyor. Bunu günlere yada aylara düşünmek yada gün vermek yanlıştır. Güvenlik ne zaman sağlanacaksa o kadar süre kalmalıyız” diye konuştu.
TBMM’nin yeni yasama yılının açılmasının ardından tatile girmesi gerektiğini söyleyen Parsak, “Normalde TBMM’nin yeni yasama yılı açılış programının akabinde tatile girer. Ancak milli menfaatlerimiz nedeniyle parlamento tatile girmedi. Mini Anayasa Paketi ve Tezkere gibi son derece önemli konular olduğu için çalışmalarını devam ettiriyor. BU son derece yerinde ve doğru bir karardır” dedi.
HİÇ KİMSE TÜRKMENLERİ GÖRMEZDEN GELEMEZ
Amerika Birleşik Devletleri’nin yaklaşık 5 bin silahlı gücünün bölgede konuşlandığını ifade eden Parsak, “ABD binlerce kilometre uzaktan kendi menfaatleri için bölgemizde faaliyetlerini sürdürüyor. Yine Batı dünyası Avrupa’nın geleceği açısından bu bölgede etkinliğini sürdürmeye çalışıyor. Bu bölge 500 yıl Osmanlı İmparatorluğu kanalıyla Türklerin yönettiği bir alandır. Bu yüzden böylesi bir sınır hattında Türkiye’nin pasifize edilmesine kimse göz yumamaz. ABD ve Batı bölgede Kürt güçlerini kullanmak istiyor. Ancak Irak ve Suriye’de yüzlerce yıldır yaşamını sürdüren Türkmen kardeşlerimiz var. Hiç kimse Türkmenleri görmezden gelemez” dedi.
7 MADDEDE ANLAŞMA SAĞLANDI
Mini Anayasa Paketi çalışmaları hakkında da canlı yayınlarda bilgi veren MHP’li Parsak komisyonun 7 maddede anlaştığını ifade etti. Ancak 7 maddede uzlaşma nedeniyle Anayasa’nın 146. Maddesinde de değişikliğin kaçınılmaz olduğunu belirten Parsak, “7 maddenin 3’ü askeri yargı üzerindedir. Bu mahkemeler kaldırılacağı için Askeri Yargıdan ve Askeri İdare Mahkemesinden 1’er üye Anayasa Mahkemesine seçildiği için 146. Maddede değişiklik şart olmuştur. Bu nedenle 10 maddede uzlaşma sağlanmalıdır. Zaten düzenlediğimiz basın toplantılarında en az 10-15 maddede uzlaşma sağlanacağını söylemiştim. 3 madde AKP tarafından 1 madde ise CHP tarafından nihai karar verilmesi için bekleniyor. Yani bakıldığında 10-15 madde uzlaşma sağlanacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti