Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Minibüs-otobüs birleşmesi çok yakın – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Minibüs-otobüs birleşmesi çok yakın

Toplu taşımada birlikteliği hedefleyen minibüs-halk otobüsü birleşmesinde hazırlanan taslak sözleşmeyi minibüs hat sahiplerine tanıtan Belediye Meclis Üyesi Mahmut Emin Birliktir, birleşmenin sağlanması halinde 3 minibüsün hattının bir otobüs hattına dönüşeceğini söyledi. Tureks’in sözleşme süresinin sona ermesinin ardından 100 otobüs hattının da minibüs sahiplerine geçeceğini ifade eden Birliktir, bunun minibüs esnafının yararına olacağını açıkladı

Afyonkarahisar’da yıllardır kanayan yara haline gelen toplu taşımada çözüm umudu doğdu.
Otobüsleşmeyle ilgili kabul ve kararsız yönünde görüş bildiren 330 minibüsçünün katılımıyla Rehberlik Araştırma Merkezi’nde (RAM) yapılan toplantıda konuşan Belediye Meclis Üyesi ve Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mahmut Emin Birliktir, otobüs ve minibüs birleşmesi sonrası oluşacak şirketin taslak metnini minibüsçü esnafına tanıttı. Tureks yöneticilerinin de katıldığı toplantı, Afyonkarahisar Belediyesi’nin hazırladığı tanıtım sunumuyla başladı. Sunumda 2009 yılında motorinin litre fiyatının 2.80 TL olduğu minibüs taşıma ücretlerinin ise indirimli 60 Kuruş, tam 70 kuruş olduğu vurgulandı. 2013 Yılında motorin fiyatının 4.40 TL olmasına rağmen taşıma ücretlerinin indirimli 75, tam 1 TL olduğunu vurgulanarak bu durumun esnafa zarar verdiğine değinildi. Minibüs ve otobüs arasındaki çekişmenin şehir içi trafiğe ve vatandaşa da zarar verdiğine değinilen sunumda minibüslerin otobüsleştiği illerden örnekler verildi.
Birleşme sonrası oluşacak şirket ve şirkete katılacak minibüsçülerin imzalayacağı taslak sözleşmenin minibüs esnafının çıkarlarının düşünülerek hazırlandığına değinen Afyonkarahisar Belediyesi Trafik komisyonu Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Mahmut Emin Birliktir, birleşmeye 32 minibüsçünün katılmak istemediğini hatırlattı. Diğer minibüsçülerin birleşmeye katılması halinde 3 minibüsün hattının 1 otobüse denk geleceğini ifade eden Başkan Birliktir, 100 Tureks otobüsü ve minibüsten otobüse dönüşen 120 otosbüsle birlikte Afyonkarahisar’da 220 otobüsün hizmet vereceğini söyledi. Tureks’in hizmet sözleşmesinin sona erdiği 2017 yılında 100 Tureks otobüsünün hissesinin de minibüsçülere devr-olacağını vurgulayan Birliktir, böylece minibüsçülerin hisselerinin 1.64’e yükseleceğine söyledi. Bir yıl önce yapılan görüşmelerde 2 minibüsün 1 otobüse dönüşmesini onaylamayan belediyenin bu kararla her 1,5 minibüs hattına 1 otobüs hissesi vereceğini hatırlatan Birliktir, minibüsçülerden taslağı inceleyerek fikir, görüş, öneri ve değişiklik taleplerini iletmelerini istedi. Pazar günü durak başkanlarının yapacağı görüşmenin ardından 15 Şubat 2013 cuma günü birleşmeyle ilgili karar toplantısının yapılması kararlaştırıldı.
Bir saati aşkın süren toplantının detayları ve taslak metinde öne çıkan değişiklerle Afyonkarahisar’ın master ulaşım planının detayları Yarın Gazeteniz Kocatepe’de.