Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Minibüsler bu şartlara uyacak – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Mart
Minibüsler bu şartlara uyacak

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısı, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın idaresinde düzenlendi. Toplantıda şehiriçi minibüslerin uyması gereken kurallar hakkında yapılan değişiklikler gündeme getirildi. Belediye Meclisi üyeleri, Trafik Komisyonu Başkanı M. Emin Birliktir tarafından konu hakkında bilgilendirildi. Şehiriçi Minibüs Yönetmeliği’nde yenilenen şartlara göre minibüs hattı sahibi olanlar, minibüsçülük dışında başka ticari faaliyette bulunamayacak. Ticari hatlı minibüs taşımacılığı yaparak geçimini sağlayan kişilere birden fazla (M) Ticari Plaka (Minibüs Hattı) verilmeyecek. Yüz kızartıcı suçu olanlar ve alkollü olarak araç kullanma veya hız kurallarını ihlal nedeniyle birden fazla ehliyetine el konulanlar, ikinci kez aynı suçu yaptığında minibüs taşımacılığına izin verilmeyecek.  
ŞOFÖRLERDE SAĞLAM
RAPORU GEREKİYOR
Yönetmeliğe göre şoförlüğe yeni başlayanlar ve mevcut şoförlerin; 5 yılda bir, hastaneden alınacak psikolojik ve bulaşıcı hastalıklar yönünden sağlam olduğunu gösterir sağlık raporuna sahip olmaları kararlaştırılırken, Belediye, minibüsün çalışması sırasında aksaklık, eksiklik, kurallara uymama gibi nedenlerden dolayı uygun bulmadığı sürücülerin değiştirilmesini işleticiden talep ettiğinde en geç 7 gün içinde söz konusu personel değiştirilecek. Model değişikliği yapacak olanlarda ve yeni araçlarda klima zorunluluğu getirilirken, klima çalışır durumda olacak.
KAMERA GÖRÜNTÜLERİ
MUHAZAFA EDİLECEK
Yönetmeliğin yayımlanmasından sonra hat sahibi tarafından 3 ay içinde; Belediye’nin ilgili birimi tarafından belirlenecek teknik özelliklerde toplu taşıma hizmetleri sırasında araç içi ve araç dışını kayıt altına almak için kamera sisteminin kurulmasından, bu kayıtların en az 3 ay muhafaza edilmesi için gerekli olan teknik donanımların alınması ve işlerliğin sağlanmasından sorumlu olacak. Kamera kayıtlarının vereceği raporlar denetim ekiplerinin hazırlayacağı rapor niteliğinde olup kayıtlar üzerinden cezayı yaptırımlar uygulanabilecek.
VERİLECEK CEZALAR BELİRLENDİ
Yönetmelikle, kurallara uymayan minibüs şoförleri hakkında da verilecek ceza belirlendi.  
Bir yıl içerisinde ceza cetvelinde belirtilen suçların işlenmesi halinde birinci cezada 5326 Sayılı Kanun’un 32’nci Maddesi’ne göre idari para cezası verilecek. İkinci cezada idari para cezası verilecek ve 10 gün çalışma ruhsat askıya alınarak çalışmasına müsaade edilmeyecek.
Üçüncü cezada idari para cezası verilecek ve 20 gün çalışma ruhsat askıya alınarak çalışmasına müsaade edilmeyecek. Dördüncü cezada idari para cezası verilecek ve 30 gün çalışma ruhsat askıya alınarak çalışmasına müsaade edilmeyecek. Beşinci cezada çalışma ruhsatı ve hattı  iptal edilecek.
ŞEYH ŞAMİL
 BULVARI’NA GÜZERGÂH
VERİLDİ
Öte yandan Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Fakülte Minibüs güzergâhında değişikliğe gitti. Nazmi Saatçi, Fatih, Gazi ve Ali İhsan Paşa Mahallelerinde ikamet eden vatandaşların ulaşım sorununu çözmek için mahalle muhtarlarından gelen talepleri değerlendiren Belediye Meclisi, Şeyh Şamil Bulvarı üzeri ve çevresinde ikamet eden vatandaşların çarşı merkeze ulaşımını kolaylaştırdı. Trafik Komisyonu tarafından yapılan değerlendirme neticesinde Nazmi Saatçi Mahallesi, Ali İhsan Paşa Mahallesi, Gazi Mahallesi ve Fatih Mahallesi’nde oturan vatandaşların toplu taşıma ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Fakülte Minibüslerinin gidiş geliş güzergahı: Şehir merkezine gidiş-dönüş güzergahı: “İlahiyat Fakültesi Durağından çıkış- Prof. Dr. Veysel Eroğlu Caddesi-Şeyh Şamil Bulvarı- Fatih Kavşağı- Efeler Kavşağı- M. Fevzi Çakmak Bulvarı-Jandarma Kavşağı- Kadınana Caddesine giriş- Zekiler Kavşağından sola dönüş- Yeşilyol Caddesi- Eski Yoğurt Pazarı Kavşağı-Kurtuluş Caddesi- Müze Kavşağı- Adnan Menderes Bulvarı-Prof. Dr. Veysel Eroğlu Caddesi- İlahiyat Fakültesine varış”  olarak kabul edildi.
>> Murat ARISOY’un haberi

 

 

HEDİYEM KUR’AN-I KERİM OLSUN

 

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “Hediyem Kur’an Olsun” kampanyasına destek verdi. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Türkiye Diyanet Vakfı’nın son zamanlarda yurt içinde ve yurt dışında yoğun bir şekilde Kur’an talebiyle karşılaştığını, “Hediyem Kur’an Olsun” projesi ile ülkemizde ve İslam dünyasının dört bir köşesinde Kur’an’a ihtiyaç duyan ve satın alma gücü olmayan kişilere, tercih edilecek bir hat ile basılan Kur’an’ın bağışçılar yoluyla hediye edilmesinin amaçlandığını söyledi.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tüm Kur’an-ı Kerimleri Türk Tarih Kurumunun matbaasında bastığını hatırlatan Başkan Çoban, bu kampanyaya çeşitli illerin katıldığını söyledi. Bir adet Kur’an- Kerim’in 12 TL olduğunu kaydeden Başkan Çoban şöyle devam etti; “Belediye personelimiz kampanyaya bankadan aldığı promosyonla kişi başı 400 lira destekte bulunacak.  Belediye personelimizden aktaracağımız para 150 bin lirayı buluyor. Yüntaş yine 50 bin lira personelinden aktarıyor. Bizde Belediye olarak yasal yönden uygunsa 100 bin lira daha katacağız. İnşallah 50 bin lira da Yüntaş kendi kasasından katacak. Böylelikle 350 bin liraya yakın destekle 30 bin adet Kur’an-ı Kerimle kampanyaya destek olacağız. Hedefimiz 50 bin adet Kur’an. Bu kampanyayı halkımıza da bilbordlar kanalıyla duyuracağız. Böyle bir kampanyaya öncülük ettiği için ilk olarak Belediye personelimizi kutluyorum. Siz, Belediye Meclis Üyelerimizin de kampanyaya destek olmanızı bekliyoruz” diye konuştu.

 

 

CHP’LİLER DE TAKİP ETTİ

 

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nde üyesi bulunmayan Cumhuriyet Halk Partisi, Meclis toplantısını misafir olarak takip etti. CHP İl Yönetim Kurulu Üyeleri Ayla Albayrak ile Şaduman Balta, toplantıyı sonuna kadar izledi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti