Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Minik öğrencilerden yaratıcı proje – Kocatepe Gazetesi

Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu
Minik öğrencilerden yaratıcı proje

Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu Okul İlk Adımlar Anasınıfının 20 minik öğrencisi ile Afyon Kocatepe Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü’nün son sınıf öğrencileri Elif Duran, Ümmühan Bektaş, Çiğdem Şahin, Zeliha Över, İftar Emek, Mikail Bayar ve Baran Munar’ın yardımcılık yaptığı proje tamamlandı. Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu’nda açılan sergiye veliler büyük ilgi gösterdi. Sergide çocuklarının yaptığı resim ve eserlerle yakından ilgilen veliler öğretmenleri Hatice Ardıç’a teşekkür etti.
“62 ÜRÜN YAPILDI”
15 gün süren projede 20 okul öncesi öğrencisi ve 7 üniversite öğrencisinin görev aldığını belirten Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu Okul Öncesi Sınıf Öğretmeni Hatice Ardıç, “Projemiz Afyon Kocatepe Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü’nün son sınıf öğrencileri ile Belediyemizin ortak bir projedir. Bu proje bana geldiğinde o kadar çok sevindim ve memnuniyetle kucaklamak istedim ki çünkü su okul öncesinde kullanım olarak veya onlara katacağımız değerler bir den bire kafamda canlandı. Çok güzel şeyler planlamamı sağladı. En önemlisi de su ile ilgili bütün bilgileri bu 15 gün içerisinde hem etkinlik amaçlı, hem video hem de yaptırdığımız grup ve bireysel etkinliklerle bütün ürünleri ortaya çıkarmaya gayret ettik. 15 gün süren çalışmalarımızda 20 öğrenci ile üniversiteden gelen 7 stajyer ile birlikte hayat buldu. Projeye çok güzel katkılarda bulundular. Projede 62 tane ürünümüz yer aldı. En azından suyun kirlenme aşamasından tutun da, su ile ilgili bütün A’dan Z’ye bilgilendirilmesi gereken her şeyi biz vermeye gayret ettik. Çok zevkle uyguladık.” dedi.
“ÇOK GÜZEL BİR NESLİN
GELDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”
Sınıfındaki öğrencileri kastederek çok güzel bir neslin geldiğinin altını çizen Ardıç, “Su arıtma veya deniz bizim hayatımız olduğu için denizin kirliliği hakkında bilgiler verildi. İnsanların daha duyarlı olmasından bahsedildi, dalgıçların görevinin çok önemli olduğu söylendi. Türkiye’de balıkların ne kadar çok zarar gördüğü, bu atıklardan dolayı sularımızın, tamamen kirlendiğini, balıkların tamamen öldüğü konularında bilgilendirmeler yapıldı. Çocuklar çok duyarlı olarak her konuda bizi desteklediler. İnanın onların beyni veya bedeni küçük olabilir ama kocaman bir yürekli var. Okul öncesi olarak çocuklarımla gurur duyuyorum. Çünkü bu projede hepsinin hayal dünyasıyla ilgili resimler çizdirdik. Hepsinin o kadar güzel resimleri oldu ki çok güzel bir neslin geldiğini düşünüyorum. En azından duyarlı bir nesil olduğunu gördüm.” ifadesini kullandı.
DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Destek verenlere teşekkür eden Öğretmen Ardıç, “Projede yer almaktan çok mutluyum. Bizlere bu imkanı sağlayan saygı değer Okul Müdürü Abdullah Demir’e saygı değer Müdür Yardımcıları Bilal Bey ve Abdullah Bey’e çok teşekkür ediyorum. Bu projede bizi destekleyen Üniversite’deki hocalarımıza, stajyer öğrencilerimize, belediyedeki bütün yetkili arkadaşlara sonsuz teşekkür ediyorum destekleri için.” şeklinde konuştu.
“HER TÜRLÜ İMKANI SAĞLADIK”
Proje için her türlü desteği sağladıklarını aktaran Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu Müdür Yardımcısı Bilal Kaya, “Okulumuz olarak bu projeye destek verdik ve okul öncesi sınıf öğretmenimiz bize projeyi getirdi. Okul öncesi öğrencilerimiz, üniversite öğrencilerimizle bu projeleri bu çalışmaları yapmak istiyoruz dediler. Her türlü imkanı sağladık. Çalışmalar yapıldı, bugünde sergiledik. Çok sevindik, çok mutluyuz.” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti