Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Miniklerin sergisi beğenildi – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Miniklerin sergisi beğenildi

Hürriyet İlkokulu ana sınıfı öğrencilerinin yıl sonu sergisi dün açıldı. Miniklerin çalışmaları beğeni topladı

Hürriyet İlkokulu ana sınıfı öğrencilerinin öğretmenlerinin öncülüğünde yılboyunca öğrendikleri çalışmalar dün açılışı yapılan sergi ile beğeniye sunuldu.
BİR YILLIK EMEKLER SERGİLENDİ
Hürriyet İlkokulu Müdürü İbrahim Hamza Bay, okulunun A ve B ana sınıflarında bulunan toplam 32 öğrenci tarafından bir yıl boyunca öğrenip hazırladıkları çalışmaları sergileneceği bir organizasyon hazırladıklarını söyledi. Bay, Ana Sınıfı Öğretmenleri Fatma Merve Emekli, Ülbiye Sarı başta olmak üzere öğrenci velilerine gösterdikleri özveri nedeniyle teşekkür etti.
ANA OKULU EĞİTİM SÜRECİNDE ÖNEMLİ
Sergi açılışını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, okul öncesi eğitimin büyük önem taşıdığını dile getirdi. İlkokula başlayan öğrencinin anaokuluna gitmesi halinde daha farklı ve sosyal olduğunu belirten Yalçın; “Anaokuluna giden çocuklarımız birinci sınıfa başladıklarında öğrenmeye daha hazır halde oluyorlar. Anaokuluan gitmeyen çocuklarımız sosyalleşme unsurunu birinci sınıfta kazanmaya çalışıyorlar. Bu açıdan anaokulu çok önemli. Bakanlığımız okullaşma oranını yükseltme gayretinde. Taşra teşkilatlarında da bizler bu çabayı gösteriyoruz.” dedi.
ÇABALARA DESTEK VERİLMELİ
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Afyonkarahisar’da ki okullar arasında dezavantajlı durumda bulunanların varlığına dikkat çekti. Bu konumda ki okulların çabalarına destek vermenin çok önemli olduğunu söyleyen Yalçın; “Çocuklarımızın okul öncesi eğitim almalarına özen gösteriyoruz. Her yıl ilgili Şube Müdürlüğümüzün başkanlığında ana okulu ve ilkokul öğretmenlerimizle yaptığımız toplantılarda mutlaka saha çalışması yapmalarını istiyoruz. Bulundukları bölgede uğranmayan ev kalmaması gerektiğini, çağa nüfusla mutlaka iletişime geçilmesini ifade ediyoruz. Gerek yönetim bazında gerekse öğretmen bazında çalışmalar yapılıyor.” diye konuştu.
İMKANI OLMAYAN VELİDEN ÜCRET ALINMIYOR
Veliler de okul öncesi eğitime yönelik ücret istendiği yönünde ki zorlanma ve kaygıların geride kaldığını anlatan Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın şöyle konuştu: “Anaokulu eğitimi için parasızlık, ücret ödeyememek gibi bir mazeret kesinlikle yok. Anasınıfının elbette belli giderleri var. Mevzuat çerçevesinde alınması gereken aidatlar var. Ama biz tüm bunlara rağmen tabanı sıfırladık. Bizim taban fiyatımız sıfır. İmkanı olup katkıda bulunmak isteyen bulunsun. İmkanı olmayana kesinlikle bir ücret talebimiz yok. Yeter ki okula gelsinler. Biz işin bu boyutuna bakıyoruz.”
AMAÇ MOTİVASYONA KATKI
Metin Yalçın, Hürriyet İlkokulu ana sınıfı öğrencilerinin öğretmenleri öncülüğünde hazırladıkları yıl sonu sergisine katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Yalçın şunları söyledi: “İş yoğunluğuna rağmen dezavantajlı durumda çevrelerde çaba gösterilen okullarımız ve öğrencilerimiiz desteklemek adına yine bir sergi açılışını yapmaktan son derece mutluyuz. Okul yöneticilerimizi, öğretmenlerimizi, velilerimizi ve çocuklarımızı bu tür etkinliklere olabildiğince katılarak motive etmeye çalışıyoruz.” Kurdela kesiminin ardından sergi stantları gezildi. >> Burcu AYDIN’ın haberi