Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Miraç Kandili, birliğimizi pekiştirsin – Kocatepe Gazetesi

Miraç Kandili dolayısıyla mesaj
Miraç Kandili, birliğimizi pekiştirsin

Miraç Kandili dolayısıyla mesaj yayınlayan Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, “Bizzat Peygamber Efendimiz (S.A.V) tarafından müminlerin miracı olarak nitelenen namaz da, iç dünyamızdaki yükselişi ve arınmayı ifade eder. Çünkü mümin namaza durduğunda dünya hayatını ardında bırakır, Rabbinin huzurunda sadece O’na ibadet ederek ve sadece O’ndan yardım isteyerek manevi anlamda miracı yaşamış olur. Merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için el açıp dua edenlerin, dualarının kabul olduğu bu geceyi fırsat bilerek yüce dinimizin bizden istediği, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret göstermeliyiz” dedi.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da, “Kandiller geçidinin Miraç durağında bu gün manevi dinamiklerimizin en anlamlılarından birini daha idrak ederken Ramazan Ayı’na yaklaşıyor olmanın engin heyecan ve mutluğu içindeyiz. Yüce Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in hikmet dolu yolculuğunun gerçekleştiği Miraç gecesi, Müslümanların inanç ve kültür dünyasında vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Miraç, insanlığın kurtuluşu için gönderilen Sevgili Peygamberimizin yaptığı, mukaddes ve manevi bir yolculuk, Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur. Miracın, manevi yükselişimiz olduğunu, onun da gönül ve ruh temizliğinden geçtiğini unutmayalım” ifadelerini kullandı.
Miraç Kandili dolayısıyla İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, MHP İl Başkanı Raşit Demirel, MHP Merkez İlçe Başkanı Mehmet Karagöz, MHP Kadın Koordinasyon Kurulu Başkanı Emel Uşaklı, Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Erhan Akpınar, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Cemil Çoker, Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl de mesaj yayınladı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti