Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Miraç kardeşliğin pekişmesine vesile olsun”

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz,

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Miraç Kandili’nin Müslümanların birlik, beraberlik ve kardeşliğinin pekişmesine, insanlığın barışı ve huzuruna vesile olmasını diledi

“MİRAÇ CİDDİ VE SAMİMİ BİR YOLCULUK”
Vali Mustafa Tutulmaz Miraç Kandili nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında, Müslümanların içinde birçok ilahi hikmeti, sırrı ve bereketi barındıran Miraç Kandili’ni hep birlikte idrak edeceğini belirtti. Tutulmaz, “Yeryüzünün iki mübarek mabedi olan, Mescid-i Harâm ve Mescid-i Aksâ’dan göklere uzanan yolculuğun adı Miraç, Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan büyük bir ufuk, varlığın özüne ve anlamına yapılan ciddi ve samimi bir yolculuktur. Miraç Gecesinin zor günlerden geçtiğimiz bu dönemde tüm insanlığa sağlık ve huzur getirmesi dileği ile aziz milletimizin ve bütün İslam Âleminin Miraç Gecesini tebrik ediyor, bu gecenin Müslümanların birlik, beraberlik ve kardeşliğinin pekişmesine, insanlığın barışı ve huzuruna vesile olmasını diliyorum.” dedi.


“MİRAÇ SALGINDAN KURTULUŞA VESİLE OLSUN”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Miraç Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında manevi gecelerin, insanlar arası dostluk ve kardeşliğin gelişmesinde büyük katkısı olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “Miraç; insanlığın kurtuluşu için gönderilen Sevgili Peygamberimizin yaptığı, mukaddes ve manevi bir yolculuk, Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur. Miracın, manevi yükselişimiz olduğunu, onun da gönül ve ruh temizliğinden geçtiğini unutmayalım. Bu mübarek günde ruhumuzu karartan kötü duygu ve düşünceleri kalplerimizden atalım. İslam Âleminin ve tüm ülkemizin Miraç Gecenizi kutluyor; bu mübarek gecenin insanlığın içinde bulunduğu salgın hastalık sürecinden kurtulmasına ve yaşamış olduğu sıkıntıların son bulmasına vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”
Öte yandan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunusueven, CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser yayınladıkları mesajlarla Miraç Kandili’ni kutladılar.

Miraç özel programı Kanal 3’te canlı yayınlanacak

İl Müftülüğü’nce hazırlanan Miraç Kandili Özel programı bugün akşam saat 20.00’de Kanal 3 TV’de canlı yayınlanacak.