Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Galip Leblebicioğlu
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

MİRAÇ SONU GELEN KURALLAR – Kocatepe Gazetesi

Galip Leblebicioğlu 15 Haziran 2017 Perşembe 12:36:59
 

Miraç olayını anlatan İsra Suresi ile; inanç, ahlâk, ekonomi gibi toplum düzeninin iskeleti olan, milletleri huzur içinde yaşayıp şaşkınlık düşkünlük ve buhrandan kurtaracak şu kurallar tebliğ edilmiştir. İsra Suresi 22 ila 37. Ayetler:
A- “Allah ile birlikte diğer bir tanrı edinme sonra kınanmış ve kendi başına bırakılmış olursun.”
B- “Rabbin kendinden başkasına kulluk etmeyin ana babaya iyi muamele edin diye hükmetti”
C- “Hısıma yoksula yolda kalmışa hakkını ver”
D- “İsraf edip saçıp savurma! Çünkü saçıp savuranlar şeytanın kardeşi olmuşlardır. Elini boynuna bağlı olarak asma! Onu büsbütün de açıp saçma, sonra kınanmış, pişman bir halde oturup kalırsın.”
E- “Evlatlarınızı, fakirlik korkusuyla öldürmeyin. Onları da sizi de biz rızıklandırırız. Gerçekten onları öldürmek büyük bir suçtur.”
F- “Zinaya yaklaşmayın çünkü o şüphesiz bir hayasızlıktır. Kötü bir yoldur.”
G- “Allah’ın haram kıldığı cana haklı bir sebep olmadıkça kıymayın. Kim mazlum olarak öldürülürse, biz onun velisine (ölenin hakkını almak üzere) bir yetki vermişizdir. O da, katil de ileri gitmesin. Çünkü o cidden (ve zaten) yardıma mazhar edilmiştir” (muhtaç kalmıştır)
H- “Yetimin ergenlik çağına erişinceye kadar malına yaklaşmayın. Meğer ki bu en iyi bir suretle ola”
I- “Ölçtüğün vakitte ölçeği tam yapın. Bu hem daha hayırlıdır, akıbeti itibarile de daha güzeldir”
İ- “Senin için hakkında bilgi hasıl olmayan şeyin ardına düşme. Çünkü kulak, göz, kalp bunların her biri bundan sorumludur.”
K- “Yerde kibir ve azametle yürüme çünkü yeri yaramazsın, boyunla da dağlara erişemezsin” (eremezsin)
Bu on bir kural ile
1- Allah’a eş koşmama, paraya pula mevkiye vs. tapmama.
2- Ana-babaya itaat
3- Yoksullara zekat, sadaka vermek
4- Bol harcamama, cimrilik de etmeme (Herkesin Allah rızkını vereceği için bu nedenle)
5- ‘Evlatları öldürmeme, kürtaj yapmama
6- Zinaya yaklaşmama
7- Adam öldürmeme
8- Yetimlerin işlerini görüp yardımcı ol
9- Ölçüye dikkat et
10- Mala, yani faydası olmayan şeylere kapılma
11- Kibirlenme (senden büyük Allah var) “Mal mülk mevki geçicidir. Bir gün sen de toprağa gireceksin” EMREDİLMİŞTİR.

 

KUR’ANDA AHLAK

 

Bozgunculuk
No:5 Maide Suresi Ayet:64

 

Esirgeyen, bağışlayan Allah’ın adıyla
“Yahudiler, Allah’ın eli bağlıdır, (sıkıdır) dediler. Hay; dedikleri yüzünden elleri bağlanması ve lânet olasılar! Bilakis Allah’ın elleri açıktır dilediği gibi verir. Andolsunki sana Rabbinden indirilen onlardan çoğunun azgınlığını ve küfürünü artırır. Aralarına kıyamete kadar (sürecek) düşmanlık ve kin soktuk. Ne zaman savaş için bir ateş yakmışlarsa (Fitneyi uyandırmışlarsa) Allah onu söndürmüştür. Onlar yeryüzünde BOZGUNCULUĞA koşarlar. Allah ise bozguncuları sevmez.
” Kâfirlerin, savaş ve fitne ateşini yakmaları hiç eksik olmamıştır. Asırlar boyu, hem kendi aralarında savaşmışlar, hem de birleşerek müslümanlara saldırmışlardır. Ayrıca müslümanları birbirine düşürmek için plânlar, tertipler ve düzenler hazırlamışlardır. Bütün bunlara rağmen Allah’ın nurunu söndürmeye güçleri yetmemiştir. Dinleri aynı olanlar bile ayrılmış kin ve düşmanlık duyguları artmış, korku ve endişe içinde yaşamış veya savaşmışlardır.
No: 11 Hud Suresi Ayet:85-116
“Ve ey Kavmim! ölçüyü ve tartıyı adaletle yapın insanlara eşyalarını eksik vermeyin yeryüzünde bozguncular olarak dolaşmayın”
“Sizden önceki nesillerden akıl ve idrak sahiplerinin yeryüzünde fitne ve fesadı yasaklamaları gerekmiyor muydu. Onlardan kurtardığımızın pek azı ancak (bu fazileti gösterip mücadele etmişti) O zulmedenler ise kendilerine sunulan refahın peşine düştüler. Zaten onlar suçlu günahkarlar idi”
Tarihte milletler zaman zaman fazileti bırakıp azgınlığı rezaleti seçmişler, Allah’a inanmayıp bazı cisim ve hayvanlara tapmışlar ve yok olup gitmişlerdir. İçlerinde bu gidişi tasvip etmiyenler olmuş. Fakat “neme lâzım” diyerek bu gidişe dur dememişlerdir. Oysa azgınlık ve bozgunculuğu önliyebilirlerdi.
 Bugün de aynı şeylerle karşı karşıya değil miyiz?
No: 13 Ra’d Suresi Ayet 25
“Allah’a verdikleri sözü, sağlam bir and ile pekiştirdikten sonra bozanlar Allah’ın emrettiği şeyleri (akrabalık bağlarını) terk edenler ve yeryüzünde fesat çıkaranlar işte lanet onlar içindir ve kötü yurt (cehennem) onlarındır.
Ayet hem tevrat’a sırt çeviren yahudileri, hem İslam’a girdikten sonra, kalbi nifak ve küfürle dolu iki yüzlü dönekleri lanetliyor.
No. 16 Nahl 5uresi Ayet 88
“İnkar edipte (insanları) Allah yolundan alıkoyanlar var ya işte onlara yapmakta oldukları bozgunculuklar sebebiyle, azaplarını kat kat artıracağız”
Şuara Suresi No:26 Ayet 183
“İnsanların (Hakkından) bir şeyleri eksiltmeyin ve birde sakın yeryüzünde fesad çıkararak düzensizlik ve bozgunculuk yapmayın”
Yeryüzünde fesat çıkarıp bozgunculuk yapanların ömürleri pek uzun olmamıştır. Yaşamakta olanlar bundan ibret almalıdır.
İlim adamlarına düşen görev bu gerçekleri sebebleri ile ortaya koymak, geçmiş olayların içyüzünü araştırmak yıkılıp yok olan milletlerin tarihini alıp incelemektir.
No: 28 Kasas Suresi Ayet:84
“Kim bir iyilik getirirse ona bundan daha hayırlı karşılık vardır. Kim bir kötülük getirirse o kötülükleri işliyenler ancak yaptıkları kadar karşılık görürler” İslamiyette kim ilk kötülüğü işler ve onu yol haline getirirse cezasını hemde daha sonra işliyenlerin günahını yüklenir.
-Allah bizi kötülerin şerrinden korusun.-

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER