Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mısırlıoğlu: İYİ Parti olarak küfüre karşıyız

İYİ Parti İl Başkanı

İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu, İYİ Parti olarak küfüre karşı olduklarını, partisine ve partisinin Lideri Meral Akşener’e yönelik provakasyonlar yürütüldüğünü söyledi. AK Parti’yi ve mevkidaşı AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay’ı sert bir dille eleştiren Mısırlıoğlu, mahalle fırınlarının ruhsat sorununu, depreme riskli okul binaları konusunu ve kentsel dönüşümle ilgili eleştiri ve önerilerde bulundu

 

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu dün öğlen partide düzenlediği basın toplantısında partisinin Milletvekili Lütfü Türkkan’ın şehit ailesine ettiği küfür başta olmak üzere gündemi değerlendirdi.
Muhammed Mısırlıoğlu, Afyonkarahisar merkezde ve Konya’da meydana depremler nedeniyle geçmiş olsun dileğini iletti. Mısırlıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü sonsuzluğa uğurlandığı 10 Kasım’da vefatının 83. yıl dönümünde bir kez daha saygı, rahmet ve minnet duygularıyla andıklarını söyledi.
“TAHİR GÜRMAN TROLDÜR”
İYİ Partililere ve partinin Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik provakasyonlar planlandığını iddia eden Mısırlıoğlu, “İzmir’den görevlendirilip Bingöl’e kadar gelerek aldığı görevi yapan Tahir Gümren, daha öncede Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’e sosyal medyadan hakaretten ceza almış bir troldür.” diye konuştu.
“MAHALLE FIRINLARI RUHSATI
SORUNUNA BELEDİYE ÇÖZÜM ÜRETMELİ”
Afyonkarahisar’ın mahalle fırınları işleticilerinin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile başlarının dertte olduğunu söyleyen Mısırlıoğlu şunları kaydetti: “Bu fırınların sahibi ve yapıp halkın hizmetine sunan Belediye bu fırınları işleten fırıncılara üretim ruhsatı olmadığı için ceza yazan müdürlük ekipleri arasında kalmıştır. Vatandaş derdine çare olacak muhatap bulamıyor. Fırınlar her mahallede aynı tip proje ile yapılmış ve 90 metrekare civarındadır. Ancak üretim standartları gereği metrekaresi küçük olduğu için mi ruhsatlandırılamıyor. Burada Belediye çözüm üretmek zorunda. Vatandaşın hizmetinin aksamaması için fırın işletmecilerinin bu sıkıntıları giderilmelidir. Aksi halde bu geçmişten gelen geleneğimiz, mahalle fırını geleneğimiz yok olur gider. Gene her olayda olduğu gibi vatandaşlarımız mağdur olur.”
“CAN KAYBI OLMADAN BELEDİYE ASANSÖRLÜ GEÇİT YAPMALI”
Özel PARKHAYAT Hastanesi önündeki kavşağın kapatılmasıyla hastane ve Kocatepe Asri Mezarlığı ziyaretine gelenlerin sıkıntı yaşadığını belirten Mısırlıoğlu şöyle konuştu: “Vatandaşlarımızın karşıya geçmek için büyük tehlikeyi göze alıp yoğun araç trafiğinden geçmeye çalışmaları can pazarı görüntüsü vermektedir. Kavşağın iptal olmasıyla burada bulunan durakta kaldırıldı. Buraya Afyonkarahisar Belediyesi’nin acilen asansörlü bir üst geçit planlaması gerekmektedir. Burada bir can kaybı olmadan lütfen acilen çözüm üretin.”
“RİSKLİ BİNA OLAN OKULLARI AÇIKLAYIN”
Riskli okul binaları konusuna değinen Mısırlıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz hafta basın toplantısında bahsettiğimiz riskli okul binalarıyla ilgili henüz hiçbir merciden açıklama gelmedi. Beyler bu neyin sessizliğidir? Dün ilimizde meydana gelen deprem Afyonkarahisar’ın deprem kuşağında olduğunu bir kez daha hatırlatmışır. Sorumluluk gereği neden bu okulların isimlerini açıklamazsınız? Eğitim sendikaları neden sessiz kalıyor? Milletin evlatlarının canları bu kadar ucuz mu? Olası bir afette bu okullar yıkılırsa bunun hesabını kim verecek? Buradan sorumluluğu bulunan herkese çağrı yapıyorum, bu okulların isimlerini açıklayın ve gereğini derhal yapın? Biz bu konuyu her hafta basın toplantımızda dile getirerek Afyonkarahisar gündeminde tutmaya devam edeceğiz” dedi.
“YATAY MİMARİ ÇIKIŞINIZ
SUYA MI DÜŞTÜ SAYIN ZEYBEK?”
Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü’nün yeni hizmet binasının açılmasının ardından yüksek katlı binalarda artış olduğunu iddia eden Mısırlıoğlu, “Yeni Emniyet Müdürlüğü binası karşısının imara açılmasıyla yüksek katlı binalar mantar gibi türemeye başladı. Sayın Zeybek’e soruyoruz; Yatay mimari çıkışınız suya mı düştü? Bu alanın yüksek katlı imara açılması birilerine rant mı sağlayacak? Peki, Emniyet Müdürlüğü yanı çevresinde bulunan, yeşil alan dışında kalan yerlere neden imar izni verilmiyor? Bu alanda bulunan arsa sahipleri neden mağdur ediliyor? Bu konuda da Belediye Başkanımızdan açıklama bekliyoruz. Çifte standarda artık son verin.” dedi.
“KENTSEL DÖNÜŞÜM GİBİ
BİR NİYETİNİZ YOKTU”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in, “Kentsel dönüşüm işi maliyet artışlarına bağlı olarak neredeyse imkânsız hale geldi.” sözlerine dikkat çeken Mısırlıoğlu, “Sayın Zeybek, kentsel dönüşümü gerçekleştirme gibi bir niyetiniz zaten yoktu. İşin ciddiyetinin dışına çıktınız. Vatandaşın çaresizliğinden dolayı, alay eder gibi değer tespiti fiyatı açıkladınız. Tabi vatandaşımız ve muhalefet karşı çıkıp kabul etmeyince de yeni bir fiyat açıkladınız. Kentsel dönüşümün gerçekleşmesiyle ilgili iktidar partisi olarak çözüm üretemediniz. Sanki iktidarın Belediyesi değil de, muhalefet belediyesi gibi yakınıyorsunuz. Siz mazeret üretme değil çözüm merciisiniz Sayın Zeybek.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti