Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mısırlıoğlu’ndan Cumhur İttifakı siyasetçilerine veryansın

İYİ Parti İl Başkanı

İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu, haftalık basın toplantısında Cumhur İttifakı siyasetçilerini ağır bir dille eleştirdi. Mısırlıoğlu’nun sert cümlelerinden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Mehmet Kocacan ve ülke siyasetinin önde gelen isimleri payını aldı

 

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu dün öğlen partide basın toplantısı düzenledi. Toplantıda İYİ Parti üyesi olan Emirdağ İlçesi’ne bağlı Davulga Beldesi’nin Belediye eski Başkanı Necati Yapar’a rozetini Muhammet Mısırlıoğlu taktı.
“MEĞER DOLAR FİYATINI
DÜŞÜRMEK ÇOK KOLAYMIŞ”
Muhammet Mısırlıoğlu, Dünya Atletizm Şampiyonasında Milli Sporcu Münevvere Yılmaz’ın 800 metre bayanlarda dünya ikinciliği derecesini kutladı. Mısırlıoğlu, hayatını kaybeden oyuncu Cüneyt Arkın’a Allah’tan rahmet diledi. Dolar fiyatının uzun süredir neden düşmediğine kafa yorduklarını belirten Mısırlıoğlu, “Biz uzun zamandır bu dolar neden yükseliyor, neden düşmüyor diye kafa yoruyorduk. Meğer Doları 8 liraya düşürmek çok kolaymış. Ama düşürülmemesinin sebebi varmış. Biz bilmiyormuşuz. İktidarın küçük ortağının il başkanı açıklayınca aman bir rahatladık, aman bir huzur bulduk değmeyin gitsin. Biz de aman dolar düşmesin diye dua etmeye başladık. İktidarın küçük ortağının il başkanı ‘Doları 8 liraya düşürmek çok kolay nasıl mı? Biz eğer Akdeniz’den çekilirsek, Kavala’yı ve Demirtaş’ı serbest bırakırsak, İstanbul sözleşmesini tekrar hayata geçirirsek, SİHA, İHA, tank, tüfek, helikopter bunları üretmekten vazgeçersek, o zaman bu dolar 8 lira olur. Ama sonunda kaybeden kim olur Türk Milleti olur. O zaman ülke olmazsın, O zaman devlet olmazsın. Dalgalanacak Türk bayrağın olmaz. Orta doğu bataklığına bizde dâhil oluruz.’ demiş.” dedi. Allah, Allah bir yaşımıza da daha girdik. Beceriksiz kötü ekonomi yönetimine ortak olanlar, yandaş mütahitlere ülke kaynakları aktarılırken sessiz kalanlar bu gün oluşturmak istedikleri algı politikasıyla ülkenin gerçek gündemini unutturmak istemektedir.” dedi.
“AK PARTİ ÖNCE KATİL DEDİ,
PARAYI GÖRÜNCE DOSTUM DEDİ”
Suudi Arabistan Veliahtı Prens Muhammed bin Selman’a katil diyenlerin prensi sarayda devlet töreniyle karşılayıp sarmaş dolaş olduklarını söyleyen Mısırlıoğlu, “Türkiye’nin kurtuluşunu katil dedikleri Prens Muhammed bin Selman’a bağlamışlardır. Böyle bir rezalet görülmemiştir. İstanbul’un ortasında bir gazeteci iğneyle bayıltıldı, doğrandı, eritildi, bavullara doldurulup götürüldü. Failleri belliydi. AK Parti önce ‘katil’ dedi, sonra parayı görünce ‘dostum’ demeye başladınız ve Prens Selman resmi törenle Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından karşılandı. Türkiye’yi rezil ettiler. 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekâtını tüm dünyayı karşımıza alarak yaptığımızda hiç doları düşünmedik. Paramız değer kaybeder mi diye düşünmedik. Şanlı bayrağımızı doğu Akdeniz’e diktik ve indirmedik indirmeyeceğiz. Buna hiç kimsenin gücü yetmez. TRT Kurdî kanalında PKK lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan ile yapılan röportajla ilgili İYİ Parti tarafından verilen araştırma önergesi, AK Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedilmiştir. Siz değilmiydiniz teröristleri Habur’da davul zurna ile karşılayan. Terörü idare etmeye çalışan, terörle uzlaşmaya çalışan, terörün gönlünü alarak onu teskin etmeye çalışan siz değil misiniz? ‘Bizi buraya Apo gönderdi. Mektubunu getirdik.’ diye meydan okuyan insanları otobüsün üstüne çıkarıp davulla zurnayla kahraman gibi ülkeye alan siz değil miydiniz? O politikanız Türkiye’yi buraya getirdi.” diye konuştu.
“AFYON HALKI YAPARIZ EDERİZ MASALIYLA AVUTULUYOR”
“Oy hesabı dışında, büyüklerini saymanlar, yaşlısına, emeklisine sahip çıkmayanlar, yandaşını milletinden çok sevenler, yükselme ve ileri gitme idealini içine sindiremeyenler, ‘Büyük Atatürk’ dendiğinde, kaşıntı tutanlar, çalışmak yerine, çalıp, çırpanlar, hiç kusura bakmasın, bizler hala buradayız.” diyen Mısırlıoğlu, “Türk Devleti hala burada Cumhuriyet hala burada. Çünkü bu topraklarda, milletini ve memleketini özünden çok sevenler, kendilerini ve koltuklarını, özünden çok sevenlere karşı, her defasında galip gelmiştir. Her zaman da galip gelecektir. Tarih 19 Şubat 2018 Cumhurbaşkanı Erdoğan Afyon’da müjdeyi veriyor. Afyon’u, bir taraftan İzmir’e diğer taraftan Ankara’ya ve oradan Türkiye’nin her yerine bağlayacak hızlı tren hattıyla şehrin ulaşımında yepyeni bir dönem açılacağına inanıyorum. Hızlı bir yürüyüş var ve çok ciddi bir kalkınma sürecini Afyonkarahisarımızda yaşıyoruz. Afyon- Ankara hattını Eylül 2019’da, Afyon- İzmir hattını ise bir sonraki yıl hizmete açacağız diyor. Basın toplantısını yaptığımız tarih 27 Haziran 2022’dir. Afyonkarahisar halkı ‘Yapacağız, açacağız, edeceğiz, biz yaparız.’ masalıyla avutuluyor.” şeklinde konuştu.
“BAYRAM GELİYOR
HOCANIN AKLINA GÖLET MASALLARI GELDİ”
AK Parti Milletvekili Veysel Eroğlu’nun açıklamalarına atıfta bulunan Mısırlıoğlu, “Sayın Eroğlu, ‘İnşallah Temmuz ayında raylar döşenmeye başlayacaktır. Hızlı tren hızlandı diyebiliriz.’ diyerek yeni bir müjde vermiş. Bayram geliyor ya Hocanın aklına eski bayramlarda verdiği gölet masalları geldi herhalde. Hadi inşallah bu hızlı treni bitirirsinizde bizde sizleri o trenle gelmemek üzere uğurlarız. Allah aşkına milletimizi aptal mı sanıyorsunuz. Hazinede paramı bıraktınız, yandaşlara verdiniz bitirdiniz kasaları boşalttınız, neyle yapacaksınız? Törenle göstermelik iki üç ray koyup yine masal okumaya devam edeceksiniz. Siz önce 3 kilometrelik Şuhut yolunu bitirin de biz alkışlayalım.” ifadelerine yer verdi.
“MİLLETİMİZE ŞİMDİDEN BAYRAMI ZEHİR ETTİNİZ YAZIKLAR OLSUN”
Şeker fiyatlarına yapılan zamma değinen Mısırlıoğlu, “Türk Şeker, 27 Haziran 2022 itibariyle bazı marketler ve Tarım Kredi Kooperatifi için verdiği 50 kilogramlık kristal şekerin fabrika satış fiyatına yüzde 67 zam yaptı. Türk Şeker, diğer müşterileri için ise yüzde 36,4 zam yaptı. Böylece son on ayda şeker yüzde 540 zamlanmış oldu. Şekere tek seferde yüzde 67 zam. Zama zam. Türk Şeker, Tarım Kredi Kooperatifleri ve bazı marketlere ucuza sattığı şekere yüzde 67, diğerlerine yüzde 37 zam yaptı. Kristal sekerin fabrika satış fiyatı 27 Haziran 2022 tarihi itibariyle 50 kilogram şeker Tarım Kredi Kooperatifleri vb. marketlere 390 TL’den 650 TL’ye, diğerleri için 550 TL’den 750 TL’ye çıkarıldı. Şeker fabrikalarını satanları ayakta alkışlayanlardan bir alkış da şeker zammına alalım. Şekere yüzde 67 zam geliyormuş. Bir kilosu 1.95 TL olan şekeri 15 tane şeker fabrikasını satarak, 28 TL’ye dış güçler mi çıkardı? Şeker fabrikaları ülkemizin milli serveti, işçimizin, çiftçimizin aşıdır, ekmek kapısıdır, alın teridir dedik. Şeker fiyatları, bu maddeyi ham madde olarak kullanan gıdaların fiyatları için önemli bir belirleyici. Bu nedenle Türk Şeker’in yaptığı zammın, perakende şeker fiyatlarını da etkilemesi ve vatandaşın 24-26 TL aralığında aldığı bir kilo şekerin fiyatlarının bayram öncesi yeniden zamlanması kaçınılmaz. Milletimize şimdiden bayramı zehir ettiniz. Yazıklar olsun.” ifadelerini kullandı.
“ESNAF SATAMIYOR
VATANDAŞ ALAMIYOR”
İcra dairelerinde icra ve iflas dosya sayısının 24 milyona dayandığını, yılın ilk 5 ayında 47 bin, son 17,5 yılda ise 2 milyon 145 bin esnafın kepenk indirdiğini belirten Mısırlıoğlu şöyle konuştu: “Esnaf satamıyor, vatandaş alamıyor. Bu durum daha fazla sürdürülemez. Afyonkarahisar esnaf ve Sanatkârlar Odasına bugüne kadar kayıt olmuş firma sayısı yaklaşık 76 bin firmadır. Ancak şu anda ayakta kalabilen 23 bin firmadır. ATSO’ya şu ana kadar kayıt olmuş firma sayısı 16 bin civarında iken, ayakta kalabilen 4 bin 600 civarı firma kalmıştır. Toplamda Afyonkarahisar’da bugüne kadar 91 bin firma kurulmayı başarmıştır. Ancak 27 bin 600 tanesi ayakta kalmayı başarabilmiş ve yaklaşık 63 bin 400 firma kapanmak zorunda kalmıştır. Eğer bu firmalar daha açılmadan evvel; Finans, satış, insan kaynakları, üretim yöntemleri, genel yönetim. Devlet destekleri konularında eğitime tabi tutulup eğitim sonrası sınavda başarılı olanlarına işletme kurmasına izin verilseydi birçoğu ayaktaydı. Örneğin gazetecilik yapacak bir kişiye gazetecilik sektöründe en az 10 yıl çalışmış bir kişiyi danışman olarak tayin edip sonra işletmesini kurmasına izin verilebilirdi. Başka bir örnek olarak giyim işletmesi açacak kişiye yine sektörde en az 10 yılını doldurmuş bir teknik kişiyi danışman tayin edebilseydik muhtemelen birçok firmamız hala yaşamaya devam edebilecekti. Özetle firmaların ayakta kalabilmesi için sıraladığım 6 farklı konuda eğitilmeli ve yanına mutlaka teknik bilgi sahibi rehber danışman tayin ettirilerek işletmelerin açılmasına izin verilmelidir. Eğer bir an önce gereken esneklikler sağlanmazsa, esnafa el atılmasa ülkede özellikle küçük esnaf adına bir şey kalmayacak.” dedi.
“ÜLKE EKONOMİSİ ÇIKMAZ İÇERİSİNDE”
Mısırlıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Şoförler kontak kapatıyor, esnaf kepenk kapatıyor, adliyeler icra dosyaları ile dolu, keyfi idare zulüm yapıyor, siyaset devletin tüm imkânlarını vatandaşına tuzak aracı gibi kullanıyor, yazıklar olsun diyorum. İşletmelerimizde ekonomiden kaynaklı büyük sıkıntılara şahit oluyoruz. Şimdi asgari ücrete ara zam yapılması gündeme geliyor. İşletmelerimiz ayakta kalmakta zorlanırken asgari ücretin yükünün işletmelere yüklenmemesi gerekiyor. Devlet olmanın gereği bunu gerektirir. Sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etmeye devam ediyoruz. Ülke ekonomisi büyük bir çıkmaz içerisinde. Biz sivil toplum kuruluşlarımızı ziyaret ederek onların sorunlarını ve sorunların çözümü noktasındaki görüşlerini dinleyerek not alıyoruz. Genel Başkanımız bu sorunları TBMM grup toplantılarında dile getiriyor. Allah nasip ederse öyle bir durumla karşılaşırsak her şeye, her duruma hazırız. İYİ Parti kadrolarıyla her türlü zorluğun üstesinden gelebilecek liyakate sahiptir.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti