Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Mısri Mahallesi ezilecek karıncaysa kardeşi CHP’dir”

CHP Grup Başkan Vekili

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Mısri Mahallesi’nde yapılacak olan kentsel dönüşümde vatandaşın yanında olduklarını söyledi. Özel, “Birileri kendilerinin gücünü çok yukarılarda görüp Mısri Mahallesini karınca gibi görüp ezmeye kalkıyorsa hiç tavsiye etmem. Karıncanın kardeşi var. O da CHP’dir” dedi

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Özgür Özel dün sabah partide basın toplantısı düzenledi.
KÖKSAL: CHP OLARAK
YORULMAK BİLMEDEN SAHADAYIZ
Parti önünde açık alanda düzenlenen toplantıda konuşan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye’de ağır ekonomik bir kriz yaşandığını söyledi. Yaklaşık 11 milyon kişinin işsizlikle boğuştuğunu dile getiren Köksal, “Çiftçilerimizin ürünlerinin para etmediği, gübreye, tohuma, yeme her gün zam üzerine zam eklendiği, dünyanın en pahalı mazotunun çiftçi tarafından kullanıldığı bir ortamdayız. Çitfçimiz artık borçlarını ödeyemez haldedir. Esnafın kepenk kapatıp Bağ-Kur primini yatıramadığı, annelerin çöplerden ekmek toplayıp akşam bir umutla çocuklarına yemek pişirmeye çalıştığı, her geçen gün yoksulluğun attığı bir dönemdeyiz. İş insanları konkordota ilan ettiği, iflas ettiği günleri yaşıyoruz. İşte bugünlerde ekonomik kriz artan işsizlik ve yoksulluk, ülkede ki vatandaşlarımızın, emeklinin, işçinin, çiftçinin, esnafın, memurun kısacası bu ülkede yaşayan insanların yüzde 99’nun alım gücünün düştüğü bir Türkiyede sırf bunlar konuşulmasın diye AKP suni gündem yaratmaya çalışıyor. Biz CHP olarak yorulmak nedir bilmeden, Türkiye’nin dört bir yanında Milletvekillerimizle beraber sahadayız.” dedi.
ÖZEL, MISRİ MAHALLESİNDEKİ KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ DEĞERLENDİRDİ
CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal’a TBMM’de sürekli söz verdiğini ve kendilerini mahcup etmediğini belirterek konuşmasına başladı. “Şimdi bu sefer şartlar değişti Burcu Vekil sözü bana verdi.” diyen Özel, “Ben Milletvekilimiz Burcu Köksal’ın Afyon’un sorunlarını dile getirdiği kürsü konuşmalarını çok dinledim. Basın toplantımın geneli Türkiye’de ki meselelerle ilgili olacak. Ancak İl Başkanımız ve Milletvekilimizin ısrarla üzerinde durdukları bir sorun var Afyon’da. Afyon’da bir kentsel dönüşüm çabası var. Biz ilkesel olarak kentsel dönüşümden yanayız. Çünkü kentsel dönüşümün patenti bize aittir. Ankara’nın kötü yapılaşmış mahallelerinden Dikmen Vadisi Projesini çıkaran, Portakal Çiçeği Projelerini çıkaran, arsayı, gecekonduyu yerinde dönüştüren, vatadaşın cebinden 1 kuruş çıkmadan, 1 metrekarelik mağduriyet yaratmadan herkesi ev sahipi yapmayı bilen sosyal belediyecilik anlayışına sahibiz. Ankara da önce Murat Karayalçın’la sonra tüm Türkiye de sosyal demokrat Belediye Başkanları ile başladığını Afyon’da bir kez daha hatırlatalım ve teyit edelim.” diye konuştu.
“MISRİ SAKİNLERİ
RAZIYSA CHP DE RAZI OLUR”
Afyonkarahisar’ın Mısri Mahallesi’nde kentsel dönüşümde işin oldu-bittiye getirilmesi halinde CHP’nin gerekeni yapacağını açıklayan Özel, “Mısri Mahallesinde yapılan iş bir oldu-bittiyse, bir dayatmasya, bir zorlamaysa, orada yapılan iş mağduriyet oluşturuyorsa, birileri kendilerinin gücünü çok yukarılarda görüp Mısri Mahallesini karınca gibi görüp ezmeye kalkıyorsa hiç tavsiye etmem. Karıncanın kardeşi var. Oda CHP’lerdir. Mısri Mahallesi sakinleri kentsel dönüşüm projesine rıza gösterip ‘tamam derlerse’ o zaman bizde tamam deriz. Yok, ‘razı değiliz’ derlerse onlarla birlikte nasıl direnmek gerekiyorsa direniriz. Birilerinin çilesini çektiği yerler ranta dönüştüğünde ‘Bu rant bizimdir sen uzaklara git.’ deniliyorsa bunu kabul etmeyiz. Burada oturmak için para vereceksinizi kabul etmeyiz. ‘Burada oturursun ama ikinizi, üçünüzü bir yaparız aranızda anlaşın.’ derlerse de kabul etmeyiz. Mısri Mahallesi bilsin ki gönüllerinden geçtiği gibi bir kentsel dönüşüm mümkündür. Bunu Türkiye’nin dört bir yanında CHP’li Belediyeler yaptılar, yapıyorlar ve güzel örnekleri buraya taşımaya devam ediyorlar. Mısri Mahallesi’nin talebi arkasında durmaya sonuna kadar varız.” şeklinde konuştu
“ROMANLAR’A İMKÂN
SAĞLANIRSA BAŞARIYORLAR”
8 Nisan Dünya Romanlar Günü nedeniyle Afyonkarahisar’da Romanlar’ı temsilen Dernek Başkanına çiçek veren Özel, “6 Nisan 2021 Salı günü Milletvekilimiz Öcan Purçu TBMM kürsüsünden bu konuyu dile getirdi. Ardından zorlu şartlarda mahallelerinden çıkmış Avrupa’da ki bir fondan yararlanarak Türkiye ve dünya da çok iyi eğitim almış 40 Roman genciyle Meclis’te bir araya geldik. İmkân verilip şartlar sağlanırsa, eşit imkânlar olduğunda nasıl başarılı olabildiklerini, neleri başardıklarını gördük ve duygulandık. Dünya Romanlar Günü’nde Afyon’dan, Afyon’da ki, Türkiye’de ki ve dünyada ki Romanlar’a eşitliği, kardeşliği, nefret söylemine karşı mücadeleyi güzel günlerde birlikte olmayı vaat ederek Afyon Dernek Başkanına çiçek verirken onları çok sevdğimizi bir kez daha ifade ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.
“BAKAN KOCA, BİLİM
KURULUNDAN AYRILMALI”
104 Emekli Amiralin yayımladığı bildiriye karşı hükümetin tutumunu eleştiren Özel şöyle konuştu: “Eğer emekli askerler susacaksa ilk önce kongre kongre gezen Türkiye Cumhuriyeti tarihinin tek partili Genelkurmay Başkanı olan şimdiki Milli Savunma Bakanı’na bir bakacaksın. Türkiye’nin gündemi malumdur. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu’ndan ayrılmalıdır. Bilim Kurulu Türk Tabipleri, Türk Eczacıları, Diş Hekimleri, Veteriner Hekimleri ve hemşirelerinin birlik ve derneklerince güçlendirilmeli, kendileri bir sivil bilim insanını sözcü seçmeliler. Bilim Kurulu ne öneriyorsa, muhtarı, Belediye Başkanı, siyasi partisi hükümeti bakanlığı bunu uygulamalıdır. Yoksa Türkiye bugün itibariyle Avrupa’nın en yüksek vakası olan ülkesi oldu. Türkiye bugün itibarıyla dünyanın en yüksek vakası olan 4. ülkesi oldu.” ifadelerini kullandı.
ÖZEL’DEN O GÜNÜN BAŞBAKANI ÇİLLER’Dİ HATIRLATMASI
CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmişte sigorta hastanesinde yaşanan olayla ilgili anlatımına Afyonkarahisar’dan karşılık verdi. Özel şöyle konuştu: “Bu hikayet gerçekten üzücüdür. Şimdi ben Recep Tayyip Erdoğan veya Süleyman Soylu veya AK Parti adına konuşan birisi rakam verirse ya da bir şey iddia ederse hemen açar bakarım. Çünkü bilirim ki yalan bitmeden doğruya geçmezler. Baktık o gün kim iktidardaymış? CHP zihniyeti mi, o gün iktidardaki Başbakanın adı Tansu Çiller. Şimdi Tansu Çiller’i yere göğe koyamıyorsun, 15 Temmuz anmasına Tansu Çiller ile yan yanasın, bir bildiri yayınlanır ilk açıklamayı Tansu Çiller’e yaptırırsın. Cumhur İttifakı’nın Tansu Hanım baş destekçisi olmuş, sanki Türkiye’yi o krizlere sokan, bir gece de Türk parasına en büyük değer kayıplarını yaşattıran, hepimizi perişan eden o krizlerin mimarı Tansu Çiller değilmiş gibi hem Tansu Çiller’e övgüler yağdırıyor. Hem de Tansu Çiller döneminde sigorta hastanesinde yaşananı partimizin Genel Başkanına mal ediyor.”
HULUSİ AKAR’A PARTİLİ GENELKURMAY BAŞKANI ELEŞTİRİSİ
104 Emekli Amiralin yayımladığı bildirinin darbe çağrışımı tartışmalarını yorumlayan Özel sözlerine şöyle devam etti: “Herkesin düşüncelerini açıklama özgürlüğü var. Emekli olduktan sonra Hulusi Akar, hem de perdenin arkasına girerken ilk atandığı gece, Şanlı Ordumuzun Peygamber Ocağı’nın Genelkurmay Başkanı. Hokus pokus perde bir açıldı, üniforma çıkmış kravatı takmış AK Partili bakan olmuş. Şimdi emekli bile olmadan ya bir gün emeklilik yaşamadan AK Parti’den bakan oluyorsa asker, sen emekli askerlere neden konuşuyorsun diyemezsin. Eğer emekli askerler susacaksa ilk önce kongre kongre gezen Türkiye Cumhuriyeti tarihinin tek partili Genelkurmay Başkanı olan şimdiki Milli Savunma Bakanına bir bakacaksın.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi