Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Moğol istilasından sonra en büyük felaket”

DP Genel Başkanı ve

DP Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek için, “Moğol istilasından sonra Ankara’nın karşılaştığı en büyük felaket” ibaresini kullandı

 

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, 2020 Bütçe görüşmelerinin yapıldığı Genel Kurul son oturumunda yaptığı konuşmada, partisine yapılan bir hukuksuzluğu dile getirerek, Ankara Büyükşehir Belediye eski Başkanı Melih Gökçek’in dönemindeki usulsüzlüğü “Moğol istilasından sonra Ankara’nın uğradığı en büyük yağma teşebbüsü” olarak nitelendirdi.
“BÜTÇE VESİLESİYLE MECLİSLER ÖNCELİKLERİ TAKİP EDER”
Uysal, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Bütçe vesilesiyle, topyekûn, sadece 2018’i, 2020’yi değil, 17 yıllık iktidarın hülasasını yapacağımız, beraberinde muhasebesini yapacağımız, yarınlara dair de en üst düzeyde değerlendirmeler, yüksek oktanlı müzakerelerle beraber karara bağlayacağımız bir görüşme olmalı idi. Ama bugün, birtakım sistemik ve yapısal engeller, barajlar ve siyasetin altyapı eksiklikleri dolayısıyla, buradaki hâlden de anlaşıldığı gibi, başta Cumhurbaşkanının, birinci derecede sunan siyasal kurum olarak Cumhurbaşkanlığının temsil düzeyi maalesef düşük profilli usulü tamamlama işlemi cihetinde devam etmektedir. Bugün buradaki değerlendirmeler, “kutuplaşma”, “demokratik tavır alanlarının daralması”, “bir doğruyu bin türlü yalanlayabilme sanatı”, “bir yanlışı bin türlü savunabilme sanatı” olarak da ifade edilebilecek çerçevede sürüyor. Nitelikli değerlendirmeleri, müzakereleri de beraberinde maalesef yapamıyoruz. Bütçeler yapılırken, bütçe vesilesiyle Meclisler öncelikleri tayin eder, siyasi öncelikleri ortaya koyarlar.” dedi.
“BİR GECE ANSIZIN PARTİMİZİN BULUNDUĞU ALANIN İMARI DEĞİŞTİRİLDİ”
Siyasi ahlaksızlık ve hukuksuzlukla karşı karşıya olduklarını kaydeden Uysal, “Elbette siyasi partiler isimlerinden başlayarak iddialarıyla, programlarıyla sınanır. Ben, çok özelde parti tüzel kişiliğimizin birinci derecede muhatap olduğu bir hukuksuzluk üzerinden değerlendirmelerimi de yapmak ve tamamlamak istiyorum: Biliyorsunuz, Demokrat Parti; Anavatan Partisi ve Doğru Yol Partisi’nin birleşimiyle beraber bugün kök hücrede buluşarak hayatiyetini devam ettiriyor. Bir siyasi parti olarak, asgarisinde siyasi nezaketsizlik, onun da üstünde siyasi ahlaksızlık ve hukuksuzlukla maalesef 6-7 yıldır karşı karşıyayız. Genel Merkez olarak kullandığımız, Dışişleri Bakanlığının yanındaki Genel Merkezimiz; hukuksuz bir şekilde, uzunca yıllar Ankara’nın Büyükşehir Belediye Başkanlığını yapmış, Moğol istilasından sonra Ankara’nın uğradığı en büyük yağma teşebbüsüne muhatap kalmıştır.
Bir kişinin tasarruflarıyla, zamanın Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2014 seçimleri öncesinde, bugün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olan Sayın Mansur Yavaş’ın partimizden aday olacağıyla ilgili kamuoyuna birtakım beyanlar düşünce, bir gece ansızın partimizin bulunduğu alanın imarını değiştirerek her zamanki oyununu oynadı. Mahkemeye gittik, idari mahkeme “lehimize karar” verdi. Yeniden Büyükşehir Meclisine başvurduk. Bu defa da kanunun arkasından dolanarak yeni bir karar ihdas etti; öncesinde “idari alan” ilan ettiği genel merkez binasının bulunduğu alanı, sonrasında “kültürel, sosyal idari alan” ilan ederek yeniden mahkemeye gitmemizin yolunu açtı. Yeniden mahkemeye gittik, iptal edildi bu hukuksuzluk. Bu dönem Büyükşehir Belediyesine başvurarak bu hukuksuzluğun giderilmesini, kanunla beraber tescillenmiş yargı kararının uygulanmasını talep ettik. Ancak meselenin gerçekte “Melih Gökçek” olmadığını, Melih Gökçek’i bile arar hâle geldiğimizi, “sistematik hukuksuzluk icat eden bir siyasi aklın devrede olduğunu” gördük.” ifadelerini kullandı.
“AK PARTİ GRUP BAŞKANI NACİ BOSTANCI CEVAP VERDİ”
Genel Başkan Uysal’ın konuşmasının ardından söz alan AK Parti Grup Başkanı Mehmet Naci Bostancı ise, “Sayın Uysal konuşmasını yaparken Sayın Gökçek’le ilgili olarak “Moğol istilasından sonra, Ankara’nın uğradığı en büyük felaket, yağma ve talan” gibi birtakım ifadeler kullandı. Sayın Gökçek Ankara’da yirmi küsur yıl otuz yıla yakın Belediye Başkanlığı yaptı. Herkesin sevmesi gerekmez, öyle bir şart yok ama Belediye Başkanlığı görevine Ankaralıların oylarıyla seçildi. Dokunulmazlığı yok, şu anda sivil bir vatandaş. Varsa bir iddianız, o söylediğiniz ağır sözlerin karşılığı olan bir durum varsa mahkemeler orada, savcılar orada; hiçbir dokunulmazlığı yok.” diye konuştu.