Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Müdürler izinli – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 11 Ekim 2010 Pazartesi 03:00:00
  Son bir kaç gündür AFJET’in abonelerine hizmet verememesi nedeniyle eleştirilerde bulunuyor, bu köşeden hemşehrilerimizin sıkıntılarını yetkililere iletmeye çalışıyorduk.
Hafta sonunda AFJET’le ilgili sıkıntıları dinlemeye devam ettik. Belediye’nin kent anons sisteminden yapılan açıklamayı hatırlatarak, “Bakın açıklama yapıldı, AFJET’in eski sistemine dahil olan konutlara sıcak su verilmeye başlanıyor. Bu akşamdan itibaren eski sistemde olan konutlar ısınmaya başlayacak” çıkışlarımız da hemşehrilerimizi ikna etmeye yeterli olmadı.
“Elektrikli ısıtıcı satışları patladı. Herkes kaloriferli evlerinde soba varmış gibi, bir tek odaya kapandı oturuyor. Hem AFJET’e abonelik parası ödüyoruz, hem elektrikli ısıtıcı alıyoruz, hem de elektrik parası ödü-yoruz. Eski hattakiler ısınacak da, yeni hattakiler ne yapacak. Kömürlü sistemi bozup kalorifer kazanlarını AFJET’e göre hazırlayanların kabahati ne? Bunun hesabını kimden soracağız?” diyenlere biz cevap veremedik.
Televizyonlarda Bursa’da yapılan kazı çalışmalarının gösterildiğini belirtenler “İzlemediniz mi televizyonda, akşam saat 20.00’de caddeyi kazmaya başlıyorlar, boruyu döşüyorlar, sabah asfaltı dökülmüş vaziyette cadde trafiğe açık hale geliyor. Afyon Lisesi’nin yanındaki sokak bir aydır kapalı. Şehir merkezinde araç kullanmak, misafir gezdirmek zul oldu. Aradaki fark ne, kabahat kimin” diye söyleniyorlardı.
Gazeteye gelen muhabir arkadaşlarımız da insanlardan aynı sıkıntıları işittiklerini belirterek, “Gidip AFJET yetkilileri ile konuşsak” dediler. Uygun gördük ama ne yazık ki muhabir arkadaşlarımız AFJET yetkilileri ile konuyu görüşemediler. Çünkü AFJET’in Genel Müdürü de onun yerine bakan yetkilileri de dün izinlilermiş. Bir kamu kurumu sayılabilecek olan AFJET A.Ş.’nin Genel Müdürü’nün ve diğer yetkililerinin normal şartlar altında cumartesi-Pazar gününü izinli geçirmelerinde hiçbir sıkıntı görülemez.
Ancak tüm Afyonkarahisar’ın AFET’ten, yapılan çalışmalardan şikayet ettiği, bir an önce çalışmaların tamamlanıp kentin ahengine kavuşmasının beklendiği bir günde yetkili aradığımızda “İzinliler” cevabı alınca insan ne diyeceğini şaşırıyor doğrusu. “Abi, memleket kırılıyor, müdürler izinde” diye başlık atalım diyen muhabir arkadaşımıza kim hak vermez ki?
Sırada Teleferik ve
hobi bahçeleri var
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın özel önem verdikleri Kent Ormanı’nın, yeni adıyla Zafer Kent Ormanı’nın açılışı gerçekleştirildi dün. Bakan Eroğlu’nun geçen yıl söz verdiği gibi “10.10.2010 günü saat 10.10’da” yapıldı açılış. Zafer Kent Ormanı gerçekten şehrin çehresine güzellik katacak bir çalışma. Şu an için baktığınıza yol ve yapı çalışmalarını gözlemliyorsunuz. Ancak gelecek birkaç yıl içinde projenin daha da kendisini göstereceği şimdiden belli. Dikilen fidanlar boy verdiğinde, yapılan çimlendirmeler, çiçeklendirmeler kendini gösterdiğinde Afyonkarahisar’ın “keltepeleri” bambaşka olacak inşallah. Emeği geçenlere teşekkür etmek gerekiyor.
Zafer Kent Ormanı projeye sonradan dahil olacak çalışmalarla bir kez daha önem kazanacak. Keltepelerin İzmir yoluna bakan kısımlarında oluşturulması planlanan “hobi bahçeleri” ile vatandaşların burayı daha bir sahiplenmesi hedefleniyor.
Eğer Başkan Çoban’ın kafasındaki proje bürokratik engelleri aşabilirse Afyonkarahisar’ın yıllardır süren “TELEFERİK” hayali de Zafer Ormanı’nda vücut bulacak. Eskinin Keltepesi, yeninin Zafer Ormanı’ndan Kale’ye uzanacak olan teleferik için çalışmaların sürdüğünü öğrenmek bile insana heyecan veriyor doğrusu.
Murat Kayası
Zafer Ormanı’nda yapılan çalışmalar gezilirken neşeli anlara da şahit olduk. Güne damgasını vuran espriler ise ATSO Başkanı Mustafa Hancıoğlu ile Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler’den geldi. Zafer Ormanı içinde kalan bir kayayı anlatan Vali Hulak İmga, “Burası Murat Kayası. Geçmişte bahtının açılmasını isteyen gençler burada dilek diliyorlarmış” diye bir kayayı gösterince espriler ardı ardına gelmeye başladı. ATB Başkanı Mehmet Mühsürler bekar olan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Seteser’i elinden tutarak kayaya çıkartırken, “Dileği tuttuk, 11.11.2011 düğün tarihi” dedi. Serteser’in Murat Kayası’ndaki dilek anı da fotoğraflarla belgelendi. ATSO Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu ise o tarihe kadar beklenen gelişme yaşanırsa Murat Kayası’nın “Hüsnü Baba tekkesi”ne dönüşebileceğini söyledi. Geriye 11.11.2011’i beklemek kaldı.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER