Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Müftülükten, engelli vatandaşlara ‘ENGELSİZ’ hizmet

Afyonkarahisar İl Müftülüğü, engelli

Afyonkarahisar İl Müftülüğü, engelli bireylerin camilerde sunulan din hizmetlerinden daha çok istifade etmelerini sağlamak amacıyla engellilere yönelik Ramazan ayına özel engelsiz programlar düzenliyor

 

Afyonkarahisar İl Müftülüğü, engelli bireylerin camilerde sunulan din hizmetlerinden daha çok istifade etmelerini sağlamak amacıyla işitme engelli vatandaşlara yönelik işaret diliyle hazırlanan engelsiz video içerikleriyle din hizmeti sunmaya başladı.
İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü, Ramazan iklimini evlere taşıman ve engelli vatandaşlarla Ramazan sevincini paylaşan “Ramazan Günlüğü” adı altında her güne bir ayet, bir hadis, bir dua içeren videolar hazırladı.
Ramazan ayı boyunca her gün yayınlanacak olan ve işaret diliyle hazırlanan videolarda Ramazan ayı, aile ve akrabalık ilişkilerinin önemi, engellilik, toplumsal yardımlaşma ve dayanışma gibi konular işlendi.
ENGELSİZ CAMİ, ENGELSİZ İBADET
Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde özellikle 2012’den beri “Engelsiz cami, engelsiz ibadet” yaklaşımıyla yürütülen projeler kapsamında Afyonkarahisar Müftülüğü, Eski Otogar Camii ve Engelsiz Kur’an Kursu’nu tüm engel gruplarının erişilebilirliğine uygun hale getirerek hizmete sundu.
Engelli vatandaşlara yönelik yürütülen hizmetler hakkında bilgilendirmede bulunan İl Müftüsü Sinan Kazancı, “Engelli kardeşlerimize toplumumuzun hassas emanetleri nazarıyla bakıyor ve il müftülüğümüz olarak engellilerimiz ve ailelerinin eğitim ve manevi destek konularında her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Engelsiz Cami, Engelsiz Kur’an Kursu ve İl Engelli Koordinatörlüğü merkezimizde tüm engel gruplarına ve yakınlarına hizmet vermekten mutluluk duyuyoruz. Bu alanda gayret gösteren din hizmetleri birimimize ve il engelli koordinatörü hocalarımıza özverili çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Engelsiz Otogar Camii ve Engelsiz Kur’an Kursu’nun engelli vatandaşlar için sosyal faaliyet ve eğitim merkezine dönüştüğünü vurgulayan Müftü Kazancı, “İl Engelli Koordinatörlüğü’nün sosyal faaliyet ve eğitim hizmetlerini yürüttüğü bir merkez haline gelen engelsiz Otogar Camii ve Engelsiz Kur’an Kursu; tüm engel gruplarına ve ailelerine hizmet veriyor. Kur’an Kursu bünyesinde 100 kişilik bir konferans salonu, farklı engel grupları için hazırlanmış 5 adet sınıf, engelsiz 4-6 yaş sınıfı, 4-6 yaş etkinlik salonu, yemekhanesi, kütüphane ve ayrıca engelliler ile ailelerinin sosyal hayatına katkı sağlamak amacıyla kadın ve erkekler için hazırlanmış 2 ayrı sohbet ve okuma salonu bulunuyor.” ifadelerini kaydetti. >> Burak AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti