Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Muhammet Mısırlıoğlu’ndan iktidara ve AK Parti Milletvekili Ali Özkaya’ya ağır göndermeler: “Sayın Vekilim hangi kafayı yaşıyorsun?”

İYİ Parti İl Başkanı

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, “2021 Afyonkarahisar Aile Yılı” tanıtım toplantısı konuşmasında
gençlere üniversite eğitimi sırasında devletin yapacağı 1+1 yurtlarda evliliği tavsiye eden AK Parti Milletvekili
Ali Özkaya’ya sordu: “Ya sen hangi kafayı yaşıyorsun Sayın Vekilim? Ya bu nasıl bir ağızdır, bu nasıl bir değerlendirmedir? Çözüm müdür bu? Üniversite hayatını bitiren gençlerimiz istihdam edilmeyi bekliyor.”

 

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu dün sabah partide düzenlediği bası toplantısında AK Parti iktidarını hem merkezi hükümet hem de yerel yönetimde ağır sözlerle eleştirdi. AK Parti Milletvekili Ali Özkaya’da bu eleştirilerden payına düşeni aldı. Toplantıda; İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Burhanettin Buğa, Belediye Meclis Üyesi Ahmet Hastürk ve partililer hazır bulundu.
“TOPLANTILAR HALKTAN KOPUK”
İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, ülke gündemine ekonomik sıkıntıların hâkim olduğunu, milletin ve esnafın dar boğazda bulunduğunu söyledi. 2020 yılı Aralık ayı sonu itibariyle TBMM’nin tatile girmesinden sonra milletvekillerinin Afyonkarahisar’da bir takım ziyaretlerde bulunduğunu kaydeden Mısırlıoğlu, “Milletvekillerimizin ziyaretlerini çok önemsediğimiz gibi yerli yerinde yapılmasını da canı gönülden arzu ediyorduk. Ancak görüyoruz ki Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’le kamu kurum ve kuruluşlarının yaptıkları organizasyonlarda iktidar vekilerimiz Afyon esnafından, Afyon halkından, Afyon vatandaşından kaçarak bu toplantılara katılıp halkla aralarına kamu kurum ve kuruluşlarını aralarına adeta bir çember gibi örmüşlerdir.” dedi.
“SEÇİMLERDE YİNE KAMU İMKÂNLARINI MI KULLANACAKSINIZ?”
Merkezi hükümetin sarayın duvarları arkasına milletten saklandığını, Afyonkarahisar’da da sarayın uzantıları ve temsilcilerinin vatandaşı görmezden geldiğini ileri süren Mısırlıoğlu, “Üzülerek ifade ediyorum; Afyonkarahisar son 20 yılda en çok oy verdiği iktidar partisi Afyonkarahisarlıların kara gününde, zor gününde, dar gününde yanlarına olmadıklarını, halkı kaderiyle baş başa bıraktıklarını hep birlikte izlemekteyiz. Önümüzde yapılacak seçimlerde yine kamu kurum kuruluşlarının imkânlarıyla mı vatandaşlarımızı ziyaret edeceksiniz? Bu insanların yüzüne nasıl bakacaksınız? Afyon’da kapanan işyerlerini bir ziyaret etseydiniz. Afyon’da sanayi esnafımızı bir ziyaret etseydiniz. Afyon’da OSB’de ki esnaflarımızı bir ziyaret etseydiniz. Afyon’da halk ne durumda? Bunları bir görüp bire bir konuşsaydınız. İnsanlardan nereye kadar kaçacaksınız? Kaçacağınız en son nokta sandıktır. Gününde ya da erken yapılacak olan seçimlerde sandık milletimizin önüne gelecektir. Sandıkta da mı insanlardan kaçacaksınız?” diye konuştu.
“VATANDAŞIN GÜNDEMİ
İŞSİZLİK VE EKONOMİ”
Türkiye gündemini yandaş medyanın belirlediğini söyleyen Mısırlıoğlu, “Ülkemizin gündemini belirleyen yandaş medya papağan misali ezberletilmiş olan yazarçizerlerin yandaş kanallara çıkararak yangın yerine dönen ülkemizde esnafın haline göstermemek için kamuoyunda sürekli algı yönetimi ve karalamayla, çamurla, iftirayla yönetmeye alıştılar. Halkı gerçek gündeminden uzak tutarak gündemi kendi lehlerine çevirmekten başka bir çalışmalarını biz görmedik. Halkın günemini mezun olupta atanamayan işsiz gençler oluşturmaktadır. Devletten iş ve istihdam bekleyen evlatlarımızdır. Vatandaşın derdi bu karabasana dönen bu ekonomik programın acilen Türkiye gündemine alınıp olağanüstü hal şartlarında değerlendirerek vatandaş sorunlarına çözüm üretilmesidir. Bu çözümü merkezi hükümet tarafından her ilin sosyal haritası çıkarılmalıdır.” şeklinde konuştu.
“EVİNE EKMEK GÖTÜREMEYİP AĞLAMAKTAN BAYILANLAR VAR”
Her il esnafının durumunda farklı sıkıntılar olabileceğini kaydeden Mısırlıoğlu şunları söyledi: “Esnaf, sanatkâr ve vatandaşın sorunlarına çözüm bulunması zorunludur. Kira yardımı adı altında dilenciye para verir gibi ödemelerle çözüm bulunamaz. Köklü çözümler üreterek vatandaşı rahatlatmak lazımdır. Hemen her gün biz bunları yaşıyoruz. Partimize intiharı düşünen vatandaşlarımız geliyor. Buraya evini, çocuğunu terk etmiş insanlarımız geliyor. Evine ekmek götüremediği için ağlamaktan bayılan insanlarımızı görüyoruz. Bunların hepsi bizim hemşehrimiz Afyonkarahisar insanlarıdır. Biz bunları gördüğümüz için çok üzülüyoruz. Merkezi hükümetin yetkilileri, Afyonkarahisar’da ki temsilcileri bunları görmüyorlar.”
“DEVLETİN POLİSİNİ PARTİ KAPISI ÖNÜNE NEDEN DİKİYORSUNUZ?”
AK Parti İl Başkanlığı önündeki Emniyet Koruma Şube Müdürlüğü’nce görevlendirilen polis nöbetini eleştiren Mısırlıoğlu şöyle konuştu: “Vatandaşla aralarına parti kapısı önüne polis bariyerleri koyarak, polis nöbet kulubesi koyarak bu dertleri bu sıkıntıları görmezden gelerek acaba sıkıntıları bu işleri unutturduklarını mı zannediyorlar? Merkezde yaptıkları sistemin aynısını Afyonkarahisar’da da görüyoruz. Bizim bir sokak arkamızda ki parti binası önünde polis bariyeri vardır. Burası terörün olduğu bir il değildir. Afyonkarahisar insanların birbirini tanıdığı, insaların uzak ve yakın akraba olduğu bir ildir. Afyonkarahisarlıdan hiçbir vatandaşa zarar gelmez. Devletin polisini parti kapısı önüne dikerek vatandaşla aranıza neden bu seti çekiyorsunuz? Kimden, oy aldığınız Afyonkarahisarlılardan mı korkuyorsunuz? Sizi 20 yıldır iktidar yapan Afyonkarahisarlıladan mı korkuyorsunuz? Bu neyin saltanatıdır?”
“AFYONKARAHİSAR AKP’DEN
VE AKP YÖNETİCİLERİNDEN
İBARET DEĞİL”
“VIP minibüslerle, Valinin organize ettiği yandaşlarınızın içeriye alınmasını müsaade ettiğiniz toplantılarda seçim veya hizmet faaliyeti olarak yansıtmanız acizlik ve çaresizliğinizin göstergesidir.” diyen Mısırlıoğlu şunları kaydetti: “Bu duygu ve düşüncelerle benim gözlemlediğim kadarıyla Afyonkarahisarlı kararını vermiştir. Yakında uzakta ne zaman bir seçim yapılırsa inşallah onların derdi ile dertlenen onların sorunlarını çözmeye çalışanları iktidara getirecektir. Aile temalı bir toplantıyı basın yoluyla takip ettim. Bu vesile ile Valimize de seslenmek istiyorum; Sivil toplum örgütlerinin ve siyasi partilerin temsilcilerinin Afyon protokolünü de çağrıp bu tür organizasyonlarda bulunmalarına özen gösterilmesini takip etmesini rica ediyorum. Afyonkarahisar AKP’den ve AKP yöneticilerinden ibaret değildir. Afyonkarahisar 750 bin nüfusuyla, tüm siyasi partilerle, sivil toplum örgütleriyle bir bütündür. Her siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcisinin valiliğimizin yani devletimizin organize ettiği bu tür faaliyetlerde en azından nezaketen çağrılmasını bu vesile ile talep ediyorum. Kendilerinin çalıp kendilerini oynadıkları toplantıları kınıyorum.
“İSTİKLAL MARŞIMIZA VE ŞEHİTLERİMİZE SAYGI GÖSTERİRLERSE ALLAH BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMAZ”
Muhammet Mısırıloğlu, Türk Milletinin kanlarıyla vatan olmuş Türk topraklarında şehitlerimizin manevi hatıraları önünde saygı duruşunda bulunulmayıp, İstiklal Marşı okunulmayan “2021 Afyonkarahisar Aile Yılı” tanıtım toplantısını ağır sözlerle eleştirdi. Mısırlıoğlu şu ifadeleri kullandı: “Şehitlerimizin aziz hatıraları önünde bir dakikalık saygı duruşu yapılmadan, bir Kur’an-ı Kerim tilaveti ile olayı geçiştirerek, bu tilavetin duasında da ‘Allah bir daha bizlere İstiklal Marşı yazdırmayı nasip etmesin.’ diyenler o yazılan İstiklal Marşını okumaktan imtina etmemeliler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti topraklarının her karışında şehitlerimizin kanı vardır. Şehitlerimizin kanıyla vatan olmuş bu yurtlarda yapılan toplantıların özellikle de devlet eliyle yapılan toplantıların şehitlerimizin aziz hatıralarına karşı 1 dakikalık saygı duruşunu ve akabinde İstiklal Marşımızı okunmasından imtina etmemelerini tavsiye ediyorum. İstiklal Marşımıza ve şehitlerimize saygı gösterirlerse bu topraklarda Allah bize bir daha İstiklal Marşı yazdırmaz. Geçmişine vefası olmayanların geleceği umut olmaları imkânsızdır.”
“SAYIN VEKİLİM HANGİ
KAFAYI YAŞIYORSUN?”
“2021 Afyonkarahisar Aile Yılı” tanıtım toplantısı konuşmasında gençlerin üniversite eğitimi alırken 1+1 devlet eliyle yurt yapılarak evliliğe teşvikini öneren Ali Özkaya’yı eleştiren Mısırlıoğlu, “Sayın Vekilimiz kız ve erkek öğrencilerin 1+1 yurtlarda evlilik yaparak eğitim hayatlarını sürdürmelerini tavsiye etmektedir. Bunu yerel basın biliyordur. Ya sen hangi kafayı yaşıyorsun Sayın Vekilim? Ya bu nasıl bir ağızdır bu nasıl bir değerlendirmedir? Çözüm müdür bu? Üniversite hayatını biteren gençlerimiz istihdam edilmeyi bekliyor. Türkiye de işsizlik oranı yüzde 25’dir. Atanamayan öğretmenlerimiz intihar etmektedir. Atanamayan hâkim, savcı, doktor adaylarımız intihar etmektedirler. Siz öğrencilere üniversite hayatında evlilik tavsiyesinde bulunurken hangi kafayı yaşıyorsunuz Sayın Vekilim?” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

 

YASAL UYARI

Kocatepe Gazetesi’ne ait haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır. Haberlerin belirli bir kısmını alarak yada başlığını değiştirerek veyahut alt üst edilerek de (gazeteci tabiri ile takla attırıp) alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde de yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır.