Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mühendis adayları ağaç dikti

Mühendis adayları ağaç dikti

Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi birinci sınıf öğrencilerine düzenlenen “Pilav Günü ve Ağaç Dikme” etkinliğinde öğrenciler hem ağaç dikti hem de pilav yedi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından okula yeni başlayan öğrencilere “Pilav Günü ve Ağaç Dikme” etkinliği yapıldı. Etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız, fakülte yönetimi, bölüm başkanları, öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Mühendislik Fakültesi Öğretim Görevlisi Süleyman Gücek’ten sonra Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız konuştu.
Öğrencileri; YKS’de aldıkları puanlardan dolayı ve Mühendislik Fakültesi ailesi katıldığı için tebrik eden Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız, “İlkini geçen yıl düzenlediğimiz Pilav günü etkinliğinde bu yıl ağaç dikme faaliyetinin de çok anlamlı olacağını düşündük. Çünkü sizlerin burada alacağı mühendislik eğitimi boyunca sizlere mesleğinizle ilgili temel bilgileri vermenin yanında toplumda ve üzerinde yaşadığımız dünyaya duyarlı birey olmanız için çaba sarf edeceğiz. Bu doğrultuda baktığımızda mezun olduğunda sizlerden beklentimiz ülkemiz için gerekli olan, ülkemizin ihtiyaç duyduğu projelere imza atarken gerek topluma duyarlı, gerekse doğaya ve çevreye zarar vermeden hareket etmenizi bekliyoruz. Bu etkinlik sırasında kendi adınızı taşıyan ağaçlar dikeceğiz. Bu ağaçlar burada 4 yıllık eğitiminiz boyunca sizler gibi gelişecek, büyüyecek ve 4. sınıfa sizler geldiğinizde onlarda aynı sizler gibi kampüsümüzün yeşillenmesi için, daha güzel yaşanabilir hale gelmesi için katkı yapacak.” dedi.
Dekan Yıldız, daha sonra fakülte yönetimini ve bölüm başkanlarını tanıttı. Öğrencilere yapılan tanıtım sonrasında da Dekan Yıldız, her hangi bir sorunda, ihtiyaç halinde çekinmeden yönetim ve bölüm başkanlarına ulaşabileceklerini söyledi.
Daha sonra ise Mühendislik Fakültesi birinci sınıf öğrencileri, alanda hazırlanan ağaçları dikerek üzerine isimlerini ekledi. Ağaç dikme etkinliğinin ardından öğrencilere pilav, ayran ve Cansel Tatlıcılık tarafından lokma dağıtıldı. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi