Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Muhtarlar, “Bilgi Sistemi”ni benimsedi – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediyesi’nde İçişleri Bakanlığı’nın
Muhtarlar, “Bilgi Sistemi”ni benimsedi

Afyonkarahisar Belediyesi’nde İçişleri Bakanlığı’nın 20 Şubat 2015 tarihli genelgesine istinaden kurulan Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, muhtarların gözü kulağı hâline geldi.
Muhtarların www.muhtar.gov.tr üzerinden yaptıkları ve mahallelerindeki sıkıntıları, çözüm önerilerini ve talepleri dile getirdikleri başvuruların Belediye ile ilgili olan kısmı Afyonkarahisar Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’ne gönderiliyor. Müdürlük, ilgili birimlere konuyu aktararak muhtarların taleplerini değerlendiriyor.
ETKİN KULLANIM
İÇİN ÇALIŞMA YAPILDI
Afyonkarahisar Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Cem Kasapoğlu, muhtarların www.muhtar.gov.tr üzerinden işlem yapabilmelerini kolaylaştırmak için yüzyüze eğitim verdiklerini, bu eğitimin de olumlu sonuçlar getirdiğini söyledi. Kasapoğlu, “İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinin yayınlanmasının ardından Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nün kurulması kararı aldı. Müdürlük kurulduktan sonra Muhtar Bilgi Sistemi’nin etkin ve yaygın bir şekilde kullanılması için bilgilendirmeler yaptık” dedi.
58 MUHTARDAN
44’Ü MÜRACAAT ETTİ
Muhtarların “Muhtar Bilgi Sistemi”ni kullanmaya başladığını belirten Kasapoğlu, “Afyonkarahisar merkezde 58 muhtarımız var. Bu muhtarlardan 44’ü, www.muhtar.gov.tr adresi üzerinden bir talebini, bir önerisini iletti. Merkez muhtarlarının yüzde 75’inin bu sistemi aktif olarak kullandığını söyleyebiliriz” diye konuştu.
4 MAYIS’TAN BU YANA
166 DİLEKÇE
Muhtarlık İşleri Müdürlüğü olarak, Muhtar Bilgi Sistemi’nden gelen başvuruları değerlendirdiklerini kaydeden Cem Kasapoğlu, “Müdürlüğümüzün kurulduğu 4 Mayıs’tan 1 Şubat’a kadar muhtarlarımızdan Belediyemizi ilgilendiren 166 dilekçe geldi. Bu dilekçeleri Belediye’deki müdürlüklere gönderdik. 136 dilekçeye 15 gün içinde olumlu cevap verildi. 30 dilekçeye ise olumsuz cevap verildi. Olumsuz cevap verilen dilekçeler arasında, mücavir alanımızda yer almayan yerleşim birimlerinden gelen talepler de bulunuyor” ifadelerini kullandı.
İÇİŞLERİ
BAKANLIĞI’NDAN TEŞEKKÜR
Muhtar Bilgi Sistemi’nin işleyişi dolayısıyla İçişleri Bakanlığı’ndan bir teşekkür aldıklarını belirten Afyonkarahisar Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Cem Kasapoğlu, şöyle konuştu:
“Kanlıca Mahallesi 268’inci Sokak’ta bulunankanalın, muhtarın sistem üzerinden talebi doğrultusunda, Belediyemiz tarafından temizlenmesi neticesinde İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ilgili hizmetin görsellerini isteyerek teşekkürlerini iletti.”
>> Murat ARISOY’un Özel Haberi

 

CEM KASAPOĞLU KİMDİR?
Cem Kasapoğlu, Afyonkarahisar’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar’da tamamladı. Sırasıyla; Lisans Eğitimi, Kocaeli Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde, Yüksek Lisans Eğitimi, Sakarya Üniversitesi (SBE) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalında “Büyükşehir Belediyelerinin Coğrafi Sınırları Üzerine Bir Araştırma: Kocaeli Örneği” konulu çalışması ile tamamladı. T.C. Başbakanlık Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın (MARKA) kuruluşunda görev yaptı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde farklı birimlerde görev aldı. Hali hazırda, Afyonkarahisar Belediyesi’nde Muhtarlık İşleri Müdürü olarak görev yapmaktadır.