Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Muhtarlar, devletle vatandaş arasındaki köprüdür

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz,
Muhtarlar, devletle vatandaş arasındaki köprüdür

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Muhtarlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Muhtarlık; demokrasimizin, kültürümüzün ve toplumsal yaşamımızın en önemli yapı taşıdır. Demokrasi zincirinin ilk halkasını oluşturan muhtarlarımız, köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla olan ilişkilerinde etkin bir rol üstlenmektedirler. Muhtarlarımız sorumluluk bölgeleri içerisindeki altyapı çalışmalarından düğün ve cenaze işlemlerine uzanan çok geniş bir yelpazede vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerinin birinci derecede muhatabı olmaktadırlar. Bu ihtiyaç ve taleplerin ilgili kurum ve kuruluşlara iletilmesinde ve sorunların çözümü noktasında devletle vatandaş arasında irtibat sağlayarak adeta bir köprü vazifesi görmektedirler.
Bu vesileyle; bu önemli görevi büyük bir özveri ve meşakkatle yerine getiren mahalli idarelerimizin temel taşı olan Muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü en içten dileklerimle kutluyor, kendilerine ve ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum” dedi.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da, “Vatandaşlarımızın oylarıyla seçilen muhtarlarımız, Cumhuriyet tarihimiz boyunca köy ve mahallerimizin en önemli temsilcisi olmuş ve olmaya da devam edecektir. Vatandaşlarımızın beklentilerini ve ihtiyaçlarını devletimize iletme noktasında etkin rol oynayan muhtarlarımız, devletle milletin bütünleşmesinin temel harcını oluşturmaktadır. Afyonkarahisar Belediyesi olarak muhtarlarımızın taşıdığı sorumluluk ve önemin bilincinde hareket ediyoruz. Belediyemizin çalışma ve projelerini her an muhtarlarımızın bilgisine sunduğumuz gibi, muhtarlarımız da bu anlamda vatandaşlarımıza birer iletici konumunda yer almaktadır. Yine aynı şekilde Afyonkarahisar Belediye-si olarak muhtarlarımızın talep ve görüşlerini değerlendiriyor ve bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerine yer verdi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonka-rahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Milli-yetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, AK Parti İl Baş-kanı Av. İbrahim Yurdunuseven ve Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar da 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla birer mesaj yayınladı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti