Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Muhtarlar etkin hâle gelecek – Kocatepe Gazetesi

Muhtarlar etkin hâle gelecek – Kocatepe Gazetesi
Muhtarlar etkin hâle gelecek

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer, seçilmesi hâlinde muhtarların şimdikinden daha etkin hâle geleceğini söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer ile CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi’ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Ecer, muhtarların işlevlerinin artırılacağını söyledi Ecer, “Belediye ile mahallenin arasındaki sorunları muhtar çözsün. Küçük yatırımları, belirli miktardaki ekonomik yatırımları muhtar burası böyle yapılsın desin ve yapılsın. Büyük ölçekte yatırımları muhtar denetlesin. Belediye adına yatırımları denetleyip bilgi versin. Bir mahallenin sorunu Belediye Meclisi’nde görüşülürken mahalle muhtarının mutlaka katılmasını ve fikirlerini söylemesini istiyoruz” dedi.
“HER ŞEYİ BİLEN OLMAYACAĞIZ”
Muhtarlarla istişare hâlinde kalarak Afyonkarahisar’ı yönetmeye talip olduklarını aktaran Ecer, “Biz her şeyi bilenlerden olmayacağız. En akıllı kişi kimdir? En çok akıl alandır. Biz akıl almaya açığız.Siz muhtarlardan çok büyük veri istiyoruz. Mahallemizin ihtiyaçları nedir, istekler nedir, bu bilgileri almak gerekiyor. Yerel yönetimler olarak adaylığı kesinleşen tek aday benim. Bizim projemizde belediyeyi birlikte yönetmek var. Afyonmuzu hepimiz birlikte yöneteceğiz. Özellikle yerel yönetimin daha da yerinden yönetim olması için mahalle muhtarlarına çok büyük bir yetki ve sorumluluk vermeyi düşünüyoruz. Muhtarlar, elimiz ayağımız. Her muhtarın mutlaka bir bürosunun olmasını sağlayacağız. Muhtarımızın orada olacağı ve makamının bulunacağı, mahalleninin ihtiyacı olduğu zaman muhtarı görebileceği bir mekan oluşturacağız” diye konuştu.
SEMT KONAKLARI KURULACAK
Semt konakları projesi geliştirdiklerini, bu projeyle birlikte mahallelerin farklı bir görünüme kavuşacağının altını çizen Ecer, “Semt konakları projemiz var. Semt konakları içerisinde hekimi olacak, kadınların toplantı salonlarının olacağı, bizim de gelip toplantı yapabileceğimiz semt konakları olacak. Mutlaka bir muhtar yeri olacak” ifadelerini kullandı.
MUHTARLAR TEK TEK ZİYARET EDİLECEK
CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan ise “Afyonkarahisar’daki muhtarların daima yanındayız. Seçim sürecine girdik. Bütün muhtar adaylarımızı tek tek ziyaret etmek istiyoruz” dedi. Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Süleyman Akagündüz de ziyaret dolayısıyla CHP heyetine teşekkür etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Belediye Meclisi üyeliği teklifi

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer, Süleyman Akagündüz’e “Belediye Meclisi üyeliği” teklif etti. Akagündüz bu teklif karşısında memnun olduğunu, ancak istişare yapmadan karar veremeyeceğini belirtti.