Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Muhtarlar kahvaltıda buluştu – Kocatepe Gazetesi

19 Ekim Muhtarlar Günü
Muhtarlar kahvaltıda buluştu

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Trio Kafe’de Afyon Muhtarlar Dernek Başkanı Mesut Koyun tarafından verilen kah-valtıya Vali Yardımcısı Erhan Günay ile İl Dernekler Müdürü Nuri Ahmet Gök ve çok sayıda mahalle muhtarı katıldı.
Muhtarlar gününün ve muhtarlığın önemine dikkat çeken Afyon Muhtarlar Dernek Başkanı Mesut Koyun, “Bu hafta muhtarlık müessesinin 188 kuruluş yıl dönümünü kutlayacağız. 19 Ekim 1829 yılında kurulan muhtarlık müessesinin Türk demokrasi tarihi açısından önemi büyük. Zira Türk demokrasisinin ilk seçimleri muhtarlık seçimleriyle başlıyor. Dolayısıyla halkın doğrudan kendi yerel yöneticisini seçmesiyle başlayan bu süreç demokrasi tarihimiz açısından bir temel oluşturuyor” dedi.
“TÜM MUHTARLARIN
GÜNÜ KUTLU OLSUN”
Tüm muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlayan Koyun, “Muhtarlık müessesinin kuruluş tarihi oları 19 Ekim 3. yıldan bu yana muhtarlar günü olarak kutlanıyor. Bu düşüncelerle yeni eski tüm muhtarlarımızın muhtarlar gününü kutluyorum. Bu vesile ile ebediyete intikal etmiş muhtarlarımızı da rahmetle anıyorum” ifadesine yer verdi.
KOYUN EMEĞİ GEÇENLERE TEŞÜKKÜR ETTİ
İlan edilen 19 Ekim Muhtarlar Günü için emeği geçenlere teşekkür eden Koyun, “Biz muhtarlara 19 Ekim muhtarlar günün ilan eden başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, İçişleri Bakanımıza, hükümetimiz, milletvekillerimize, Konfederasyon Genel Başkanımız Hüseyin Akdeniz’e tüm muhtarlarımız ve derneğimiz adına teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
>> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi