Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Muhtarlar Uygur’u Başkan seçti – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği olağan
Muhtarlar Uygur’u Başkan seçti

Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği olağan seçimli genel kurul toplantısı dün öğleden sonra Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Suat Uygur ve İsmail Gökhan Buğa’nın Başkan adaylığı için yarıştığı seçimin galibi Uygur ve ekibi oldu. Derneğin 110 üyesinden 104’nün oy kullandığı seçimde sandıktan Buğa’ya 23 oy, Uygur’a 79 oy çıkarken, iki oy da geçersiz sayıldı.
“DERNEĞİN 110 ÜYESİ VAR”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra toplantının açılış konuşmasını Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği eski Başkanı Şengül Neşe Yılmaz yaptı. Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ve Belediye eski Başkanı Burhanettin Çoban’ın desteğiyle 6 ay önce birlik ve beraberliği sağlamak için kurulan derneğin ilk genel kurulunun yapıldığını belirten Yılmaz, “İlk olarak derneğimizin tanıtımı için bir program düzenledik. Bu programdan sonra derneğimize merkez ve köy muhtarlarımızdan 66 üye kayıt ettik. 31 Mart yerel seçimlerinde üyelerimizden toplam 22 kişi yeniden muhtar seçilemediğinden üye sayımız 44’e düştü. Seçilen muhtarlarımızın derneğimize üye olmaları sonucu üye sayımız 110’a ulaştı. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece her türlü engeli aşarak başarıya ulaşacağımıza inanıyorum. Yeni dönemde seçilen Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e ve İl Genel Meclisi Başkanımız Burhanettin Çoban’a başarılar diliyorum.” dedi.
“DERNEĞE SAHİP ÇIKILMALI”
Seçime beyaz renkli liste ile katılan ve 23 oy alan Dernek Başkan adayı Zafer Mahallesi Muhtarı İsmail Gökhan Buğa, 6 ay öncesine kadar iki muhtar derneğinin bulunduğunu hatırlattı. Süreçte yaşanan sıkıntıları geçmişte muhtarlık yapan herkesin bildiğini söyleyen Buğa, “Birbirimizi ile iyi geçinerek tek bir dernek çatısı altında kalmamız önemli. Sayın Valimizin desteğiyle bir araya geldik. Ben birlik beraberlik adına bu derneğe sahip çıkmamız gerektiğini, birbirimize zarar vermeden dostça, kardeşçe günlerimizi geçirmemizi diliyorum.” diye konuştu.
“SEÇİLMİŞLERİNDE
TEMSİLE İHTİYACI VAR”
Seçime sarı renkli liste ile katılıp 79 oyla kazanan Dernek Başkan adayı Burmalı Mahallesi Muhtarı Suat Uygur, seçilmiş muhtarlar olarak önemli sorumlulukları bulunduğunu belirtti. Sorumluluklarının öneminin bilincinde olduklarını söyleyen Uygur, “Seçilmişlerinde kendilerini temsil edecek bir seçilmişe ihtiyaçları vardır. Bu nedenle muhtarlar olarak kalbimizde ki teraziyi kullanarak bir Başkan seçeceğiz. Genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.
“TEK GAYE HİZMET ETMEK”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği olağan seçimli genel kurulunun hayırlı olmasını diledi. Tek gayenin millete hizmet olduğunun altını çizen Zeybek şunları söyledi:
“Tek gayemiz var o da bu millete hizmet etmek. Bundan hiç kimsenin şüphesi yoktur. İnşallah derneğe Başkan seçilecek arkadaşla birlikte el ele gönül gönüle vererek, Sayın Valimizin desteğiyle güzel Afyonumuzu nasıl daha iyi bir yere götürürüz onun hesabı içerisindeyiz. Genel kurul toplantısının hayırlara vesile olmasını diliyor, seçilecek arkadaşa başarılar diliyorum.”
“MUHTARLIK SEÇİMLERİNDE
 REKABET FAZLAYDI”
Toplantının son konuşmasını Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz yaptı. Muhtarlara nasihat ve tavsiyelerde bulunan Tutulmaz şöyle konuştu:
“Yeni bir seçim döneminden geçtik. Öğrencilikle birlikte 40 yıllık süreçte muhtarlık seçimlerinde bu kadar rekabet yaşandığı başka bir seçimi bugüne kadar görmemiştim. Hatta asayiş açısından asayiş toplantılarında bizim birinci önceliğimiz muhtar seçimleriydi. Belediye seçimlerine o kadar fazla riskli görmüyorduk. Rekabet fazlalığından muhtarlık seçimlerini daha riskli görüyorduk. Bu rekabetten başarıyla çıkan muhtarlarımızı öncelikle tebrik ediyorum.”
“SEÇİM GERİDE KALDI”
Seçim sürecinin ve insanların takdirini kazanmanın gerçek anlamda zorluğuna temas eden Vali Tutulmaz sözlerini şöyle sürdürdü:
“Seçim geride kaldı. Seçim sürecinde ki rekabet, birbirinize karşı olan tavır, duygu ve düşüncelerinizin hepsi geride kaldı. Geride kalması gerekiyor. Çünkü işgal edilen makamlar millete aittir. Bu makamlar mahalle veya köyde ki kişilerin makamıdır. Her ne kadar seçilerek o makamlara gelinse de atanmış yöneticiler olarak bu koltuklara oturmuş olsak da bu makamların gerçek sahibi milletimizdir. Bu anlayışla çalışmamız gerekir. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Artık herkes kucaklanacak. Devri sabık yaratmak gibi şeylerle zaman geçirmeyin. Bulunulan belde mahalle veya köyde ki problemlere nasıl çözüm bulabileceğinizi düşünmelisiniz. Hep birlikte çözümler için kafa yoracağız.”
Tutulmaz, muhtarlara olası ve tekrar eden sorunlar için kendisini bizzat cep telefonundan aranabileceğini, aramaların lüzumu halinde olmasına özen gösterilmesini, sohbet ve lüzumsuz aramalar için vakit olmadığını söyledi. Vali Tutulmaz, empati yapmanın benimsenmesini, birlik ve beraberliğe gölge düşürülecek düşünce, davranış ve tavırlardan uzak durulması gerektiğini sözlerine ekledi.
SEÇİMİN GALİBİ UYGUR
79 oy alarak Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanlığına seçilen Burmalı Mahallesi Muhtarı Suat Uygur’un yönetiminde; Celal Acar, Mehmet Zorluer, Şengül Neşe Yılmaz, Yusuf Gökhasan yer aldı. Denetim kurulunda ise; Nihat Aydın, Ahmet Karaali, Münevvere Aydoğmuş görev yapacak.
BUĞA’YA SANDIKTAN 23 OY ÇIKTI
23 oyla seçimi kaybeden Zafer Mahallesi Muhtarı İsmail Gökhan Buğa’nın yönetim kurulu üyeliklerinde; Süleyman Çakal, Halil Karaman, Musa Erdal Balıbey, Fahrettin Yılmaz yer aldı. Denetim kurulu üyeliklerinde de; Halit Kaplan, Metiner İdris, Ahmet Karakuş bulundu.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti