Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Muhtarların ödenekleri, yerel meclislerce ödenmeli

Bu haberin fotoğrafı yok
Muhtarların ödenekleri, yerel meclislerce ödenmeli

Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Millletvekili Halil Ürün, parti heyetiyle birlikte gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret etti. Yerel ve ulusal konuların konuşulduğu ziyarette muhtarlarla ilgili dikkat çekici bir teklifi gündeme getiren Ürün, “Muhtarların ödeneklerinin yerel meclisler tarafından karşılanması düşünülmeli. Ödenekleri ise hiç değilse asgari ücret seviyesinde olmalı” dedi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, parti heyetiyle birlikte çıktığı basın turunda Gazeteniz Kocatepe’yi de ziyaret etti. Gündemdeki ulusal ve yerel konuları değerlendiren Ürün’den muhtarları memnun edecek bir teklif geldi. Muhtarların seçilmiş kişiler olduğunu, maaş değil ödenek aldıklarını hatırlatan Ürün, muhtar ödeneklerinin yerel meclisler tarafından verilmesini önerdi. Ürün, “Mahalle muhtarlarının ödenekleri Belediye Meclisi, köy muhtarlarının ödenekleri ise Özel İdare Bütçesi’nden karşılanması düşünülmeli. Bunların ödeneklerini buradan karşılamalıyız. Esnek bir rakamsal ara bırakmalıyız. İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi, bu ödeneğin ne kadar olacağına karar vermeli. Bunların sağlık ya da sigorta primleri ödenmeli. Üstüne de yaptıkları işe mütenasip olarak bir ödenek almalarına yerel meclisler karar vermeli” dedi.
YEREL SEÇİMLER ZAMANINDA YAPILIR
Muhtarların seçilmiş kişiler olduklarına dikkat çeken Ürün, “Milletvekillerinin, belediye başkanlarının aldıkları ücretler, ödenek olarak ödenir. Maaş ise atanan kişilerin, yaptıkları iş karşılığında aldıkları ücrettir. Muhtarlar, seçiliyorsa muhtarın ödeneği olmalı ve yerel meclisler buna karar vermeli. Bir muhtarı seçtiysek, hiç değilse asgari ücret de vermeliyiz” diye konuştu.
Yerel Seçimler’in tarihinde bir oynama yapılması ihtimalinin düşük olduğuna dikkat çeken Ürün, böyle bir şey yapılması durumunda da tarafların konuyu yargıya götürme olasılıklarının bulunduğuna işaret etti. Ürün, “Yerel Seçim takviminde değişiklik şu an için gündemde yok. Yerel Seçimleri geriye çekmemiz, çok büyük sıkıntı, imkansıza yakın bir şey. Yüzde 99 ihtimalle yerel seçimler öne çekilemez. Genel Seçimler’in kararı, Türkiye Büyük Millet Meclisi karar veriyor. Kendini, kendine ait hakkı feshedip seçim kararı alabilir. Ama yerel seçimlerde, belediyeler, İl Genel Meclisi Üyeleri, muhtarlar için böyle bir karar verildiği zaman ‘Hangi gerekçeyle bizim yetkimizi aldınız’ deyip yargıya gidebilir, yargıdan bu karar dönebilir. Anayasa’nın hükmü gereği de yerel seçimler 5 yılda bir yenilenir” ifadelerini kullandı.
BÜYÜK MAHALLELER DE DÜZENLENMELİ
Bu konuda yüzde 1’lik ihtimalin de göz ardı edilmemesi gerektiğinin altını çizen Milletvekili Halil Ürün, “Anayasa’yı değiştirirken o madde de değişirse, o ihtimal gündeme gelebilir. Bu da ihtimal dahilindedir ama şimdilik yle bir şey yok. Çeşitli şeyler konuşulur. Bunlar Allah’ın ayetleri değil. Örneğin Belediye Meclisi, bir karar aldı ve bazı mahalleleri birleştirdi. Küçük mahalleler kadar büyük mahalleler hakkında da düzenleme yapılabilirdi. Örneğin Dumlupınar Mahallesi’nin 35 bin nüfusu var. Bazı ilçelerden büyük. Orada da bir düzenlemeye gidilebilirdi” dedi.
“ÖNÜMÜZDE BÜYÜK KONGRE VAR”
AK Parti olarak Büyük Kongre sürecinde olduklarına dikkat çeken Ürün, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bizim Genel Merkezimiz Yerel Seçimler konusunda çalışıyor. Genel Merkez’de Yerel Yönetimler Başkanlığı diye bir birimimiz var. Aynı birim, illerde, ilçelerde ve beldelerde var. Biz, belli periyotlarla Yerel Yönetimler Danışma Meclisleri düzenliyoruz. Biz şu anda kongre sürecimizi yaşıyoruz. İl kongrelerimizin ardından Büyük Kongremizi gerçekleştireceğiz. Büyük kongreler bittikten sonra önümüzdeki ilk seçim, yerel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimleri.” (Kocatepe)

İhsaniye konusunda şu an bir sıkıntı yok

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, daha önce İhsaniye’deki uygulamalar çerçevesinde birtakım eleştiriler yönelttiği Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve İhsaniye Kaymakamı Ömer Faruk İlhan ile ilgili bir sıkıntı olmadığını belirtti

Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, İhsaniye’deki bazı uygulamalar nedeniyle eleştirdiği Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile İhsaniye Kaymakamı Ömer Faruk İlhan için itidalli bir üslup kullandı. Ürün, “Vali Bey, eleştirilerimizi dikkate aldı. O konuları düzeltti. Vali Bey ile ilgili bir sıkıntımız yok. İhsaniye Kaymakamı ile de herhangi bir sıkıntı yok. O da yasal sınırlarına çekildi. Yasal sınırlarına çekildikleri zaman biz devletin memurlarına saygı duyarız. İşlerini yapsınlar. Şu anda herhangi bir sorunumuz yok. Kim bu memlekette görevini yasal sınırları içinde yapar, kimsenin hakkına tecavüz etmezse bizim başımızın üzerinde yeri vardır. Biz gönülden saygı duyarız. Fiziki olarak el pençe divan da dururuz. Bizim İhsaniye’deki sorunumuz, görev alanının dışına çıkılmasıydı. Gazlıgöl-Yaylabağı bölgesi bir yılını kaybetti. Ama şimdi ilk başlanan noktadayız” dedi. (Kocatepe)

Cezaevi için
çalışmalar sürüyor

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, cezaevi için Karaaslan Çayırı’nda bir alanda fizibilite çalışması sürdüğünü kaydetti. Ürün, Afyonkarahisar’a yüksek güvenlikli bir cezaevi inşa edileceğini bildirdi.

Adliyeler
neden kapatıldı?

Afyonkarahisar’ın gündeminde yer işgal eden İhsaniye ve Sultandağı Adliyeleri’nin kapatılmasıyla ilgili de değerlendirmede bulunan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun, nüfus, görülen ve açılan dava sayısı ile en yakın adliyeye mesafeyi dikkate alarak bir çalışma yaptığını söyledi. Ürün, Sultandağı ve İhsaniye Adliyeleri’nin hem nüfus ve dava sayısındaki düşüklük, hem de en yakın adliyeye olan mesafenin 30 kilometreden az olması nedeniyle kapatıldığını söyledi.

Acı bir olay

Uzun yıllar avukatlık yapan Milletvekili Halil Ürün, Mart ayı sonunda Avukat Hüseyin Bürhan Hayran’ın bürosunda öldürülmesini “acı bir olay” olarak niteledi. Bu cinayeti işleyenin ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanacağını hatırlatan Ürün, avukatların yargının 3 sacayağından biri olduğunu, avukatların yaşam haklarını koruyan düzenlemelerin mevzuatta bulunduğunu belirtti.

O sözler, ne zaman söylendi?

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı’nın “Erbakan, ‘Kanlı mı olacak, kansız mı’ dedi, korktuk” açıklamasının, çelişkilerle dolu olduğunu belirtti

Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakki Karadayı’nın yaygın basın kuruluşlarına yansıyan “Erbakan ‘Kanlı mı olacak, kansız mı’ dedi, biz de korktuk” açıklamasının tarih ve mekan açısından çelişkili olduğunu vurguladı.
Bu sözün söylendiği zaman, Refah Partisi İl Başkanı olduğunu aktaran Ürün, şöyle konuştu:
“İsmail Hakkı Karadayı. Biz korktuk diyor. Erbakan ne zaman demiş bunu? Zaman yanlış, mekan yanlış. Bu sözün söylendiği tarih, 29 Mart 1994 seçimlerinden sonradır. 29 Mart 1994 seçimlerinde Refah Partisi, Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri’ni kazanmıştır. CHP’liler, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni devretmemiştir. Melih Gökçek mazbatasını aldığında ‘Kan akacak’, ‘Kanımız aksa da devretmeyeceğiz’ diyen yüzlerce faks gönderildi. O günkü Genel Başkanımız Necmettin Erbakan da bir il başkanları toplantısında ‘Bu belediye yönetimi değişecek. Bu idare değişecek. Halk kararını vermiştir. Ankara’yı Refah Partili bir belediye başkanı yönetecektir. Bu kanlı mı olacak, kansız mı olacak, buna halk karar verecektir’ Halk kararını verdi. Kanla tehdit edenler için söylenmişti bu cümle. Medya bunu aldı, takla attırdı. Sayın Karadayı o zaman Genelkurmay Başkanı değildi. Bu bir çelişki. Ayrıca, Genelkurmay Başkanı sözden korkar mı?”

Özkal’dan Burcu Aydın’a teşekkür

Gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret eden heyet içinde yer alan AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Hatice Dudu Özkal, gazete muhabiri Burcu Aydın’dan övgüyle bahsetti. Özkal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Afyonkarahisar İl Teşkilatı’nı övdüğünü, bunu bir basın metniyle kamuoyuna duyurduklarını söyledi. Özkal, “Gazetelerde çıkan haberler arasında en güzel işlenen haber, Kocatepe’deydi. Bu da zannediyorum Burcu Aydın kardeşimizin kadın farkındalığıyla yazılmış bir haber olmasındandı. Burcu Hanım’a teşekkür ediyorum, kendisini tebrik ediyorum” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti