Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Müjde olarak verdiniz, 8 yıldır çözemediniz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)
Müjde olarak verdiniz, 8 yıldır çözemediniz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Susuz, Çıkrık, Beyyazı, Erenler bölgesinin tam ortasında yer alan ve artık bir göl haline gelen atıksu birikintisinin bir an önce yok edilmesini istedi.
EGE’NİN İNCİSİ
YAPACAĞIZ DİYORLARDI!
Köksal, “Burası Çıkrık, Beyyazı, Erenler bölgesinde pis kanalizasyon atıkları ile dolu olan bir yer. Kötü koku ve sinekler bulunuyor. Çevresinde tarlalar var. Pis kanalizasyon atıkları bölgeyi olumsuz yönde etkiliyor. Afyonkarahisar’ı Ege’nin incisi yapacağız diyen iktidar partisi işte bu kötü kokuyla başbaşa bıraktı bizi. Güya sazlıkla çevirmeye çalışmışlar ama kokuyu ve sineği kapatamamışlar. Buraya çoluk çocuk düşse burada boğulur. İnsanlara hastalık bulaşır buradan. Afyonkarahisar merkeze 15 kilometre uzaklıkta bir yer burası. Afyonkarahisar bunu hak etmiyor. Afyonkarahisar’ı Ege’nin incisi yapacağız diyenlerin bu pisliği gidermesini bekliyoruz” dedi.
EROĞLU HALKA MÜJDE VERMİŞ, HALA BİR İLERLEME YOK?
Afyonkarahisar’da Atıksu Birliği’nin bulunduğunu hatırlatan Köksal, “Atıksu Birliği’nin raporlarını incelediğimizde, 2011 yılında bu bölgenin sorununun çözülmesi için proje hazırlandığını, ancak projenin uygulanması için gerekli paranın bulunmadığını anlıyoruz. Daha sonra proje, Organize Sanayi Bölgesi’nin isteklerine göre revize edilmiş; yine de bir sonuç yok. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2013’teki bayram ziyaretinde Susuz Beldesi meydanında halka hitap ederken, bu sorunun çözüleceğine dair müjde vermiş; aradan 4 yıl geçmesine rağmen hâlâ bir ilerleme kaydedilmiyor. 2011 yılından bu yana bu sorunu çözemediniz” ifadelerini kullandı.
GEREĞİ BİR AN ÖNCE YAPILSIN
Afyonkarahisar merkezde sineklerin vatandaşlara rahat vermediğini belirten Köksal, “Sinekler, pis bölgelerde çoğalır ve oradan yayılır. Buradan Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne de sesleniyorum. Siz de bu işe el atın, gerekli girişimleri yapın ki vatandaşlarımız bu pislikten kurtulsunlar. Bu bölge ile ilgili kulaktan kulağa yayılan bir söylenti var. O da bölgeden kirli suyu atıksu bertaraf tesisine götürmek için ihale yapılacağı ya da yapıldığıdır. İhale yapıldıysa, çalışmalara bir an önce başlanmalıdır. İhale yapılacaksa da zaman kaybetmeden vatandaşın rahat bir nefes alması sağlanmalıdır” diye konuştu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti