Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Müjdeyi millet seçimlerde verecek” – Kocatepe Gazetesi

“Müjdeyi millet seçimlerde verecek” – Kocatepe Gazetesi
"Müjdeyi millet seçimlerde verecek"

MHP İl Başkanı Kemalettin Yılmaz düzenlediği toplantıda merkezi hükümet ve yerel yönetimin politikalarını eleştirdi.

Genel bir kritik yapan Yılmaz, iktidar yetkililerinin bayramda kendilerince yeni yeni müjdeleri sıralayacaklarını, müjdelerin karın doyurmadığını söyledi. Kemalettin Yılmaz, milletin ferasetine, aklı selimine ve sağ duyusuna güvendiklerini, bu şartlar altında ilk seçimlerde iktidara bir müjde verileceğini açıkladı

Üreticinin emeği değerlenemeyecek
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Kemalettin Yılmaz, 13 Kasım Cumartesi günü düzenlediği basın toplantısında Kurban Bayramı öncesi trafik kazası nedeniyle hayatını kaybeden 3 askerimiz ve 2 kişiye Allah’tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı , yaralılara acil şifa diledi. Bayram nedeniyle herkese kazasız yolculuk da dileyen Kemalettin Yılmaz, işsizliğin önlemediğini, ekonominin hala düze çıkamayıp, terörün siyasallaşmaya devame ettiğini belirterek; “Terörist başı ile diyalog sürecinden müzakere sürecine geçildiği, ikinci dilden, ikinci bayraktan bahsedilir olduğu, TBMM çatısı altında güzel Türkçemizden başka bir dil ile konuşmaların yapıldığı, yine TBMM de bütçe görüşmeleri sırasında çoğunluk sağlanamadığı için bütçe görüşmelerine ara verildiği, hacca giden milletvekillerimiz yerine oy kullanan milletvekillerinin tespit edildiği, ‘hamili kart’ görüntülerinin medyada kol gezdiği bir dönemde Kurban Bayramını idrak edeceğiz. Bu Kurban Bayramına da vatandaşlarımız maalesef buruk giriyor. Gelir seviyesi azalan veya işini kaybeden insanlarımızın kurban kesmemenin getirdiği burukluğu yaşarken, piyasaya hakmi olmamış olan 3. kalite Çin malı ile bile çoluğunu, çoğunu sevindirememektedir. Sekiz yıldır uygulanan yanlış tarım ve hayvancılık politikaları sonucudur ki günlük et ihtiyacı yanında süt ihti-yacı ve nihayet kurbanlık ihtiyacı da ithalatla karşılanır olmuştur. İthal ‘et ve süt’ ile hayvancılığımızın desteklenmesi ve geliştirilmesi mümkün değildir. Bu Kurban Bayramı döneminde de yerli hayvan üreticimizin el emeği göz nuru ve alın teri değerlendirilmeyecek. Dolayısıyla hem üreticimizin hem de tüketicimizin mağduriyeti devam edecektir.”dedi.
Ekonomik sorun ciddi
Gençlerde ki işsizlik oranının son açıklanan rakamlara göre yüzde 21.4 olduğunu belirten MHP İl Başkanı Kemalettin Yılmaz, bu insanların sadece ekonomik yönden değil sosyal ve psikolojik yönden de pek çok sorunlarla, istismarlarla karşı karşıya kaldıklarından yakındı. Geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar’da hiçbir sebep göstermeden, hiç tanımadıkları insanların arabalarının lastiklerini kesen çocukların hangi psikolojiyle hareket ettiklerinin iyi tespit edilerek mutlaka sahip çıkılması zorunluluğuna temas eden Kemalettin Yılmaz; “Unutmayalım ki sağlıklı toplumlar ancak sağlıklı bireylerden oluşur. Genelde sakin ve güvenli bir şehir görünümünde ki Afyonkarahisar’da bu tür münferit olaylar yanında trafik anarşisi, gürültü kirliliği, hava ve çevre kirliliği maalesef hat safhadadır. İktidar partisi yöneticileri tarafından ‘Ege’nin parlayan yıldızı’ gibi gösterilen ilimiz, yaşanabilir iller arasıda maalesef 58. sıradadır. Beş yıldızlı otellerimiz var ama oralardan istifade edenler kimler? İşsizimiz, ürünü para etmeyen besicimiz, siftah yapamayan esnafımız, maaşı gün geçtikçe eriyen emekli, işçi ve memurumuz buraları ancak bir düğün veya toplantı vesilesiyle görebilmektedirler. Dolayısıyla Afyon’da 5 yıldızlı otellerimiz ve alışveriş merkezlerimizin varlığı zenginliğimizdir, ancak şehir içindeki bakkalımız, şekercimiz, lokumcumuz, tuhafiyecimiz, ayakkabıcımız, nalburumuz, lokantalarımız, kahvehanelerimiz ve hatta pastanelerimiz, yakın zamanda sarraflarımız bile ciddi ekonomik sorunlarla karşı karşıya kalacaklardır. Sosyal dokumuzu temelinden sarsacak olan bu konu önemlidir ve acil çözüm gereklidir, tedbirler alınmalıdır.”diye konuştu.
Süreci iyi yönetin uyarısı
Şehir içi toplu ulaşımdaki sorunları yerinde tespit ve çözüm üretmek adına münibüsçü esnaflarla görüşmeler yaptıklarından söz eden MHP İl Başkanı Kelamettin Yılmaz, Çavuşbaş durağı hariç 13 durağı ziyaret ettiklerini, taksi duraklarını da heyetler halinde ziyaret etmeye devam ettiklerini söyledi. Gelecek günlerde Şoförler Odası yönetimi ile görüşerek basın mensupları vasıtası ile şehir içi trafikle ilgili tespit ve çözüm önerilerini basın mensupları vasıtasıyla paylaşacaklarını bildiren Yılmaz; “Afjet, doğal gaz, elektrik kablolarının yer altına alınması ve su şebekesi yenileme çalışmaları sürecinde gerekli ve yeterli koordinasyon sağlanamadığından dolayı pek çok mahallemiz defalarca kazılmış uzun süre delik deşik durumda kalmıştır. Dolayısıyla oluşan toz, baca dumanları ile de birleşince ciddi bir hava ve çevre kirliliğine sebebiyet vermektedir. Süreci iyi yönetemeyen yerel yöneticiler, mahalle sakinlerinden özür dileyerek destek ve sabır isteme yerine ilkokul öğrencilerine gitmeyi tercih etmektedirler. Beceriksizliklerinize, iş bilmezliğinize çocuklarımızı alet etmeyin. Lütfen mahalle sakinlerine kulak verin, onlarla görüşün ve lütfen önümüzdeki süreci iyi yönetin. Dua ediyoruz hastamız olmasın, yangın ve benzeri felaket olmasın diye. Kirli çevre, kirli hava, delik deşik yollar, trafik keşmekeşliği bitsin artık. Çabuk olmazsak önümüzdeki günlerde yağışlarla beraber çilemiz daha da artacaktır.” şeklinde konuştu.
“MHP’liler iktidar olmanın ipini çekiyor”
“Tüm bu olumsuzlukları Afyonlu’ya reva gören iktidar yetkilileri bayramda kendilerince yeni yeni müjdeleri sıralayacaklar.”diyen MHP İl Başkanı Kemalettin Yılmaz, müjdelerin karın doyurmadığını iş, aş, üretim, istihdam ve katma değerin gerekli olduğunu söylerken sözlerine şöyle devam etti: “Ekonomiyi banka, faiz ve borsa ekseninde güllük gülistanlık gösteren iktidar mensuplarının halkın cebinden, mutfağından bi haberdir. Yüce Milletimizin ferasetine, aklı selimine ve sağ duyusuna güveniyoruz. Bu şartlar altında ilk seçimlerde AKP iktidarına bir müjde verecektir. Her şeyin en iyisine, en güzeline ve en mükemmeline layık olan milletimizin iradesi sandıkta tecelli edecektir. İlk yapılacak seçimlerde Milliyetçi Haraket Partisi tek başına iktidara taliptir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin bilgili, tecrübeli yetişmiş uzman kadroları iktidar sorumluluğunu yüklenecekleri zamanı iple çekmektedirler. Gayret bizden, tercih milletimizindir. Halka hizmeti hakka hizmettir anlayışı içerisinde ‘insan’ odaklı siyaseti benimseyen kadrolarımız milletimizin vekaletine taliptirler. Bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramı’nın Türk İslam Alemine, insanlığa ve Afyonkarahisar’lı hemşehrilerimize hayırlara vesile olmasını temenni ederim.” (Kocatepe)