Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Müşahit Para Alır Mı?

Türkiye genelinde yapılacak olan yerel seçimlerde sandık başında görevli olan sandık görevlileri ve görevli müşahitler tam olarak ne yapar? Müşahit ne demek? Müşahitler bağımsız olarak seçilebilir mi?

Türkiye genelinde yapılacak olan

Seçim kuruluna gönderilen listeden belirlenen Müşahitler bağımsız ve siyasi partiden seçilebilmektedir. Peki, Müşahit para alır mı? Müşahit kimdir ve nedir?

 

MÜŞAHİT NEDİR?

Türkiye genelinde yapılan seçimlerde sandıkların güvenliğini sağlamak ve oy kullanma işlemlerini takip etmek amacıyla müşahitler görev almaktadır.  Gözlemci olarak geçen Müşahit görevlileri şunları takip etmektedirler; oy kullanma, sandık kurulunun oluşturulması, tasnif ve tutanakların tutulması işlemlerini takip eder, uygun olmayan koşullarda ise itiraz eder.

 

Müşahit olarak seçilen görevliler siyasi partilerin ilçe seçim kuruluna gönderdikleri listeden seçilmektedir. Seçim kurulunda kura sırasına bakılarak ilk olarak görev alacak üyeler daha sonra ise yedek üyeler belirlenmektedir. Siyasi partiden olmayan bağımsız üyeler ise farklı faaliyetler yürütülmektedir. Seçim kurulunda gönüllü olarak görev alabilecek Müşahitlerin Siyasi Partiden onaylı “Müşahit Görev Belgesi”ne sahip olması gerekmektedir.

SANDIK MÜŞAHİDİ PARA ALIR MI?

Siyasi bir partiden onaylı  “Müşahit Görev Belgesi”ne sahip olan kişiler için resmi bir görev olmayıp, gönüllü olarak yapılan bir meslektir. Müşahitler para almazlar.