Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MÜSİAD açılış sonrası geniş katılımlı iftar daveti verdi: Afyonkarahisar kıymeti baki şehir

MÜSİAD açılış sonrası geniş katılımlı iftar daveti verdi: Afyonkarahisar kıymeti baki şehir
MÜSİAD açılış sonrası geniş katılımlı iftar daveti verdi: Afyonkarahisar kıymeti baki şehir

 Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Afyokarahisar Şube Başkanlığı’nın resmi açılışı töreninin ardından Akrones Termal Otel’de iftar yemeği verildi. Geniş katılımlı davette iftar ardından Afyonkarahisar’ın tanıtım filmi izlendi.
GÖRÜNÜR VE UYGUN MEKÂN OLUŞTURULDU
Programın açılış konuşmasını MÜSİAD Afyokarahisar Şube Başkanı Ahmet Karakol yaptı. Ahmet Karakol, Dernek Başkanlığı görevinin kendisine tevdi edilmesi sonrası yeni oluşan yönetim kurulu olarak dernek üyesi sayısının arttırılıp, daha görünür ve uygun bir çalışma ortamında faaliyet göstermek istediklerini belirtti. Bu noktada dernek merkezini taşımayı ilk hedef olarak belirlediklerini söyleyen Karakol, “Bu süreçte bizlere Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban büyük destek verdi. Böylece açılışını yaptığımız alanda karar kıldık. Basın toplantıları ve kurumsal ziyaretlerle dernek hedeflerimizi kamuoyuna aktardık. Kısa süre içerisinde MÜSİAD Afyonkarahisar’ı yürütmeye başladık. İnşallah derneğimiz ilimiz için hayırlı işlere vesile olacak” dedi.
BAŞARI İÇİN BİRLİK BERABERLİK ŞART!
MÜSİAD’ın ülke genelinde gerçekleştirdiği faaliyetlerden bazılarına ilimizde ev sahipliği yapma gibi önemli bir hedefleri bulunduğuna değinen Ahmet Karakol, “Bizim MÜSİAD Afyonkarahisar olarak MÜSİAD’ın ‘işi ve işadamlarını’ biraya getiren ‘ortak nokta’ olmak vizyonunu çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Afyonkarahisar bu sayede turizmde, gıda da, mermerde ve diğer birçok alanda sahip olduğu potansiyele uygun yatırımcılara ulaşabileceği gibi Afyonkarahisarlı iş insanlarımız da yine MÜSİAD’ın bu vizyonu vasıtasıyla ulusal ve uluslar arası alanda iş imkânlarına kavuşacaktır. Bunu başarmak için samimiyet, gayret, birlik ve beraberlik şarttır. Afyonkarahisar MÜSİAD, inşallah sanayicinin, çiftçinin, tüccarın, esnafın derdiyle dertlenecek, bu şehir için, ülkemiz için istihdam sağlayan, ihracaat yapan, katma değer oluşturan cesur, çalışkan, dürüst iş insanlarımızı bir arada buluşturacak, dayanışma sağlayacaktır. Bu mübarek günde açılışımıza ve iftar davetimize katılan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“EN BÜYÜK ÇÖZÜM SOFRADA Kİ AŞI ARTIRMAK”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve 2’nci sıra milletvekili adayı Ali Özkaya, Afyonkarahisar’da ki işadamlarının yaptığı işlerin artması, üretimin, istihdamın, ihracat artışından en çok siyasetçiler olarak kendilerinin mutlu olduğunu söyledi. “Hamd olsun Afyonkarahisar işsizliğin azlığı konusunda Türkiye’de ki en iyi illerden birisi” diyen Özkaya, “Birçok işverenimiz vasıflı, nitelikli veya niteliksiz olarak özellikle mermer sektöründe işçi bulamamaktan sıkça yakınıyorlar. İşsizlik ödeneğinin fazla olduğunu bunan azaltılması yönünde eleştiri ve öneride bulunuyorlar. Siyasetin görevi buna çözüm üretmek. En büyük çözüm sofrada ki aşı artırmaktır. Bunu yaptıkça hepimize huzur ve mutluluk var” şeklinde konuştu.
“İHTİYACI OLAN İNSANLARA KOŞUYORUZ”
MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan programın son konuşmasını yaptı. Sadece Ramazan ayında değil her zaman birbirlerine destek olmak için çaba gösterdiklerini vurgulayan Kaan şöyle konuştu: “Bir önce ki dönem başlatmış olduğumuz ve bu yılda şubelerimizin sahiplenmeleri ve yaygınlaştırmaları amacıyla geçmiş Osmanlı’dan kalma bir geleneğimiz olan zimen defteri uygulamasına da bu yıl devam ediyoruz. Bu uygulamanın en güzel yanını hayır yapanın ve hayırdan nasiplenenin birbirini tan��mıyor. Yalnızca yüz yüze temas ettiğimiz kadar insanı değil dünyanın her yerinde ihtiyacı olan insanlarımızın yanında bulunuyor ve onlara koşuyoruz.”
AFYON EN ÇOK İHRACAT YAPAN 29. İL
Afyonkarahisar’ın milli mücadele de destan yazan şehirlerden biri olduğuna değinen Kaan sözlerine şöyle devam etti: “Afyonkarahisarımızın tarihimizde ki yeri barındırdığı doğal güzellikleri ve Anadolu medeniyeti izlerini taşıyan kültürel değerleriyle kıymetinin baki olduğunu ifade etmek istiyorum. Bunun yanında şehrin son yıllarda sanayide de gösterdiği gelişimi ve buna bağlı olarak yakaladığı başarıyla da Türkiyemiz de geleceği parlak illerimizden bir tanesidir. 2017 yılı verilerine göre Türkiye de en çok ihracaat geliştiren 29’ncı il Afyonkarahisar’dır. Önce ki yıllara göre ihracaatını yüzde 50,4 arttırarak 313 milyon dolarlık ihracaatla yaklaşık 127 ülkeye ihracaat yapmıştır. 2017’de en çok ihracaat yapılan alan madencilik sektörü olurken bunu su ürünleri demir ve demir dışı metal ürünler izlemiştir”
PLAKET TAKDİMİ YAPILDI
Program plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. İftar davetine, AK Parti Milletvekilleri Ali Özkaya, Vali Yardımcısı Erhan Günay, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Dernek Şube Başkanı Ahmet Karakol, AK Parti Milletvekili aday adayları, bürokratlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve işadamları katıldı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi