Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Müteahhitler ödenek alamıyor” – Kocatepe Gazetesi

İYİ Parti Afyonkarahisar İl
“Müteahhitler ödenek alamıyor”

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısına İl Başkanı Mehmet İnkaya, Genel İdare Kurulu Üyesi ve İl Genel Meclis Üyesi Alper Yağcı, Kadın Kollarından sorumlu İl Başkan Yardımcısı Necla Baykara çok sayıda parti üyesi katıldı.
İnkaya’nın gündeminde Çay ilçesinde yaşanan mültecilere yönelik darp konusu vardı. Yaşanan hadiseyi kınayan İnkaya, “Basına da sızan haberlerden öğrendiğimize göre Afganistanlı olduğu tahmin edilen yabancıya yapılan saldırı ve zulmü şiddetle, nefretle kınıyorum. Kamu, devlet ve millet meselelerini herkes kendisi çözmeye kalkarsa devlet çöker. Biz Türkler misafirperver milletizdir soframıza bir kaşık daha koyar hepimiz doyarız. Yalnız Suriyeli, Afganlı ve benzeri milletlerin ülkemizdeki sorunlarına devlet çözüm bulmalıdır. Yanlış dış politikalardan biran önce kurtulunması temennimizdir.” dedi.
“VİCDANLARA HAVALE EDİYORUM”
Afyonkarahisar’da seçimlere yönelik yapılan itirazların reddedildiğini söyleyen İnkaya, “Afyonkarahisar’da AKP ve İYİ Parti’nin başa baş yarışında, resmi olmayan sonuçlara göre, AKP’nin yaklaşık 54 bin İYİ Parti’nin yaklaşık 50 bin oy aldığı 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde, seçim sonuçlarına yaptığımız tüm itirazlara rağmen İstanbul’un bir semtinin sekizde biri kadar bile olmayan İlimizde itirazlarımız reddedilmişti. Bu durumu yüce vicdanlarınıza havale ediyorum. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin, yenilenmesi kararı veren YSK’nın da ettikleri mesleki yeminlerine sadık kalmalarını temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.
“İMAM KONUSUNDA
SORUŞTURMA AÇILDI MI?”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in seçim öncesinde televizyon kanalında söylediği “imam” konusunu gündeme taşıyan İnkaya, bu konuyla alakalı bir soruşturmanın başlayıp başlamadığını şu sözlerle sordu:
“Seçimlerde yerel televizyonlarımızın birisinde canlı yayınlanan programda ‘imam’ gönderildiği bu imamın, cami imamı zannedildiği, daha sonra cami imamı olmadığının anlaşıldığından söz edilmişti. Bu konuyla ilgili bir soruşturmanın adli makamlarca açılıp açılmadığını duymadık. Eğer bir soruşturma açılmamışsa üzülmenin ötesinde dövünmemiz gerek. Afyonkarahisar Belediyesi Yeni Başkanı görevine başladı. Sayın Mehmet Zeybek Beyi Mahalli basınımız aracılığıyla da olsa tebrik ederiz.”
“ZİYARETE GİDENLER İŞÇİ
ALINMAMAKTADIR TABELASIYLA KARŞILAŞIYOR”
Belediye’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulananların ‘İşçi Alınmamaktadır” tabelasıyla karşılaştığını ifade eden İnkaya, “Seçimlerden sonra vatandaşlarımız hemşerilerimiz de doğal olarak hayırlı olsun ziyaretlerinde bulunuyorlar. Birkaç gün sonra Belediyeye ziyarete gidenler ‘İşçi Alınmamaktadır’ tabelasıyla karşılaşıyorlar. Bu durum işsizliğin, ülkemizde hangi boyutlara geldiğinin, aynı zamanda insana verilen değerin göstergesidir.” şeklinde konuştu.
“KİTAP FUARI BELEDİYEYE
YÜK OLMAKTAN ÇIKSIN”
Afyonkarahisar’da düzenlenen 2’inci Kitap Fuarı’nın belediyeye yük olmaması gerektiğini ifade eden İnkaya, “İlimizi ilgilendiren bir başka konu Afyonkarahisar Kitap Fuarı. Biliyoruz, gözlüyoruz yurdumuz insanında kitap okuma alışkanlığı yok denecek kadar az. Kitap Fuarlarının sık sık yapılması bizleri daha da mutlu eder. Ancak fuarın belediyeye getirisinin de olmasında fayda var. Hoş Yeni seçilen Belediye Başkanımızın seçilmesinden önce yaşanmış bir etkinlik ama, gene de bu tür organizasyonlar Belediyemize yük olmaktan çıkarılsın.” diye konuştu.
“MÜTEAHHİTLER
ÖDENEK ALAMIYOR”
Ekonomi hakkında da değerlendirmelerde bulunan İnkaya, “Ayrıca son günlerde gerek mahalli basınımızdan gerekse ulusal basından edindiğimiz bilgilere göre devlete iş yapan müteahhitler uzun zamandır yaptıkları işlerin karşılığı alacaklarını alamıyorlarmış. Alacaklarını alamayan bazılar müteahhitler de İYİ Parti’ye başvurarak konunun gündeme getirilmesini istemişlerdi. İYİ Parti olarak istiyoruz ki kişinin alın teri kurumadan emeği ödensin. Hatırlarsınız iyi biliyoruz Sayın Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu bey inşası yeni başlayan bir yapıya bitirme tarihi verirdi. İYİ Parti olarak diyoruz ki! Hayır olsun kasada para mı kalmadı? Türk ekonomisi zorda biliyoruz bu durumun biran önce düzelmesi için dua da ediyoruz ama bu işin sorumluluğu üzerindeki AKP iktidarı hala işin önemini kavrayabilmiş değil.” ifadelerini kullandı.