Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Müze inşaatında süreç devam ediyor

Müze inşaatında süreç devam ediyor
Müze inşaatında süreç devam ediyor

İl Genel Meclisi (İGM) Haziran ayı toplantılarının beşinci ve sonuncu birleşimi dün sabah yapılarak Haziran toplantıları tamamlanmış oldu. Toplantı açılış ve yoklamanın yapılmasıyla başladı.
ÖDENEK AKTARIMI KABUL EDİLDİ
Evciler ilçesi beton parke ve bordür yapım kaleminde bulanan 100.000,00 TL ödeneğin KHGB halı saha ve çok amaçlı salon yapımı, çevre düzenlemesi, köy konağı yapım kalemine, ilçe Tarım Müdürlüğüne ayrılan 30.000,00 TL ödeneğin personel çalıştırılması, akaryakıt, yağ ve yedek parça alımı transfer kaleminde kullanılmak üzere tahsis değişikliği yapılmasını uygun gören komisyon raporları oylandı. Meclis üyeleri komisyon raporlarını kabul etti.  
252 ÇİFTÇİ TOPLANTIYA KATILDI
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün 30 Kasım 2017 38 çiftçinin katılımı ile Antalya 17’nci Uluslar arası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarına çiftçi inceleme gezisi düzenlendiği öğrenildi. Bu gezi ile çiftçilerin sulama ekipmanlarının ve yöntemlerini yerinde görmelerinin sağlandığı kaydedildi. İl Müdürlüğü’nce 2015 yılından itibaren toplam 19 çiftçi toplantısı yapılıp bu toplantılara 252 çiftçi katıldığı kaydedildi.
İHTİYAÇLAR İLGİLİ DAİRECE İNCELENECEK
Dazkırı ilçesinin Çiftlik köyünde baraj inşaatı yapılması nedeniyle ağır vasıtalı araçların geçişi ile Kızılören Çiftlik arasında ki bozulan yolun inşaatı yapan müteahhide yaptırılması talebinin dairesince incelenmesini uygun gören komisyon raporları oybirliği ile kabul edildi. Dinar ilçesinde ki çöp sorununun çözülmesi için çöp aktarma istasyonunun yapılması ve vahşi depo alanının gösterilmesi konusunda ki çalışmaların devam ettiği açıklandı. İhsaniye ilçesine bağlı Eynihan Kuzviran köyü, Dere mahallesinde kanalizasyonu olmayan hanelere ferdi fosseptik yapılması talebi de dairesince incelenecek.
MÜZE İNŞAATINDA İŞLEMLER SÜRÜYOR
İmar ve Bayındırlık komisyonu tarafından yapılan bilgilendirme de, Afyonkarahisar’da yapımı devam eden Müze Müdürlüğü inşaatında İhale Kanununa uygun olarak gerekli işlemlerin devam ettiği kaydedildi. Sandıklı ilçesine bağlı Çiğiltepe köyünde yer alan, tapusunda Darıpmarı mevkii, mülkiyeti Cengiz Boyacı’ya ait toplam 5 bin 198,01 metrekarelik taşınmaz üzerinde Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı amaçlı hazırlanan 1 paftadan ibaret 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1 paftadan ibaret 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve eklerinin onaylanacak. İmar ve Bayındırlık komisyonunun onayını uygun gördüğü rapor mecliste kabul edildi.
BAYRAM İKRAMİYELERİ DAĞITILIYOR
AK Parti Meclis üyesi Cevdet Keçeci toplantının sonunda söz alarak, sona eren 2017-2018 eğitim öğretim yılının eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi. Keçeci şöyle konuştu: “2018-2019 eğitim öğretim yılı 17 Eylül 2018 Pazartesi günü başlayacak, 14 Haziran 2018 Cuma günü sona erecek. 7-8 Haziran tarihinde de tüm emeklilerimiz bayram ikramiyelerini Ramazan ve Kurban Bayramı gelmeden başladılar. Bu ikramiyeler sadece bu yıl için geçerli değil. Her yıl bayram öncesi verilecek. Allah milletimize ve devletimize zeval vermesin.”
Meclisin Temmuz ayı toplantıları 2 Temmuz Pazartesi günü başlayacak.