Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Müze kaderini bekliyor – Kocatepe Gazetesi

Müze kaderini bekliyor – Kocatepe Gazetesi
Müze kaderini bekliyor

Afyonkarahisar’a yapılması planlanan ve içinde birçok kültürel etkinliğin yapılabileceği müze inşaatı, yüklenici firmanın batması nedeniyle yarım kaldı. 2011 yılında temeli atılan müze inşaatının 2013 yılında bitirilmesi gerekiyordu. Aradan geçen 4 yılda müze inşaatının tamamlanmış bölümleri çürümeye başladı

TOKİ, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile yaptığı protokolle Afyonkarahisar’da müze ve kültür kompleksini inşa etmek için harekete geçmiş ve 2011 yılında yapılan ihale ile inşaat başlamıştı. Türkiye’de örnek bir kompleks olacak müze için düzenlenen temel atma törenine dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, o günkü Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Milletvekilleri Sait Açba, Halil Ürün, Kemalettin Yılmaz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Belediye Başkanları, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar katılmıştı.
İlk kazması vurulalı 4 yıl olan Kültür Kompleksi 20 milyon lirayı aşan bir bedelle ihale edilmişti. 2013 yılının Şubat ayında tamamlanması hedeflenen, Afyonkarahisar Valiliği harita tabanlı Yatırım İzleme Programında yüzde 56’sının tamamlandığı belirtilen inşaat, yüklenici firmanın iflası ile yarım kaldı.
Diğer müzeler için de bir referans olması amaçlanan örnek proje içinde müze ve kültür merkezi bir arada planlanmıştı. Mevcut projeye göre altı üniteden oluşacak 3 katlı kompleks, kültürel ve sosyal birçok hizmetin verilebileceği donanımlara sahip olacaktı.
Tüm bu özellikleri ile Türkiye’de örnek bir Kültür Kompleksi olacak olan inşaatın bitirilmesi için yeni bir ihale yapılacağı belirtilirken, ihalenin Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından yapılacağı öğrenildi. Yetkililer ise inşaatın bitmesin sağlayacak yeni ihalenin ne zaman yapılacağı hakkında bir tarih belirtmedi. (Kocatepe Haber Merkezi)