Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘MXGP Of Afyon’ 7-8 Eylül’de Afyonkarahisar’da yapılacak

‘MXGP Of Afyon’ 7-8 Eylül’de Afyonkarahisar’da yapılacak

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun altı ay süren uğraşları sonunda İtalya’da yapılacak, Dünya Motokros Şampiyonası’nın 10. ayağı, MXGP Of Afyon adıyla 7-8 Eylül’de şehrimize kazandırıldı.
Bu kazanım sayesinde MXGP’nin hem 9. ayağı hem de 10. ayağı Afyon Motor Sporları Merkezi’nde yapılacak

 

Spor Kenti Afyonkarahisar dev bir organizasyona daha ev sahipliği yapacak olmanın mutluluğunu yaşıyor. Yeni organizasyon dün düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı. Basın toplantısına Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Türkiye Motosiklet Federasyonu AS Başkanı Mahmut Nedim Akülke, otel müdürleri, Türkiye Spor Yazarları Derneği İl Temsilcisi Nadir Güzbey, Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti Yönetiminden M. Emin Güzbey ve Mehmet Abdioğulları, Basın Mensupları Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Dağhan, İnternet Habercileri Derneği Başkanı İsmail Ögeday ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
9. VE 10. AYAK AFYONKARAHİSAR’DA YAPILACAK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde 4-5 Eylül 2021 tarihleri arasında MXGP Of Turkey adıyla Dünya Motokros Şampiyonası’nın 9. Ayağı Afyonkarahisar’da yapılacak, bir sonraki ayağı ise İtalya’da olacaktı. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun uzun uğraşları neticesinde İtalya’da yapılması planlanan 10. Ayak yarışları, Türkiye’ye alındı. Türkiye’de ilk kez bir şampiyonaya ‘MXGP of Afyon’ markasıyla bir ilin adı verildi.
“EMEĞİ GEÇEN HERKESE
TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Toplantıda konuşan Türkiye Motosiklet Federasyonu AS Başkanı Mahmut Nedim Akülke, Afyonkarahisar isminin uluslararası bir organizasyonda marka haline gelmesinin memnuniyet verici gelişme olduğunu söyleyerek, “Dünya Afyonkarahisar’da buluşmaya devam ediyor. Uluslararası Motosiklet Federasyonu tarafından yapılan değerlendirmede Türkiye’nin düzenlemiş olduğu başarılı organizasyonlar ve Afyon Motor Sporları Merkezi’nin en iyi pist olması yanı sıra en iyi alt yapı en iyi padok, ödüllerine sahip olması da bu organizasyonda en önemli etken oldu.” dedi.
“EN İYİ PİST-EN İYİ PADOK ÖDÜLÜ”
Afyonkarahisar’ın spor kenti olması noktasında büyük emek harcadıklarına dikkat çeken Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Afyon Motor Sporları Merkezi, dünyanın ‘En İyi Pist’ ve ‘En İyi Padok’ ödüllerine layık görüldü. Organizasyonumuzda hiçbir sıkıntımız yok. Salgın dolayısıyla 2020’deki şampiyonayı gerçekleştiremedik. Bu spor organizasyonunun Afyonkarahisar ile ülkemize büyük katkısı olunca Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştiriliyor.” ifadelerine yer verdi.
“MOTOR SPORLARINDA
MARKA ŞEHİR OLACAĞIZ”
TMF ile Afyonkarahisar Valiliği ile el ele vererek ‘Güvenli Ülke Türkiye’ sloganıyla yola çıktıklarını aktaran Başkanı Mehmet Zeybek, “Eylül’de 9. ayağı Afyonkarahisar’da gerçekleştirilecek MXGP’nin 10. ayağı İtalya’da yapılacaktı. Yapılan görüşmeler neticesinde İtalya’da yapılması planlanan 10. ayağı da ‘MXGP of Afyon’ ismiyle Afyonkarahisar’a kazandırdık. Afyon ismini de motor sporlarında bir marka haline getirmeye çalışıyoruz. Almış olduğumuz bu MXGP’nin 10. ayağını da Afyonkarahisar’ımıza hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.
“NETİCE BİZLERİ GURURLANDIRDI”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunusen Afyonkarahisar’ı sporda bir marka kent haline getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Türkiye’de ilk defa bir ilin adı spor organizasyona verildi; MXGP of Afyon. Bu bizim için çok büyük organizasyon ve gurur. Bunun için 6 aydır çalışılıyordu. Bugün bu neticeyi görmüş olmanın mutluluğu ve gururu, bizleri çok onurlandırdı.” ifadelerini kullandı. >> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi