Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

NASIL BİR KIYAFET SERBESTLİĞİ!

Kamu kurumlarına gitmişsinizdir. Ya da okuyan çocuğunuz veya torununuz varsa okuduğu okula gidip okul idaresi veya öğretmenleri ile görüşmüşsünüzdür.
Bazı memur ya da öğretmenlerin kılık kıyafetleri dikkatinizi çekmişse yazacaklarımı mutlaka desteklersiniz.
Bildiğim kadarıyla yasalar kamuda kıyafet serbestliğine imkan verdi. Buna işe giderken ister resmî kıyafetle, ister spor kıyafetle gidebilirsiniz. İster traş olmuş halde, ister sakallı, ister top sakal, ister saçları arkadan bağlı, ya da mini etekle veya kot pantolonla, spor ayakkabı ile, hatta eşofmanla dahi gidebilirsiniz denilebilir mi?
Mutlaka yasa koyucunun bir bildiği vardır, ancak uygulamalara baktıkça bu kadar serbestliğin bize faydadan çok zarar verdiğini düşünüyorum. Ben yasada değilim, fiili olarak icraatlara bakıyorum. Hadi denir ya; “Bir devletin kanunu, bir de Allah’ın kanunu var.” Ben işin burasındayım. Sanırım yönetmelik bu kadar da serbest değil, ama sanki bazı sendikaların bencilliği ve inadı işi sulandırıyor gibi.
Kendi görevine ve üstlendiği sorumluluğa uygun kılık kıyafet tercihinde bulunan arkadaşları takdir etmemek mümkün değil. Ancak öyleleri var ki kamuyu veya çalıştığı camiayı temsil etmekten yoksunlar. İşini sevmeden yaptığı belli. Hatta resmî törenlerde veya yemin merasimlerinde dahi kendilerine çeki düzen verme ihtiyacı hissetmeyeler var.
Kendimizi zorlayarak kısmen de olsa memurları anlayabiliriz belki ama yönetmelik izin verse dahi öğretmenleri anlamak zor. Çünkü onlara milletimiz geleceğini teslim ediyor.
Öğretmenlik, derse gir-çık, yazılı yap, not ver, ay başı gelince maaşını al, gerisini geç mesleği değildir. Kutsal bir meslektir. Sınıfta ve okulda bitmez. Kurs bile veriyorsa o çocuğu kendi çocuğu gibi görmeli ve kurs dışında ilgilenmelidir. Neslimizi kazanmalıyız.
Öğretmenler, bürokratlar, siyasetçiler toplum önündedirler ve teamüllere hassasiyet göstermelidirler.
Askeri üniforma giyin diyen yok, ama öğretmen tavırlarıyla, giyim kuşamıyla hem kendi, hem de mesleğin saygınlığını korumalı ve öğrencilere örnek olmalıdır. Sonra da okullarda disiplin sağlanamadığından dert yanarız.
Değerli dostlarım; Ben şahsen bir okula gittiğim zaman öğrencilerin, diğer görevlilerin veya velilerin olduğu ortamda okuyan, yazan, eğiten, öğreten olarak öğretmen ve idarecileri fark etmek istiyorum.
Lütfen birazcık olsun hassasiyet diyorum.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER