Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“NATO’nun yaptıkları kabul edilemez” – Kocatepe Gazetesi

“NATO’nun yaptıkları kabul edilemez” – Kocatepe Gazetesi
“NATO’nun yaptıkları kabul edilemez”

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Karagöz, haftalık basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. NATO’nun tatbikatında “düşman” tablosunda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konulmasının kabul edilemez olduğunu belirten Karagöz, “NATO’nun 8-17 Kasım 2017 tarihlerinde Norveç’te düzenlediği bir masa başı tatbikatı sırasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün düşman kampta yer alan isimler arasında ve mevcut Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da düşmanla işbirliği yapan isimler arasında gösterilmesi tam bir rezalet örneği oldu. NATO gibi kuruluşu oldukça eski bir teşkilatın, ilgilendiği son derece önemli ve stratejik meseleler dikkate alındığında bu durumun bir hatadan kaynaklanmasının söz konusu olamayacağını ifade etmek gerekir.Dolayısıyla başta NATO Genel Sekreteri Stoltenberg olmak üzere, Norveç makamlarının da özürlerini iletmesinin, ülkemize karşı yapılan ayıbı örtmesi yahut unutturması gibi bir durumun söz konusu olmadığını en başından belirtmeliyiz.
Ortada bulunan gerçeklik, ülkemize karşı yapılan kasti bir girişimin olduğunu her yönüyle gözler önüne seriyor” dedi.
NATO DESTEĞİNİ ESİRGEDİ
Karagöz, “NATO, kendi bünyesindeki üye ülkelerle küresel sistem içerisindeki tüm gelişmeleri askeri stratejik pencereden değerlendirmekte mahir bir yapılanmayken, ittifakın en büyük ikinci ordusuna sahip olan Türkiye konusunda böylesi bir uygulamanın daha açık bir tabirle operasyonun neden yapıldığı üzerinde düşünmek gerekir. Meselenin özüne bakıldığında ise NATO’nun mevcut koşullarda Türkiye’nin güvenliğine ne gibi katkılarının olduğudur. Suriye’de yaşanan krizden en çok etkilenen ülkenin Türkiye olduğu açıkken, Türkiye’nin savunmasına yönelik, ittifakın kendi hukukundan doğan savunma desteğini esirgeyen NATO’nun, 15 Temmuz’daki rolünün ortaya çıkmış olması ve yine yıllardan bu yana Ege Denizi’ndeki gelişmelerde Yunanistan’dan yana tutum sergilemesi, Türkiye’nin güvenliğine katkıdan çok zarar verdiği sonuncunu doğurmaktadır” ifadelerini kullandı.
GELİŞMİŞLİK SIRASI
HATIRLATMASI
Yerel konular hakkında da görüşlerini kamuoyuyla paylaşan Karagöz, Afyonkarahisar’ın gelişmişlik sıralamasında 58’inci sırada yer aldığını hatırlattı. Karagöz, “Afyonkarahisar’ın örneğin Sağlık konusunda Üniversite Hastanesi’ndeki gelişmelerini, hayvancılıktaki, mermer ihracatındaki gelişmelerini Afyonkarahisar’ın yöresel tatların turizme açılmasındaki ekonomik payları, neden kendi gelişmesine sosyal ekonomik ya da kültürel olarak olumlu yansıtmayalım? Tabii bir de şu var. Biz ilimize verilen bütçeyle kendi belediyemizin battı çıktı projesini zamanında bitiremezken, şehrin trafiğini felç etmişken, muhteşem bir sağlık hizmetimiz olsa da hastaneye yetişemezken, şehrimizin turistik mekanlarına daha ulaşım sağlayamazken sosyo-kültürel gelişmemizden, sosyo-ekonomik gelişmemizden, çok da bahsetmesek iyi olur” dedi. >> Murat ARISOY’un Haberi