Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Nazan Öncel Kaç Kere Evlendi?

Hayranları ve sevenleri besteci ve şarkıcı Nazan Öncel’in kaç kere evlendiğini merak ediyor.

Hayranları ve sevenleri besteci

Nazan Öncel,  6 Şubat 1956 tarihinde Karşıyaka, İzmir’de doğdu. Şarkıcı, söz yazarı ve bestecidir. “Sokak Kızı” lakabıyla da anılan sanatçı, ilk kırk beşliği “Sana Kul Köle Olmuştum”u 1978 yılında yayınlamıştır.

NOTAYI 6 YAŞINDA ANNESİNDEN ÖĞRENDİ

Nazan Öncel, 1982 yılında LP formatında yayınladığı ilk albümü tutmayınca, TRT için demolar yapmayı bırakmış, sadece sahne çalışmalarıyla mesleğine devam etmiştir. Öncel, 9 yıl sonra, 27 Aralık 1991’de yayınladığı “Bir Hadise Var” albümünün satış başarısıyla da sağlam, kalıcı ve büyük bir başlangıç yapmıştır. Öğretmen bir anne ve memur bir babanın ikinci çocuğu olan Nazan Öncel’in doğduğu gün anne ve babasının ikinci evlilik yıldönümüne denk gelmiştir. Karşıyaka doğumlu olan sanatçı notayı daha altı yaşındayken annesinden öğrenmiştir. Rol aldığı ilk ve tek sinema filmi olan “Acı Tesadüf” 1961 yılında çekilmiştir.

Nazan Öncel, gitar ve mandolin çalmayı erken yaşlarda öğrendi. Sanatçı alaylı olup 1975 yılında İzmir Radyosu’nun düzenlediği yarışmada birinci oldu. Nazan Öncel, ilk 45’liğini 22 yaşındayken 1978 yılında çıkardı. “Sana Kul köle olmuştum” adlı çalışmanın sözleri Erdener Koyutürk, müziği Özdener Koyutürk düzenleme ve orkestra Necdet Koyutürk’e aittir. “Kader bu çekeceksin” adlı parçanın söz ve müziği Erdener Koyutürk, düzenleme ve orkestra Necdet Koyutürk adlı iki parçadan oluşuyordu. O sıralarda müzik dünyasında yeni bir İzmirli olarak lanse edilen genç Nazan Öncel, 1980’de Hırçın Kız ve Osman İşmen düzenlemesiyle 1981’de Neden adlı 2 özgün bestesiyle Eurovision Şarkı Yarışması elemelerine katıldı ve ilk 15’e girme başarısını gösterdi. 1981 yılında kendi parçalarının yanında bilinen arabesk ve alaturka eserleri de yorumladığı ilk uzunçaları Yağmur Duası’nı Tempo Plak’tan yayımladı. Bu plakta babası Muzaffer Kazan’ın iki şiirini besteledi, sözleri ve bestesi kendisine ait olan toplam altı şarkıya imzasını atarak ilk defa besteciliğini bu plakta göstermeye başladı. Televizyonlarda daha sık görünmeye, İzmir ve Ege’nin pek çok şehrinde Radyo sanatçılarıyla birlikte şehir şehir, çeşitli yerlerde program yapmaya başlayan Öncel, dönemin en gözde mekânı olan İzmir Efes Oteli’nin gazinosunda uzun yıllar en büyük starların kadrosunda program yaptı. İzmir’de yaşamasından dolayı sıkça İstanbul’a seyahat ediyordu. 1983 yılında Bursa Çelik Palas’ta da yine uzun süre program yapmıştır.

İLK ALBÜMÜNÜ İSKENDER PAYDAŞ’LA HAZIRLADI

Nazan Öncel, 1986 yılında İstanbul’a yerleşen sanatçı bir taraftan özel bir şirkette muhasebeci olarak çalışıyordu. Öncel, bir kere daha şansımı denemeliyim diyerek beste yaptığı sırada Timur Selçuk dershanesinde gitar derslerine devam ediyordu. 1989 yılına kadar yeni bir albüm için repertuvarının tamamını kendi bestelerinden oluşan tam on şarkı yazarak o günlerde müziğe henüz yeni başlamış olan İskender Paydaş’la Melih Kibar’ın stüdyosunda iki yıl süren stüdyo çalışması yaparak 27 Aralık 1991’de “Bir Hadise Var”ı çıkardı. Albümdeki tüm şarkıların söz ve müziği Nazan Öncel tarafından yapılmıştı ve albüm bu sefer Nazan Öncel’e ilk büyük başarısını getirdi. O günlerde henüz 21 yaşında olan İskender Paydaş’a bütün albümü gözü kapalı teslim etmişti. Genç müzisyen de ilk defa bütün bir albüm sorumluluğunu almıştı. Albümden çıkan “Aynı Nakarat” ve “Gitme Kal Bu Şehirde”, “Âşık Değilim Olabilirim”, “Nokta Nokta” ve “Ağla Erkeğim”, “Bir Hadise Var” ve “Boncuk” gibi parçaları çok sevilerek Nazan Öncel’e hak ettiği yere getiren eserler oldu. Aynı Nakarat şarkısı Türkçe ders kitaplarına da girerek misyonunu tamamladı.

TÜRK POP MÜZİĞİNE DAMGA VURAN BİR İSİMDİR

Nazan Öncel, pop ağırlıklı besteleriyle Türk Pop Müziğine damga vuran bir isimdir. Öncel, popüler birçok şarkıcıya yüzlerce şarkı sözü yazmıştır. Şarkılarında aşk temasını işlediği kadar sosyal ve toplumsal konuları da lafı dolandırmadan kaleme almıştır. Nazan Öncel, bestelerinin konusu için “Şarkılar her şeyi söyler; hayatın önüme koyduklarını ve kuvvetli bir hayal gücüyle de besliyorum yazdıklarımı.” demiştir. 1994 yılında “Ben Böyle Aşk Görmedim” albümüyle büyük bir başarı yakalayan Nazan Öncel bu albümüyle, “Aşk Beklemez”, “Nazınla Dünya”, “Geceler Kara Tren” ve “Dillere Düşeceğiz” gibi hitler kazandırdı. Mete Özgencil’in yönetmenliğinde çekilen “Geceler Kara Tren” parçası gerek klibi gerekse şarkısıyla çok büyük ilgi gördü ve sözleri de Nazan Öncel’in söz yazarlığında bir usta olduğunu kanıtlamış oldu. Ben Böyle Aşk Görmedim albümü, önceki albüme göre daha karamsar ve daha fazla aşkla ilgili şarkılar barındıran, aynı zamanda toplumsal mesajlar veren bir albümdü. Aşk Beklemez Misafir ol gel bana, börekler açarım sana radyocular tarafından yılın en sevilen pop şarkısı olarak kabul edildi.

“GİDELİM BURALARDAN” SON 50 YILIN EN İYİ ALBÜMÜ KABUL EDİLDİ

Nazan Öncel, 1995 yılının Temmuz ayında çıkardığı Göç bir gitar albümü olmakla beraber romantik şarkıları yine gönüllerde taht kurdu. “Gidelim Buralardan” gibi çok önemli bir hit çıkarmış ve müzik eleştirmenleri tarafından son 50 yılın en iyi albümü olarak kabul edilmiştir. Aynı şekilde bu itibarı müzik sevenler de desteklemişlerdir. Gidelim Buralardan sinemacılar tarafından da itibarlı bir şarkı olmuş, girdiği her film Altın Ayı gibi uluslararası ödülü kucaklamıştır. “Çekya” radyolarında haftalarca çalmıştır. O artık Türkiye’nin sanatçısıdır ve popüler müziğin gerçek bir şarkı yazarı daha olmuştur. Mete Özgencil yönetmenliğinde H8 kamerayla çekilen “Gidelim Buralardan” İletişim Fakültesinde derslerde öğrencilere örnek olarak gösterilmiştir. Parliament Jazz Festivali Komitesi’nin organize ettiği Avrupa radyo istasyonlarından 40 tane CD’si ve albümü istenen sanatçı, Belçika, Avusturya, İngiltere, İspanya, Danimarka, Finlandiya, İtalya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Hollanda, Polonya, Slovenya, İsveç ve İsviçre radyolarında bu albüm şarkıları sıkça yer alıyor. Avrupa ülkeleri radyoları arasında düzenlenen World Music Charts Europa listelerinde tırmanışa geçen Nazan Öncel aynı albümü merkezi Amerika’da bulunan Warner Bros firmasının Paris şubesi Warner Chappell tarafından single ve klibi yapılarak Avrupa’daki tüm ülkelerin müzik programlarına dağıtılmıştır. Ben Böyle Aşk Görmedim adlı albümü Belçika’da çok tutulmuştur.

Nazan Öncel, 20 Haziran 1996’da çıkardığı Sokak Kızı albümüyle tarzını sertleştirdi ve bu albümden çıkan “Sokak Kızı”, “Erkekler de Yanar”, “A Bu Hayat” ve “Bırak Seveyim Rahat Edeyim” gibi parçalar onu zirveye taşıdı. 18 Mart 1998’de babasını kaybetti. Bu tarzını 10 Mart 1999’da yayınlanan Demir Leblebi albümünde sürdürdü. Türkiye’ye eşik atlatan ve sosyal sorumluluklara işaret eden bu albüm, Nazan Öncel’in en kişisel albümüydü ve yıllar sonra Göç ve Sokak Kızı albümleri gibi kült olma mertebesine erişti. “Aşıklar Parkı” ve “Bu Havada Gidilmez” isimli şarkıları albümün en sevilenleriydi. 24 Eylül 2003 tarihinde Yan Yana Fotoğraf Çektirelim albümünü çıkardı. Bu albüm sanatçının en çok satan albümlerinden biri daha oldu. “Hay Hay”, “Nereye Böyle?”, “Ukala Dümbeleği”, “Hokka”, “Gül Pansiyon”, “Beni Hatırla” ve “Otomobil” gibi şarkılarıyla sevenlerinin kalbini bir kere daha kazandı. Hay Hay şarkısı Türkiye’de popüler anlamda Tarkan’la yaptıkları ilk düet şarkıydı, büyük sükse yapınca iki dev sanatçı o sene düet modasını büyük adımlarla başlatmış oldular. Nazan Öncel; Salih Öncel ve Akşit Togay olmak üzere iki evlilik yaptı.1973’de evlendiği Salih Öncel ile 1985’te boşanan Nazan Öncel, daha sonra Akşit Togay ile nikâh masasına oturdu.