Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Nerede Halkçı Başkan?”

Giyim Eşyaları İmalat ve Satıcılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Karnıbüyük, ücretsiz otopark kararının esnafa darbe vuracağını belirterek sordu; “Nerede halkçı başkan?”

VİDEOYU PAYLAŞ

Afyonkarahisar Giyim Eşyaları İmalat ve Satıcılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Karnıbüyük, gazeteniz Kocatepe’ye verdiği demeçte Belediye Meclisi’nde alınan açık otopark uygulamasının kaldırılmasının ciddi sorunları yol açacağı söyledi.

 

“BAYKARA’DAN BAŞKA İTİRAZ EDEN OLMADI, HİÇ Mİ ESNAF DOSTU YOK?”

Açık otopark uygulamasının kaldırılmasının doğru olmadığını savunan Başkan Karnıbüyük, şöyle konuştu: “Haziran ayı Belediye Meclis Toplantısını olarak izledik. Açık otopark uygulamasının kaldırılması yani ücretsiz otopark uygulamasının kaldırılmasının doğru olmadığı yönünde Belediye Meclis Üyelerinden sadece Halil İbrahim Baykara, esnafın zarar göreceği gerekçesiyle itirazda bulundu. Onun haricindeki hiçbir meclis üyesi bununla ilgili bir görüş belirtmedi. Konuyla ilgili görüş alışverişinde bulunmadan oldu bittiye getirilerek bu kararı aldılar. Belediye Başkanımız Sayın Burcu Köksal’ın seçim öncesi vaatleri arasında açık otopark uygulamasını kaldıracağına dair bir vaadi yoktu. Kendisi ‘Biz Afyon’u istişare ederek yöneteceğiz.’ demişti. Sayın Başkanımız bu hususta kiminle istişare etti? Nasıl bir istişare yapıldı da bu açık otopark uygulaması kaldırıldı merak ediyorum. Ben konuyla ilgili şunu düşünüyorum. Belediye Meclis Üyeleri içinde o kadar esnaf ve sanatkâr var. Onların içerisinde acaba esnaf ve sanatkârı düşünen hiç mi bir kimse yok? Veya Belediye Meclis Üyeleri içerisinde hiç mi esnaf dostu yok?”

 

“ÜCRETSİZ OTOPARK DEMEK KEŞMEKEŞ DEMEK”

Açık otopark uygulamasının kaldırılmasına karşı olduğunun altını çizen Başkan Karnıbüyük, şunları söyledi: “Biz açık otopark uygulamasının kaldırılmasına karşıyız. Afyon’un merkez nüfusu 350 bin, köy ve kasabalarıyla nüfus toplamı 500 bindir. Afyon ilçeleriyle birlikte nüfusu 750 binin üzerinde olup büyükşehir olmaya aday bir ildir. Afyon kavşak konumunda olduğundan dolayı çevre illerinde ilçeleri ve kasabalarının halkı Afyon’dan ticaret yapmaya geliyor. Mesela Çay, Sultandağı İlçelerinden, Konya’nın Akşehir İlçesinden, Kütahya’nın Altıntaş, Dumlupınar İlçeleri ve Uşak’ın Banaz İlçesinden, Eskişehir’in Kırka- Seyitgazi İlçelerinden de şehrimize ticaret amacıyla pek çok gelen giden vardır. Bu ticareti yapmak için herkes aracıyla gelip gidiyor. Afyon’da katlı otoparklar yapıldı da bizim mi haberimiz yok? Şöyle bir şey, vatandaş geldiği zaman aracını nereye koyup da ticaret yapacak? Bugün her AVM’nin 1000-1500 araçlık otoparkı var ve müşterisine otopark hizmeti veriyor. Afyon merkezde yerel esnaf olarak tüm meslek dallarında 4 bin 500 esnaf ve sanatkârımız var. Bu esnaf ve sanatkârımıza alışverişe gelen müşterinin araç koyabileceği hiçbir yer yok ve bunca senedir yapılmadı. Mevcut olan yol kenarındaki otoparklar da ücretsiz duruma geldiği anda o semtte oturan vatandaşlar, konutlarda oturan vatandaşlar, oradaki esnaflar, oradaki büro sahipleri araçlarını park edecekler ve şehir merkezindeki çarşımızda keşmekeş ortaya çıkacak. Esnaf ve esnafa gelen müşteride araçlarını koyabilecek hiçbir yer bulamayacak. Altıncı aydayız. Şimdi yerli ve yabancı turistin gelip gideceği zamandayız. Tam düğün alışverişi sezonundayız. Alışverişe gelen yerli yabancı turist, düğün alışverişçisi, gurbetçi aracını nereye koyacak?”

 

“ÜCRETSİZ OTOPARK ESNAFA KEPENKLERİ KAPATIN DEMEK”

Oda Başkanı Hüseyin Karnıbüyük, sözlerini şöyle tamamladı: “Ücretsiz otopark demek esnafa kepenkleri kapatın, AVM’lere gidin demektir. Ben Sayın Belediye Başkanımız Burcu hanımdan bu soruna bir kalıcı bir çözüm üretmesini bekliyorum. Otoparkı ücretsiz yapmak sorunu çözmek değil çözümsüzlüktür. Çözümsüzlük de çözüm değildir. Bu sorunun çözümü buraların tekrar ücretli otoparka dönmesi ve otopark ücretlerinin de yüksek olarak alınmasıdır. Otopark ücreti saati katlayarak gitmeli. Sayın Belediye Başkanımıza ben iki ay önce bizzat teklifte bulundum. On lira ile değil 20 TL ile otopark ücreti başlasın, ilk yarım saat ücretsiz olsun. Yarım saatten sonrası 50 TL olsun demiştim. Vatandaş aracını bıraktığında ücret ödemek istemiyor. Ama memlekette araç bırakacak yer yok. Biz otopark sorununa acilen çözüm üretilmesini bekliyoruz. Otopark var da para alınsın demiyorum. Otoparklar yapılsın yine para alınmasın. Halkın cebinden para çıkmasın. Ama halk para verip birde aracını koyacak yer arıyor. Bu işten en çok zararı görecek şehir merkezindeki küçük esnaf ve sanatkârlardır. Ben tüm esnaflar adına konuşuyorum. Bundan en çok zararı görecek biziz. Bizi kepenk indirmeye zorlarlar. Ve halkı da AVM’lere ticaret yapmaya zorlarlar. Hani halkçı başkanlık? Bu durum Halkçı Başkanın bilerek veya bilmeyerek halka, esnaf ve sanatkâra verdiği zarardır. Sonuç itibariyle kaosa gidiliyor.

Bu kaosun sonunda ne olacak? Belediye belki otoparkçılığı bırakacak. Belki de özel sektöre verecek. Otopark sorunu çözümlenmeli. Şehrimize gelen vatandaşımız aracını bırakıp ticaretini, alışverişini yapabilmeli. Bizim isteğimiz budur. Ama şu andaki uygulama tam tersi.”

 

 

DİĞER VİDEOLAR