Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Nergiz: CHP iktidarında kadınlarımız, hak ettikleri yere gelecek

Nergiz: CHP iktidarında kadınlarımız, hak ettikleri yere gelecek
Nergiz: CHP iktidarında kadınlarımız, hak ettikleri yere gelecek

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Dördüncü Sıra Milletvekili Adayı İsmahan Nergiz, 1 Kasım seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara geleceğini belirterek “CHP iktidarında kadınlarımız, toplumda hak ettiği yere gelecek” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Dördüncü Sıra Milletvekili Adayı İsmahan Nergiz, parti olarak gençlere ve kadınlara önem verdiklerini belirtti. Seçim çalışmaları kapsamında İscehisar İlçesi’ni ve Alayanyurt Beldesi’ni ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelen Nergiz, “AKP iktidarı döneminde Türkiye, sosyal bakımdan dünyanın az gelişmiş ülkeleri arasında kalmaya mahkûm edilmiştir. Çözüm, CHP’nin önerdiği kapsayıcı kalkınma stratejisidir. Kapsayıcı kalkınma dışlayıcı değil içericidir” dedi.
KADIN İSTİHDAMI TEŞVİK EDİLECEK
CHP olarak kadınlar için siyaset geliştirdiklerini belirten Nergiz, “Kadın istihdamını teşvik edeceğiz. Kadınların bakım yükümlülüğünü azaltacağız. Kadınların hâkim ortak olduğu şirketlere verilen KOBİ desteklerinde hibe oranını yüzde 50’den yüzde 67’ye çıkaracağız. Yeni iş kuracak kadın girişimcilere faturalı harcamaları karşılığında 33 bin TL’si avans olmak üzere 88 bin TL hibe ödeyeceğiz. Hâkim ortağı kadın olan KOBİ’lerin işlerini büyütmek için kullanacakları kredilerde faizin yüzde 33’lük bölümünü Kredi Garanti Fonu’na ödeteceğiz. Bireysel Emeklilik Sigortası’nda devletin katkısını kadınlar için yüzde 33’e çıkaracağız” şeklinde konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)