Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Nesli tehlikedeki türler korunacak – Kocatepe Gazetesi

Elazığ Fırat Üniversitesi ile
Nesli tehlikedeki türler korunacak

Elazığ Fırat Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzalayan Bakanlık, Tür Koruma Eylem Planları Uygulaması Projesi çerçevesinde nesli tehlike altında olan flora türlerinin yetiştirilmesi gayesiyle doku kültürü laboratuvarı ve seranın yapımına başladı.
Steril şartlarda, yapay besin ortamında, bitki hücre, doku ve organlarından, çeşitli yöntemler kullanarak yeni hücre, doku, organ ve bitki üretilmesine imkan sağlanacak bu tesiste hem yeni çeşitler geliştirilecek hem de var olan türler korunabilecek. Ayrıca burada çevre koşullarından etkilenmeyen bitkiler daha kısa sürede ve daha kolay bir şekilde üretilebilecek.
BU YIL
TAMAMLANACAK
Projeyi değerlendiren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bakanlık olarak teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve özellikle nesli tehlike altında olan türler için başarılı çalışmalara imza attıklarını kaydetti.
Değerli türlerin korunması ve çoğaltılması maksadıyla doku kültürü tekniğini kullanmak için çalışmalara başladıklarına da değinen Bakan Veysel Eroğlu, “Elazığ Fırat Üniversitesi yerleşkesinde 2 milyon TL yatırım bedelli 672 metkeralik bir alana sahip olacak doku kültürü laboratuvarı ve serayı bu yıl sonunda tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)